Sayfa 490/699 İlkİlk ... 390440480488489490491492500540590 ... SonSon
Arama sonucu : 5590 madde; 3,913 - 3,920 arası.

Konu: ALGYO - Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1. TRGYO ve OZKGY 'ni arkasında kaldık maalesef. Sn neva91'i tebrik ederim. Onun yazdıklarının tepki çekmesi ile dikkatimi çekmişti bu şirketler. Umarım bizim de yüzümüz güler. Malum Holding'i biz ve kömür santralinin yeniden değerlemesi ayakta tutmuş. Bu bakımdan çok önemliyiz.

2. şuan itibarı ile ATA yatırım 101.000 artıda....ya citi yada deutsche için aldığını düşünebiliriz....tahtayı götüren şu an için bu kurum

3.  Alıntı Originally Posted by gyocu Yazıyı Oku
    TRGYO ve OZKGY 'ni arkasında kaldık maalesef. Sn neva91'i tebrik ederim. Onun yazdıklarının tepki çekmesi ile dikkatimi çekmişti bu şirketler. Umarım bizim de yüzümüz güler. Malum Holding'i biz ve kömür santralinin yeniden değerlemesi ayakta tutmuş. Bu bakımdan çok önemliyiz.
    Haklı dediğiniz kişi borca ya da net nakite bakmadan sadece kiraya ya da favöke bakıyordu. Trgyo için o kira ve favökün bir kısmını borçla elde ettiğin varlıklarla elde ediyorsun. (Ozkgy zaten sanayi şirketi gibi, diğer gyo’ların fersah fersah önünde ama patronu tam bir soru işareti.) Bu nedenle faaliyet performansını ölçeceksen FD/Favök kullanılmalı. Onda da Trgyo’nun hafif gerisindeyiz. (Bu durumun nedeni de son çeyrekte yeni otel alınması ve şirketten nakit çıkışı olması. Uzun vadede Alarko’nun turizm iş kolu ve Algyo birlikte çok iyi işler yapacak gibi.) Sonucun kılpayı doğru olması, düşünce sistematiğinin doğru olacağı anlamına gelmez. Genel olarak ucuzluğa bakılacaksa PD/Net Aktif Değer oranı kullanılmalı ama net aktif değer hesabını ancak ciddi aracı kurumlar yapar. Bizim ülkemizde de pek yok maalesef.

4.  Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Haklı dediğiniz kişi borca ya da net nakite bakmadan sadece kiraya ya da favöke bakıyordu. Trgyo için o kira ve favökün bir kısmını borçla elde ettiğin varlıklarla elde ediyorsun. (Ozkgy zaten sanayi şirketi gibi, diğer gyo’ların fersah fersah önünde ama patronu tam bir soru işareti.) Bu nedenle faaliyet performansını ölçeceksen FD/Favök kullanılmalı. Onda da Trgyo’nun hafif gerisindeyiz. (Bu durumun nedeni de son çeyrekte yeni otel alınması ve şirketten nakit çıkışı olması. Uzun vadede Alarko’nun turizm iş kolu ve Algyo birlikte çok iyi işler yapacak gibi.) Sonucun kılpayı doğru olması, düşünce sistematiğinin doğru olacağı anlamına gelmez. Genel olarak ucuzluğa bakılacaksa PD/Net Aktif Değer oranı kullanılmalı ama net aktif değer hesabını ancak ciddi aracı kurumlar yapar. Bizim ülkemizde de pek yok maalesef.
    Şimdi ben size şöyle cevap vereyim;

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben İstanbul'dayım.

1- Adamların elinde sadece 375 milyon dolar değerinde boğaza sıfır arazi var ve proje yapıyorlar.
    2- Gayrettepe'deki Denizbank kulesi var. (2 milyar yaklaşık)
    3- Mecidiyeköyde Galatasaray stadında 3 tane kulesi var. (4-5 milyar)
    4- 5.Levent'te yaklaşık 1 milyar liralık stoğu var.
    5- Türkiyenin en büyük AVM-otel-ofis konseptindeki MALL OF İSTANBUL'u var. (yaklaşık 5 milyar civarı değer)
    6- Başakşehirde 60 dönüm arazisi var.
    7- Bursa'da 2 adet AVM
    ...... bu liste uzar gider ve nitekim 17 milyar liralık menkulu varmış. 5.5 milyar da borcu ve hala daha devam eden projeleri varmış.

Benim de dikkatimi çektiği için tekrardan sn. neva91'e teşekkürlerimi sunarım. Zira sayesinde kısa zamanda çok güzel kar elde ettim.

Size de cevabım; kişiyi korumak için değil ama yazdıklarını tekrar okursanız kira yönünden bakarsak, favök yönünden bakarsak, varlık yönünden bakarsak diye kıyaslama yapıyordu. Direk bu bundan iyidir falan demiyordu.

OZKGY konusunda ise benim dikkatimi daha az çektiği için bir şey demeyeceğim. Ama hem PD/DD hem FAVÖK'te , hem F/K'da gerilerde kaldık maalesef. Beni olumlu anlamada etkiledi sağolsun. Bu arada bu kıyas yapılırken TRGYO = 4.4 civarı biz de 33TL civarıydık. Yani tam zamanında dikkat çekti.

5.  Alıntı Originally Posted by gyocu Yazıyı Oku
    Şimdi ben size şöyle cevap vereyim;

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben İstanbul'dayım.

1- Adamların elinde sadece 375 milyon dolar değerinde boğaza sıfır arazi var ve proje yapıyorlar.
    2- Gayrettepe'deki Denizbank kulesi var. (2 milyar yaklaşık)
    3- Mecidiyeköyde Galatasaray stadında 3 tane kulesi var. (4-5 milyar)
    4- 5.Levent'te yaklaşık 1 milyar liralık stoğu var.
    5- Türkiyenin en büyük AVM-otel-ofis konseptindeki MALL OF İSTANBUL'u var. (yaklaşık 5 milyar civarı değer)
    6- Başakşehirde 60 dönüm arazisi var.
    7- Bursa'da 2 adet AVM
    ...... bu liste uzar gider ve nitekim 17 milyar liralık menkulu varmış. 5.5 milyar da borcu ve hala daha devam eden projeleri varmış.

Benim de dikkatimi çektiği için tekrardan sn. neva91'e teşekkürlerimi sunarım. Zira sayesinde kısa zamanda çok güzel kar elde ettim.

Size de cevabım; kişiyi korumak için değil ama yazdıklarını tekrar okursanız kira yönünden bakarsak, favök yönünden bakarsak, varlık yönünden bakarsak diye kıyaslama yapıyordu. Direk bu bundan iyidir falan demiyordu.

OZKGY konusunda ise benim dikkatimi daha az çektiği için bir şey demeyeceğim. Ama hem PD/DD hem FAVÖK'te , hem F/K'da gerilerde kaldık maalesef. Beni olumlu anlamada etkiledi sağolsun. Bu arada bu kıyas yapılırken TRGYO = 4.4 civarı biz de 33TL civarıydık. Yani tam zamanında dikkat çekti.
    Varlık karşılaştırması olayı net aktif değer analizinin ilkel hali. Bunu kapsamlı ve ciddi bir şekilde yapmak lazım. O da bence küçük yatırımcıyı aşıyor. Kira ve favök karşılaştırması ise faaliyet performansı için firma değeri bölü favök oranının verdiği bilgiyi veremez. Çünkü Trgyo borçlu şirket biz net nakit zengini şirketiz. Karşılaştırmalarda bu ayrımın dikkate alınması lazım.

6. İşte o borç ile boğazda arsa falan almış, yatırım yapıyor ve kat be katı portföyünde duruyor. Zaten bizim favökümüz de eldeki 50milyon civarı dolardan dolayı dolar arttığı için yüksek çıkıyor. Ama bu 50 milyon dolar ile Torunların Mecidiyeköydeki 3 kulesinden 1'inden 2-3 katı ancak alabiliyoruz. Neyse yorumlar farklı olabilir ben yorumumu yaptım ve şu anlık gayet memnunum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    1,050
    Yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by gyocu Yazıyı Oku
    İşte o borç ile boğazda arsa falan almış, yatırım yapıyor ve kat be katı portföyünde duruyor. Zaten bizim favökümüz de eldeki 50milyon civarı dolardan dolayı dolar arttığı için yüksek çıkıyor. Ama bu 50 milyon dolar ile Torunların Mecidiyeköydeki 3 kulesinden 1'inden 2-3 katı ancak alabiliyoruz. Neyse yorumlar farklı olabilir ben yorumumu yaptım ve şu anlık gayet memnunum.
    O 50 milyon dolardan gelen karı favöke katsaydım, o zaman FD/Favök’te biz önde olurduk. Zaten firma değerini hesaplarken kasadaki nakiti hesaba katmışım, bunun favökteki etkisini bir kez daha neden dikkate alayım. Gyo mevzuatına göre favök hesabı farklıdır ama benim dikkate aldığım diğer şirketler için favök hesabı. Bunu açıklığa kavuşturup, herkesi yatırımıyla ve düşünceleriyle baş başa bırakayım.

Sayfa 490/699 İlkİlk ... 390440480488489490491492500540590 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •