Sayfa 490/1002 İlkİlk ... 390440480488489490491492500540590990 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 3,913 - 3,920 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. nnf nin içinde ne var bilemiyoruz ama tkf den iyi performans gösteriyor. Tkf yi bugün petkim ve tursg aşağı çekerler
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. Son bir ayda SUA ve SUC pay değişimleri sırasıyla % -14 ve -15.

Yatırımcı affetmiyor.

3.  Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    TE3 TI4 gibi fonlar ppf ayarında, EIC EIB'den daha defansif ama o bile SUA'nın üzerinde getiriyor. Qinvest ve ünlü dışında ben de göremedim EIC'de hisse oranı EIB'ye göre düşük, altın fazla.
    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IDY Buna ne diyorsun ?

Epey stabil görünüyor getirilerde, portföy çeşitlendirmesi de yüksek.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IDY Buna ne diyorsun ?

Epey stabil görünüyor getirilerde, portföy çeşitlendirmesi de yüksek.
    Fena değil gibi dörünüyor da yıllık getirisi kötü.

5.  Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    İşte o zaman düzeltme olur Kur düşecek diye ben de ekleme yapmaya korkuyorum, ppf ve defansif değişken ağırlıklı bekliyorum işte.
    Seçimi bekleyeceğim sanırım, Biden sonrası USD düzeltme yapar diye düşünüyorum.

6. Dün TCA altın fonuna satış verdim. iyi ki de vermişim. Aslında satış fiyatı da günü zarar yazdığı fiyattan oldu ama, bugün de ons fiyatı düşük seyrediyor. Grafiğe baktığınız zaman 1900 - 1910 seviyesinin altı muamma ne olacağı belli değil. ta ki 1800 seviyesine kadar böyle. Ki o seviye bile güçlü destek değil. Ancak o seviyelere gelmeden de yukarı dönebilir. Üst bandımız 2000 seviyesi. Bakalım bu düşüş nereye kadar. SUA ve SUC için herhangi bir açıklama da yapılmıyor. Kurumu arasanız karşınıza sekreter çıkıyor. ve elemanlar evden çalışıyor diyor. Arasanız cevap veren yok. Onlar adına çok olumsuz bir durum.

7.  Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    TE3 TI4 gibi fonlar ppf ayarında, EIC EIB'den daha defansif ama o bile SUA'nın üzerinde getiriyor. Qinvest ve ünlü dışında ben de göremedim EIC'de hisse oranı EIB'ye göre düşük, altın fazla.
    Vadeli mevduat %13 e dayandı. O zaman fonda durmanın anlamı ne? Yarını bekliyoruz. Böyle giderse sermayenin büyük bir kısmını mevduata kaydırmayı düşünüyorum. Zaten bir miktarı mevduatta idi. Fonlarda güvenli liman olarak parayı park edecek yer yok. Yüzlerce fon arasından on onbeş fonu çıkarsanız burada fon alacak arkadaş kalmaz.

8.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Vadeli mevduat %13 e dayandı. O zaman fonda durmanın anlamı ne? Yarını bekliyoruz. Böyle giderse sermayenin büyük bir kısmını mevduata kaydırmayı düşünüyorum. Zaten bir miktarı mevduatta idi. Fonlarda güvenli liman olarak parayı park edecek yer yok. Yüzlerce fon arasından on onbeş fonu çıkarsanız burada fon alacak arkadaş kalmaz.
    PPF-defansif değişken ağırlıklı, biraz eurobond ve hisse fonlardan sepet yaparak mk %20 civarı getiri elde ediyorum. Alım zamanına göre değişmekle birlikte FNO mk %20'lerde, EIC %15'lerde. EIB %18'lerde giderken son ekleme yaptığım kısım pazartesi günkü düşüşe yakalandı. Az da olsa risk almadan düzgün getiri olmuyor maalesef.

Sayfa 490/1002 İlkİlk ... 390440480488489490491492500540590990 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •