Net aktif değeri gözden kaçırırsanız o emtianın fiyatıyla ilgisi olmayan bir seviyeden alır yada satabilirsiniz, dönem dönem bu tuhaflıklar oluyor, en önemli konu bu.
Alış fiyatınız NAD'e yakın yada altında olursa güzel olur.
Satışta da tersi.
Komisyonu az alan bir aracı kurumdan alınırsa al sat komisyonun da az olur.
Biliyorsunuz hangi bankada hesabınız varsa o bankanın portföy şirketinin çıkardığı fonları, fon alım saatleri dışında da alabiliyorsunuz. En azından Akbank'ta öyle.
Ama Akbank dönem dönem belirli fonları bu tür mesai saatleri dışı alıma kapatıyor. Petrolün dibe vurduğu zamanlar petrol fonu almanız mümkün değildi (zaten alınabilir fon da bulamıyordunuz, herkes kamyon kamyon alıyordu). Şimdi gani gani ortalıkta.
Şimdilerde ise altın fonunu ve Eurobond fonunu kapatmış. Mantık ne çözemiyorum; belki bilgili bir arkadaş durumu anlatır. Fiyatlarda aşırı oynaklık beklentisi mi? Dolarla ilgili bir korku mu? Ama döviz esaslı serbest fonlarda bir sorun yok onlar açık.
Altın uzun zamandır böyle. Bir ara açmışlardı yine kapamışlar. Eurobond'u yeni kapatmışlar.
Belki çok basit bir açıklaması vardır diye Akbank müşteri hizmetlerine sordum, kendimi onların sorularını yanıtlarken buldum; fonlara, Dünya'nın Pluton'a mesafesi kadar uzaklar.
Edit: Gümüş fonu da kapalı.
Tabii kaynak vb olmayabilir de aracı kurumla çalışıyorum istediğim gibi , bilgi almakta zorlanıyorum bir soru, bir cevap, sormadığın yerden kazık yersen suç senin oluyor. Göya müşteri danışmanım da var, 2 tane müşteri danışmanı kovdum, hemen 3. atadılar gitmeyeyim diye, 3.sü de aynı pek farkı yok . Ülkemizde işler hep böyle.
2.kovduğum bir de ekonomi ekranında you tube videosu yapıyor Sami Altınkaya ile birlikte. Dışı seni içi beni yakar şeklinde.
Maalesef buna ilişkin bir kaynak yok ama bu başlık ve
ayrıca şu başlık https://www.hisse.net/topluluk/forumdisplay.php?f=47 bilgi alınabilecek en sağlam yerler.
İleride bankalar Altını ve Gümüş fonlarını komple alıma kapatırlar bu gidişle. Sürekli değeri garanti artacak bir ürünü satıp karı yatırımcı ile bölüşmenin bir anlamı yok. Şu anda alabilen alsın. Alamayan ileride belki hiç alamayabilir. Altın bu sene 2850$, Gümüş bu sene 34$ hedefliyor. Oralara gelince bakacağız.
Yer İmleri