Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 489/564 İlkİlk ... 389439479487488489490491499539 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,905 - 3,912 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by turkuaz Yazıyı Oku
    sayın Dudu, kusura bakmayın ama bu noktada faizin %15 olduğu yerde %1'den konut kredisi verip bankayı zarara uğratanlar asıl eleştiriyi hak edenlerdir.Banka bu faize kredi veriyorsa kimse kimseye neden alıyorsun diye kızamaz
    ama başını sokacak bir ev al diye veriyor. yatır faizini al bizi zarara uğrat diye değil.
    yukarda da yazılmış zaten birinci dereceden akrabalara çıkmaz. diğerlerine güvenebilirsen yap.
    birde diyelim ki faizler %15 den yüzde 10 a çekilirse ne olacak.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,135
    sayın Dudu, kusura bakmayın ama bu noktada faizin %15 olduğu yerde %1'den konut kredisi verip bankayı zarara uğratanlar asıl eleştiriyi hak edenlerdir.Banka bu faize kredi veriyorsa kimse kimseye neden alıyorsun diye kızamaz
    bu faizin kalan kısmını hazineden görev zararı olarak tahakkuk ettirecekler... ve herkes ödemiş olacak. asıl problem de bu kadar salakça yönetilen bir ekonomiden sıkı mali politika ve dirayetli yönetim çıkacağına artık kimse inanmayacak...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
    Bu da dogru, daha buyuk bir olcekte onlar da kamu bankalarina gorev zarari verdirerek 2001 oncesi duruma donduruyollar bu ulkeyi.
    Sonra hep beraber bunun faturasini odetirler bize.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by turkuaz Yazıyı Oku
    meraktan ve bilgilenmek icin soruyorum,
    bu bahsedilen aylik ve 10 yillik gecerli bir faiz, 15% yillik mevduatiyla karsilastirildiginda, 19% yillik faize denk gelmiyor mu
    saygilarimla

PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Acik mi ariyorsunuz?
    Ariyorsaniz hic sasirmam.
    Bizim milletimiz boyledir cunku, iyi niyetli duzenlemelerin, sistemin acigini arar hep, bi sekilde nasil aciktan kendime bireysel cikar saglarim diye dusunur.
    Kanuna, kurala, yasaya uyana enayi gozu ile bakar.
    Hep beraber kayigin dibini deldigini dusunmez.
    Bu nedenle hic bir zaman iki yakamiz bir araya gelmez.
    Syg,
    Böyle bir fırsat verilirse neden denemesin, her ülkede herkes dener. Asıl burda yapılan garip değil mi ekmek alandan bile aldığın vergiyle 500 bin liraya ev alana kaynak aktarımı yapacaksın

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Böyle bir fırsat verilirse neden denemesin, her ülkede herkes dener. Asıl burda yapılan garip değil mi ekmek alandan bile aldığın vergiyle 500 bin liraya ev alana kaynak aktarımı yapacaksın

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Herkes denerse bi gun bi bakmissin ulke filan kalmamis.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Acik mi ariyorsunuz?
    Ariyorsaniz hic sasirmam.
    Bizim milletimiz boyledir cunku, iyi niyetli duzenlemelerin, sistemin acigini arar hep, bi sekilde nasil aciktan kendime bireysel cikar saglarim diye dusunur.
    Kanuna, kurala, yasaya uyana enayi gozu ile bakar.
    Hep beraber kayigin dibini deldigini dusunmez.
    Bu nedenle hic bir zaman iki yakamiz bir araya gelmez.
    Syg,
    Evet açık arıyorum ama yapacağımdan değil. Sadece böyle bir açığın olabileceğine inanamıyorum ben mi yanlış düşünüyorum diye paylaştım. Çünkü günümüzde finans piyasalarında arbitraj veya bu tarz risksiz kazanç bulmak pek mümkün değil.
    Ben kullanmak istesem bile alabileceğim bir tane ev, belki kazanacağım birkaç bin lira olur. Diğer yandan böyle bir açık varsa bilumum zengin bu işi sonuna kadar sömürür. Bir müteahhit veya büyük portföy sahibi yüz tane evini birer milyondan satar veya satmış gösterir, %16'dan mevduata/bonoya yatırır aradaki birkaç puan farkı yer. Böyle bin kişi yapsa zaten bankaların milyarlarca karı bir anda eriyiverir, zenginlere transfer olmuş olur.

(Eşime geçen yıl konut hesabı açtık, iki yıl daha para yatırdıktan sonra üç kuruş devlet katkısı alarak küçük bir ev alacağız, bu nedenle eşime zaten evi satamam, yapamayacağımın kanıtı olarak yazdım bunu)

Bu açığı küçümsemeyin, çiftlikbanktan bedava para kazanacağım diye yarım milyon insan ütüldü yeni, bankalara da yarım milyon kişi yığılır.

8.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Evet açık arıyorum ama yapacağımdan değil. Sadece böyle bir açığın olabileceğine inanamıyorum ben mi yanlış düşünüyorum diye paylaştım. Çünkü günümüzde finans piyasalarında arbitraj veya bu tarz risksiz kazanç bulmak pek mümkün değil.
    Ben kullanmak istesem bile alabileceğim bir tane ev, belki kazanacağım birkaç bin lira olur. Diğer yandan böyle bir açık varsa bilumum zengin bu işi sonuna kadar sömürür. Bir müteahhit veya büyük portföy sahibi yüz tane evini birer milyondan satar veya satmış gösterir, %16'dan mevduata/bonoya yatırır aradaki birkaç puan farkı yer. Böyle bin kişi yapsa zaten bankaların milyarlarca karı bir anda eriyiverir, zenginlere transfer olmuş olur.

(Eşime geçen yıl konut hesabı açtık, iki yıl daha para yatırdıktan sonra üç kuruş devlet katkısı alarak küçük bir ev alacağız, bu nedenle eşime zaten evi satamam, yapamayacağımın kanıtı olarak yazdım bunu)

Bu açığı küçümsemeyin, çiftlikbanktan bedava para kazanacağım diye yarım milyon insan ütüldü yeni, bankalara da yarım milyon kişi yığılır.
    .99 faiz oranı ile göstermelik ev satışı yapıp parayı mevduat yaparak kar elde etmeniz çok zor gözüküyor. elde edilecek kar, masraf ve vergilere gidecektir.
    .99'dan yıllık maliyet %12.5, mevduat %14 bürüt neti %11.9 , konut alım satım vergisi %3, BSMV + sigorta + expertiz vb. zaten üst sınır 500.000 TL.

Sayfa 489/564 İlkİlk ... 389439479487488489490491499539 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •