Sayfa 492/1013 İlkİlk ... 392442482490491492493494502542592992 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 3,929 - 3,936 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Baştan belirteyim ne tavsiye veriyorum nede al-sat-tut diyorum. Ben şahsım olarak bu dönem hiç ama hiç özel sektör tahvil veya bonosuna bulaşmam isterse %25 faiz versin. AYNES`çiler iyi bilir ne demek istediğimi...
    NOT: Depremlerin kesin zamanını bilmek mümkün değil der bilim adamları ama hemende eklerler , şu şu dönem içersinde olma olsalığı şu kadar diye...
    Ben de kişisel olarak büyük bankaların kendi bonoları dışında asla bono almam.
    Sadece örnek olsun diye söylüyorum, iş bankası bonosu her zaman kendi mevduatından 1-2 puan yüksektir.

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    3.65 in altı 3.55 3.60 aralığını yeniden gündeme getirir..

Tabi normal durumlarda..

Bu ülkede neyin ne zaman olacağı belirsiz olduğundan rezil olma da var işin sonunda..

Ama görünen ..dolarda satıcılar....zar da sağlam gevşedi..Şu çok meşhur DXY de 100 ün altında..

AB tahvil alımını ne zaman sonlandırıyor ? Bilen var mı..Eylül mü ?
    Söylenen Eylül 2017 ama finansal sorunların halen devam ettiği bir ortamda o tarih tekrar revize edilebilir, son yıllarda yançizen bir çok MB gördük sonuçta...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by ozim Yazıyı Oku
    Ben de kişisel olarak büyük bankaların kendi bonoları dışında asla bono almam.
    Sadece örnek olsun diye söylüyorum, iş bankası bonosu her zaman kendi mevduatından 1-2 puan yüksektir.
    Yani 8 yerine 10...

4.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Yani 8 yerine 10...
    11 maalesef.
    Elde çok büyük bir para olmayınca aradaki getiri farkı da fazla olmuyor.
    Mesai saatleri içinde daima birikmiş faizini alıp bozdurma avantajı nedeniyle bazen kullanıyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Söylenen Eylül 2017 ama finansal sorunların halen devam ettiği bir ortamda o tarih tekrar revize edilebilir, son yıllarda yançizen bir çok MB gördük sonuçta...
    Mart 2017 idi orijinal planda sanırım ?? yan çizip eylül 2017 yaptılar zaten yanılmıyorsam..Bir daha yan çizmezler sanmam..

O zaman eurusd paritesinde yükseliş beklerim mantık olarak.

FED tahvil alımını kesti dolarda güçlenme başladı ne zaman 2013 mayıs ..

Kuvvetlenmesi 2014 başını buldu..

Dolar 3.63

3.60 ların altı geliyor..

Euro güçlenecek dolar düşecek ise..

Bizde dolar düşer euro pek YÜKSELMEZ...

Biz dolara çok daha hassas bi ekonomiyiz..Benim gözlemim budur..

Misal parite 1.20 olacak ise Dolar 3.30 a düşer euro 3.90-4 lerde kalır..

................

dolar 3.60 dan 4 tl olsun owwww batarız anında..

ama euro 4 den sessizce 4.40 a çıksın kimse bişi demez fazla..

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Mart 2017 idi orijinal planda sanırım ?? yan çizip eylül 2017 yaptılar zaten yanılmıyorsam..Bir daha yan çizmezler sanmam..

O zaman eurusd paritesinde yükseliş beklerim mantık olarak.

FED tahvil alımını kesti dolarda güçlenme başladı ne zaman 2013 mayıs ..

Kuvvetlenmesi 2014 başını buldu..

Dolar 3.63

3.60 ların altı geliyor..

Euro güçlenecek dolar düşecek ise..

Bizde dolar düşer euro pek YÜKSELMEZ...

Biz dolara çok daha hassas bi ekonomiyiz..Benim gözlemim budur..

Misal parite 1.20 olacak ise Dolar 3.30 a düşer euro 3.90-4 lerde kalır..

................

dolar 3.60 dan 4 tl olsun owwww batarız anında..

ama euro 4 den sessizce 4.40 a çıksın kimse bişi demez fazla..
    Evet bu ECB nin ilk yan çizmesi değil, ben çok net bilmiyorum ama hala Avrupa'nın bankacılık sektörünün kırılgan olduğu söyleniyor bu durum Eylül'de düzelirse yan çizmez dikine gider yok düzelmezse yine yan çizer

2 yıldır avro/dolarda 1 in altı bekleniyor herkesin ağzına sakız oldu ama bir türlü gerçekleşmedi, ben artık konu hakkındaki dolar pozitif avro negatif yorumlarından sıkıldım ama yukarı gitmesi şahsım adına iyi olmaz
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

7. Mavi ve kırmızı Macd kutucukları arasındaki benzerliklere dikkat..

Avrupadan gelen veriler benim aklımda kaldığı kadarı ile çok da kırılgan durumda olduklarını göstermiyor..

Başlıca büyük ülkelerin PMI ları misal bizim uçannn ekonomimizden daha yüksek yanılmıyorsam..

Çok aykırı bir durum olmadığı sürece eurusd de yükseliş daha olası..

Tabi bu durumda DXY aşşa (zaten bu eurusd nin tersten okunuşu ..biraz soslusu ) usdtry aşşa demek bu da..

Geriye bizim siyasilerinn eyyyyyy MB ile başlayan söylemleri ile kendi aralarında kavga çıkarma potansiyeli kalıyor..
    Ya da Trump birşeyler yapacak.. Gerçi onuda kafa kola aldılar gibi gözüküyor ama..

Yani doların uluslar arası arenada 4 senedir süren hükümranlığı sona ermiş o-la-bi-lir..

Yüzde 25 dolar aldık ama araştırmalarımız devam ediyor..

Yanılmış olabiliriz..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Süper Mario emisyona abanıyor sanırım. Elime çok sayıda yepyeni 1 ve 10 Euro'lar geçiyor. Bugün kasada sıralı 4 tane banknot verdiler ki daha önce rastladığım bir şey değil, Türkiye'de bile.

Bu arada ben de EUR/USD'de yukarı bekleyenlerdenim. Paritenin 1,30 hakkıdır bence. 2 yıldır dibini yapmış ve bitirmiş olmalı. Dolar mevduat yerine Euro mevduat tercihtir.

Syg.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 492/1013 İlkİlk ... 392442482490491492493494502542592992 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •