meraktan ve bilgilenmek icin soruyorum,
bu bahsedilen aylik ve 10 yillik gecerli bir faiz, 15% yillik mevduatiyla karsilastirildiginda, 19% yillik faize denk gelmiyor mu
saygilarimla
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Böyle bir fırsat verilirse neden denemesin, her ülkede herkes dener. Asıl burda yapılan garip değil mi ekmek alandan bile aldığın vergiyle 500 bin liraya ev alana kaynak aktarımı yapacaksın
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet açık arıyorum ama yapacağımdan değil. Sadece böyle bir açığın olabileceğine inanamıyorum ben mi yanlış düşünüyorum diye paylaştım. Çünkü günümüzde finans piyasalarında arbitraj veya bu tarz risksiz kazanç bulmak pek mümkün değil.
Ben kullanmak istesem bile alabileceğim bir tane ev, belki kazanacağım birkaç bin lira olur. Diğer yandan böyle bir açık varsa bilumum zengin bu işi sonuna kadar sömürür. Bir müteahhit veya büyük portföy sahibi yüz tane evini birer milyondan satar veya satmış gösterir, %16'dan mevduata/bonoya yatırır aradaki birkaç puan farkı yer. Böyle bin kişi yapsa zaten bankaların milyarlarca karı bir anda eriyiverir, zenginlere transfer olmuş olur.
(Eşime geçen yıl konut hesabı açtık, iki yıl daha para yatırdıktan sonra üç kuruş devlet katkısı alarak küçük bir ev alacağız, bu nedenle eşime zaten evi satamam, yapamayacağımın kanıtı olarak yazdım bunu)
Bu açığı küçümsemeyin, çiftlikbanktan bedava para kazanacağım diye yarım milyon insan ütüldü yeni, bankalara da yarım milyon kişi yığılır.
.99 faiz oranı ile göstermelik ev satışı yapıp parayı mevduat yaparak kar elde etmeniz çok zor gözüküyor. elde edilecek kar, masraf ve vergilere gidecektir.
.99'dan yıllık maliyet %12.5, mevduat %14 bürüt neti %11.9 , konut alım satım vergisi %3, BSMV + sigorta + expertiz vb. zaten üst sınır 500.000 TL.
Yer İmleri