Ezcümle yeni kurulacak olan İşholding kendi çapında bir "holding kurumsal yapısına" sahip olacak, tabii İşbankasının %100 sahibi olduğu bir holding.
Ezcümle yeni kurulacak olan İşholding kendi çapında bir "holding kurumsal yapısına" sahip olacak, tabii İşbankasının %100 sahibi olduğu bir holding.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Kocholdinge bakıyoruz, 9 aylık net kar 74 milyar, 12 aylık 101.5 milyar. 1.63 DD den işlem görüyor. Holding yapısı söz konusu olduğunda bünyenizdeki şirketlerin karları sahip olunan hisse oranında bilançonuza yansır. Diğer opsiyonda yani İşbankasının şu anki ortaklık yapısında ise sadece bağlı ortaklıktan gelen temettü kara yansır. Bu durumda İşholding bilançoya pozitif etki edecek demektir.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Geçmişte THY de ayni cihete gitti ve ayni yöntemle Kargo kolunu yeni kurduğu bir bağlı ortaklığa koydu.
Tekfen de bir kaç hafta önce ayni yöntemi uygulamaya karar verip SPK'ya başvurdu.
TREND bu arada verdigim tarihte yanlislik olabilecegi konusunda bir arkadasimiz referans gosterdi. Onu tekrardan arastirtiyorum. Degisikse yollarim.
Temettü yoksa oradan gelen kar da yok demektir. Dikkatini çekmiştir, 9 aylık net karda konsolide ile solo arasında ciddi bir fark yok. Bunun nedeni temettü gelirlerinin minimal düzeyde olması. Ama holding yapısı devreye girdiğinde tablo komple değişecek çünkü burada temettü değil de şirketin yaptığı kar dikkate alınıyor.
Yer İmleri