forum kuralları dahilinde yazımı yazarım.. seni enterese etmez.. anlaşılan insanların temkinli olması yönündeki yazılar hoşuna gitmiyor..
ben kimseye long ol veya short ol demiyorum.. ama sen sadece long yönü işaret ediyorsun..bir kaç ay onceki fiyaskon bu sayfalarda kayıtlı.. herhalde buradan da çok açık ortaya çıkıyor bazı şeyler..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Ben doğru yanlış derdinde değilim para kazanıp kaybetme derdindeyim.. Piyasa ocakta da daha öncede 1 milyon olacak dedik hisselerimi taşıdım baktık 125 bin geçilemedi 116 binde 70 bin karı bırakıp stop olduk 82 bin kırılsın gene stop oluruz.. Ama bu kadar karşılıksız paranın gereği 1 milyon endekstir diyorum. Bunu bugün demedim fed trilyon dolarları savurmaya başladığında dedim 18 19 martta sadece fede güvenip dedim
Dogru diyorsun, 2008 krizinde fed faizleri sifira indirene kadar bile kaç toplantı geçti. Qe1, qe2, qe3 diye devam etti daha yavaş aksiyon alindi. Bu sefer tecrübeli davrandılar ve hızlıca sıfır faiz ve sınırsız para. Üstüne birde daha önce yapılmayan helikopter para olayı çıktı.
Canın bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?
Normal şartlarda ımf ve ABD den swap üzerinden anlaşma sağlamaya çalışılıyorsa ,
Merkez bankasında rezerv sıfır demek ,
ımf yi iç siyasette anlatamayız diye ABD ye gidiliyor herhalde peki ABD nin ilk şart tı s400 olur bana göre nisan bitiyor .
İki seçenekten biri seçilecek anlaşılan.
Yer İmleri