Sayfa 49/319 İlkİlk ... 3947484950515999149 ... SonSon
Arama sonucu : 2584 madde; 385 - 392 arası.

Konu: Mohikanların Sonuncusu

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Uskuplu

Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Bugün son olarak USDTRY ve BIST bakalım.

1 ay önceki bu sayımda revizyon yapıyoruz.

4.60 hedefi bu trendde olmayacak.

Nedenini aşağıda izah edeceğiz.

KISA VADE...

GÜNLÜK grafikte 3.94'e kadar 9 olan dalga sayısı 1 dalga daha yaparak 10 olduktan sonra 3.94 kırılıp 3. dalgaların başlayacağını ön görmüştük.

Ancak böyle olmadı, 10 dalganın 4. dalgası 1. dalgasını ihlal etti.

Kırılım noktası olarak daha aşağıda bir yer tespit etmek zorundayız.

Bunun da 2 alternatifi var...

1. SEÇENEK...

5 Dalgalık bu trendin 3.98 üstünde 2 zirvesi kalıyor.

4 TL'nin biraz üstünde trend biter.

Trend alt kanal destek çizgisi 3.89'dan geçiyor, burası kırılmamalıdır

2. SEÇENEK...

7 dalgalık bu alternatifte 3.98 üzerinde 4 zirve kalıyor.

Muhtemelen 4.08-4.10 gibi trend biter...

240 DK'LIK GRAFİK...

12 dalgalık bu sayımda 9 zirve yapılmış. 3.98 üzerinde 3 zirve ile trend bitecek.

Seanslık sayımda da benzer bir sonuç var.

Yani GÜNLÜK grafikte verdiğimiz 5 dalgalık ilk seçenek gerçekleşecek gibi duruyor. (4.02 veya en fazla 4.08 kısa vade zirve olur).

ORTA VADE...

2016 dibinden gelen 12 dalgalık bu sayımda geçen yıl görülen 3.94 3. zirve oluyor.

Geçen ay görülen 3.98 5. zirve, 4 üstünde gelecek olan 6. zirve olacak.

Sonra yeni bir düzeltme (en fazla 3.50'ye kadar olabilecek) sonrası 6 zirve daha görerek 4.60-4.80 görülebilir.

Degerlı doktorum doleres su an aktıf 3.870 senın bassetıgım 3.890 kirilmamali diyorsun dolar sayimi iptalmi oldu...tessekkurler

Alıntı Originally Posted by uskuplu Yazıyı Oku
    Degerlı doktorum doleres su an aktıf 3.870 senın bassetıgım 3.890 kirilmamali diyorsun dolar sayimi iptalmi oldu...tessekkurler
    Sayım iptal olmaz, 240 dk grafikte 3 zirvesi kaldı ve trend 4 TL'nin üstünde bitecek, bundan eminim.

Akşam FX piyasasında düşük hacimle bu tip hareketler yapıp ertesi gün ters köşe yaparlar.

Kırılım sahte çıkacak, yarını bekleyin görürsünüz.
    DUHUL : 1999

BRKSN...

10. sayfada değinip geçmişiz, 5 ay önceki sayıma göre 3.77 üstünde bir tepki beklemişiz.

Sayıma bir kez daha baktığımda yine kırılım yerine göre farklı 2 sayım çıktı.

3. dalgaların başlangıcını 2.35 alırsak SEANSLIK grafikte 3.77 üstünde 3 zirve kalmış oluyor.(1.68 altına inmemek şartıyla)

Ancak kırılım yeri 1.75 alındığında (ki 1.74'e kadar düşmüş olan bu hissede 3. dalga başlangıcı olarak burası alınmalıdır) 240 DK. grafikte sayımın 3.77 ile bittiği görülüyor.

Sonuç olarak tepkinin 3.77 ile bittiğini ve Uzun vade sayım için 1.28 altında 4 dip daha görme sürecinin başladığını söyleyebiliriz.

4. Ustadim altinin sayimi ne olucak 1.000 ons beklentin devam ediyormu tesselkurler

Alıntı Originally Posted by uskuplu Yazıyı Oku
    Ustadim altinin sayimi ne olucak 1.000 ons beklentin devam ediyormu tesselkurler
    ONS ALTIN...

UZUN VADE HAFTALIK GRAFİK...

7 dalgalık trendin 4. dibi 1046 USD ile 2 yıl önce görülmüş.

Şimdi yaptığı tepki-düzeltme (yeşil iv) dalgasıdır.

Bana göre 1046 altında 3 dibi daha vardır. 900-1000 USD arasında dip yapar diye düşünüyorum.

Üstadım selamlar,

Gubrefb 4 yıldır kan kusturmuş yatırımcılara, ilginç olan 4 yılda bir de şahlanışı...
    (2010 ve 2014) Ekmek çıkarmı 2018 de ?

Selamlar saygılar...

7. Hocam hep uzun vade Sayımları yapıyorsunuz şöyle 2-3 yılda egeen in 10 dan 300, veya yataş ın 1den 28, veya kront un 1 den 18 e, veya logo 2 den 55,veya banvit 2 den 29 a giden gibi hikayesi olan potansiyelli sayımı olan hisseleriniz hangileri

Alıntı Originally Posted by tetra4 Yazıyı Oku
    Sn Mohikan,
    Borsada birkaç ay içinde halka arzlardan bahsediliyor. Bu halka arzlar borsanın geneline ve arz edilen hisselere daha önce nasıl yansımış bundan sonra nasıl yansıyabilir?

GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Halka arzların sayısı ile borsanın seviyesi birbiriyle doğru orantılıdır.

Yani borsanın zirvelerde olduğu zamanlar halka arzlar tavan yaparken, kriz dönemlerinde borsalar dip yaparken halka arzlar sıfıra kadar düşer.

Alıntı Originally Posted by ordu52 Yazıyı Oku
    Hocam hep uzun vade Sayımları yapıyorsunuz şöyle 2-3 yılda egeen in 10 dan 300, veya yataş ın 1den 28, veya kront un 1 den 18 e, veya logo 2 den 55,veya banvit 2 den 29 a giden gibi hikayesi olan potansiyelli sayımı olan hisseleriniz hangileri
    Bu topiği okumadığın belli sn. ordu52...

Biz ELLIOT analizinde dalganın SAYISI ile ilgileniyoruz. Dalganın NE ZAMAN olacağını ve BOYUTUNU ise tahmin edemiyoruz.

Bunları şirket hakkında detaylı bilgi sahibi olan, içerden bilgi alabilen, şirket/tahta sahibi olanlar ( yani spekülatörler) ya da küçük yatırımcı olsa da TEMEL ANALİZ konusunda eğitim almış veya kendini yetiştirmiş kişiler bilebilir.

Zaten bu dediğin hisselerde pozisyon alıp da 10-15 kat kazanan küçük yatırımcı olmaz, bir şekilde hepsi silkelenir.

Mesela geçen yıl BANVİT ve KRONT daha prim yapmamışken yukarı yönlü sayımlarını yapmıştım, ama 15-20 kat artış öngördük mü? Hayır. Bu kadar kazanabildim mi? Elbette hayır. 2-3 kat prim yaptığını gören sattı. Belki de 15-20 kat katlayanlar, hisseyi aldığını unutup, bir kaç yıl sonra kazara aldığı hisseyi hatırlayan kişilerden çıkabilir.

Bunun dışında satıp arkasından bakarsın, pahalı bulur alamazsın, hisse gider de gider.

Sizin de böyle tiyolar peşinde koşmaktansa kendinizi temel analiz konusunda yetiştirmenizi tavsiye ederim.

Bu topiğin formatı; hisse alıp bunu bilmem kaç katına katlama şeklinde bir nosyon taşımamaktadır.

Sayfa 49/319 İlkİlk ... 3947484950515999149 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •