bu şirketin neden bu kadar çok faiz gideri var? Döviz borcu olmasına rağmen ödenen faiz -1.373.063 mr. Faktoring ödemesi de varmış ama anlamadım.
İçeriye 87+ 5 milyon dolar para girecek ama paynet de dışarı çıkacak, favökün yüzde 20'si de buradan geliyor olabilirmiş. Bu parayla borcu kapatıp yola devam edecek olsalar ve bu sayede finansal gider sebebiyle net kar törpülenmese ne olur? 1 milyar net kar geldi diyelim. 5fk ile fiyatlansa hedef pd 5 milyar olur. Pek bir marj yok. Yaptığı iş sebebiyle yüksek fk ile fiyatlanacağını sanmıyorum.
Ek olarak bu parayı satın almalarda kullanırsalar ve bu yeni şirketler paynet gibi uzun vadeli proje olursa bu durumda hem borçluluk düzelmez hem de bilançoda etkisini göremeyiz.
Yani bu gelecek parayı olağanüstü güzel kullanmadıkları taktirde pek fırsat göremiyorum. Yaptıkları ana işin pek vasıflı olmadığı ortada. Düşük çarpan ile fiyatlanıyor. Paynet'in potansiyeli yıllardır söyleniyordu kaç yıl sonra gerçekleşti.. Diğer girişimleri için de ihtiyatlı olmak lazım bana kalırsa. ytd.
Yer İmleri