hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Mart 2017 idi orijinal planda sanırım ?? yan çizip eylül 2017 yaptılar zaten yanılmıyorsam..Bir daha yan çizmezler sanmam..
O zaman eurusd paritesinde yükseliş beklerim mantık olarak.
FED tahvil alımını kesti dolarda güçlenme başladı ne zaman 2013 mayıs ..
Kuvvetlenmesi 2014 başını buldu..
Dolar 3.63
3.60 ların altı geliyor..
Euro güçlenecek dolar düşecek ise..
Bizde dolar düşer euro pek YÜKSELMEZ...
Biz dolara çok daha hassas bi ekonomiyiz..Benim gözlemim budur..
Misal parite 1.20 olacak ise Dolar 3.30 a düşer euro 3.90-4 lerde kalır..
................
dolar 3.60 dan 4 tl olsun owwww batarız anında..
ama euro 4 den sessizce 4.40 a çıksın kimse bişi demez fazla..![]()
Evet bu ECB nin ilk yan çizmesi değil, ben çok net bilmiyorum ama hala Avrupa'nın bankacılık sektörünün kırılgan olduğu söyleniyor bu durum Eylül'de düzelirse yan çizmez dikine gider yok düzelmezse yine yan çizer
2 yıldır avro/dolarda 1 in altı bekleniyor herkesin ağzına sakız oldu ama bir türlü gerçekleşmedi, ben artık konu hakkındaki dolar pozitif avro negatif yorumlarından sıkıldım ama yukarı gitmesi şahsım adına iyi olmaz![]()
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Mavi ve kırmızı Macd kutucukları arasındaki benzerliklere dikkat..
Avrupadan gelen veriler benim aklımda kaldığı kadarı ile çok da kırılgan durumda olduklarını göstermiyor..
Başlıca büyük ülkelerin PMI ları misal bizim uçannn ekonomimizden daha yüksek yanılmıyorsam..
Çok aykırı bir durum olmadığı sürece eurusd de yükseliş daha olası..
Tabi bu durumda DXY aşşa (zaten bu eurusd nin tersten okunuşu ..biraz soslusu ) usdtry aşşa demek bu da..
Geriye bizim siyasilerinn eyyyyyy MB ile başlayan söylemleri ile kendi aralarında kavga çıkarma potansiyeli kalıyor..
Ya da Trump birşeyler yapacak..Gerçi onuda kafa kola aldılar gibi gözüküyor ama..
Yani doların uluslar arası arenada 4 senedir süren hükümranlığı sona ermiş o-la-bi-lir..
Yüzde 25 dolar aldık ama araştırmalarımız devam ediyor..
Yanılmış olabiliriz..![]()
Süper Mario emisyona abanıyor sanırım. Elime çok sayıda yepyeni 1 ve 10 Euro'lar geçiyor. Bugün kasada sıralı 4 tane banknot verdiler ki daha önce rastladığım bir şey değil, Türkiye'de bile.
Bu arada ben de EUR/USD'de yukarı bekleyenlerdenim. Paritenin 1,30 hakkıdır bence. 2 yıldır dibini yapmış ve bitirmiş olmalı. Dolar mevduat yerine Euro mevduat tercihtir.
Syg.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri