-
Koç Metalurji, depo ve idari bina niteliğindeki yatırım amaçlı gayrimenkulü satışa çıkardı
21/02/2025 06:21:00
Koç Metalurji, Kocaeli'de bulunan depo ve idari bina niteliğindeki yatırım amaçlı gayrimenkulü satışa çıkardı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimizin 20.02.2025 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında;
Şirket'in aktifinde yer alan, Kocaeli ili Gebze ilçesi Sultanorhan adresindeki 17.956 m2 yüzölçümüne sahip depo ve idari bina niteliğindeki yatırım amaçlı gayrimenkul satışa çıkarılmıştır ve satışa aracılık hizmeti için "Coldwell Banker (Neta Gayrimenkul Otomotiv İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti.)" firması yetkilendirilmiştir.
Konuya ilişkin gelişmeler ayrıca duyurulacaktır. "
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com)
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Tarkim'in yeni fabrika yatırımında inşaat faaliyetleri ile proses ve ekipman kurulumları planlandığı şekilde ilerliyor
21/02/2025 06:21:30
Tarkim'in Turgutlu'daki yeni fabrika yatırımında inşaat faaliyetleri ile proses ve ekipman kurulumları planlandığı şekilde ilerliyor.
"Şirketimiz 18.12.2024 tarihli KAP açıklaması ile Manisa İli Turgutlu OSB 1728 Ada 1 Parsel Zemin Güçlendirme, Fabrika Binaları ve Depolama Alanları ile Çevre Düzenleme İnşaatı ile ilgili Şirketimiz ve Hibrit Mühendislik İnşaat Bilgi İletişim Teknik Makine Sanayi Ticaret Ltd. Şti arasında yüklenici sözleşmesi imzalandığını bildirmişti. Konu ile ilgili yatırım sürecimiz devam etmekte olup inşaat faaliyetleri ile proses ve ekipman kurulumları planlandığı şekilde ilerlemektedir. Proses kurulumundan sonra devreye alma çalışmaları hızla yapılacaktır. "
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Dagi Giyim, Bomonti'de bulunan genel müdürlük binasını satışa çıkarıyor
21/02/2025 06:22:00
Dagi Giyim, Bomonti'de bulunan genel müdürlük binasını satışa çıkarıyor.
"Şirketimizin 20.02.2025 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında;
Şirket'in aktifinde kayıtlı bulunan, Bomonti Birahane Sokak Koç Plaza Şişli-İstanbul adresindeki genel müdürlük binamızın, satışa çıkarılmasına ve satışa aracılık hizmeti için Coldwell Banker (Neta Gayrimenkul Otomotiv İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti.) firmasının yetkilendirilmesine karar verilmiştir.
Gayrimenkul satış işlemi ile ilgili gelişmeler konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılmaya devam edecektir. "
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Akçansa, pay başına 5,33 TL nakit kar payı dağıtılmasını Genel Kurul onayına sunacak
21/02/2025 06:22:30
Akçansa, 2024 yılı karından pay başına 5,33 TL nakit kar payı dağıtılmasını Genel Kurul onayına sunacak.
"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20 Şubat 2025 tarihli kararı ile;
Şirketimiz tarafından Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri II, 14.1 No'lu "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" uyarınca hazırlanan ve PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. tarafından denetlenen 01.01.2024-31.12.2024 hesap dönemine ait şirket finansal tablolarına göre 1.672.506.649,00 TL Dönem Net Kârı elde edilmiştir.
Aşağıdaki kar dağıtım tablosunda açıklandığı üzere; SPK Mevzuatına uygun olarak hesaplanan 2024 yılı Dönem Karından Esas Sözleşmenin 33. maddesi gereği ve SPK tebliğlerine uygun olarak 1.672.506.649,00 TL tutarındaki Net Dağıtılabilir Dönem Kârının aşağıdaki şekilde dağıtılmasına,
Birinci Kâr Payı 9.572.353,41 TL
İkinci Kâr Payı 1.190.427.646,59 TL
Toplam Brüt Kâr Payı 1.200.000.000,00 TL
Genel Kanuni Yedek Akçe (2.Tertip) 119.042.764,66 TL
Özel Yedekler 6.703.414,67 TL
Olağanüstü Yedek 346.760.469,67 TL
Kar dağıtımının yukarıdaki esaslara göre yapılması neticesinde, Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre hazırlanan yasal kayıtlarımız esas alındığında ise;
• Ortaklara dağıtılacak 1.200.000.000,00 TL brüt kâr payının net dağıtılabilir dönem kârından karşılanmasına,
• Yasal kayıtlarımızda yer alan Net Dağıtılabilir Dönem Karının 6.703.414,67 TL'sinin 2024 yılında satışı yapılan iştiraklerden elde edilen kazancın, Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 5/1'nci maddesinin (e) bendinde yer alan kurumlar vergisi istisnasından faydalanılması için Özel Yedek; 234.358.443,83 TL' sinin Olağanüstü Yedek olarak ayrılmasına,
Böylelikle, 2024 yılı için, 191.447.068,25 TL sermayeyi temsil eden pay sahiplerine hukuki durumlarına bağlı olarak %626,81 (Brüt), %532,78 (Net) oranında toplam toplam 1.200.000.000,00 TL Kar Payının 24 Mart 2025 tarihinden itibaren nakden dağıtılması hususunun 18 Mart 2025 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurul'un onayına sunulmasına, oybirliği ile karar verilmiştir."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Çemtaş, pay başına 0,187 TL nakit kar payı dağıtılmasını Genel Kurul onayına sunacak
21/02/2025 06:23:00
Çemtaş, 2024 yılı karından pay başına 0,187 TL nakit kar payı dağıtılmasını Genel Kurul onayına sunacak.
-
Pasifik Teknoloji, 2025 yılında FAVÖK marjının % 20, FAVÖK tutarının 1 milyar TL olarak gerçekleşmesini hedefliyor
21/02/2025 06:23:30
Pasifik Teknoloji, 2025 yılında FAVÖK marjının % 20, FAVÖK tutarının 1 milyar TL olarak gerçekleşmesini hedefliyor.
"Sermaye Piyasası Kurulu "Özel Durumlar Tebliği"nin (II-15.1) 10. maddesi kapsamında, Şirketimizin 2025 yıl sonu ve daha sonraki dönemler için beklentilerini içeren geleceğe yönelik değerlendirmeleri aşağıda yer almaktadır:
2024 yılında gerçekleştirdiğimiz Titra Teknoloji ve Proline satınalmaları Şirketimize savunma teknolojileri, güvenli dokümanlar ve biyometrik sistemler alanlarında güçlü ve rekabetçi bir konum sağlamıştır. Bugüne kadar yapılan Ar-Ge harcamaları ve yatırımların satış ve gelir oluşturmaya başlamasıyla 2025 yılında Şirket hasılatının 5 milyar TL'yi aşması öngörülmektedir. Bu kapsamda FAVÖK marjının % 20 olarak, FAVÖK tutarının 1 milyar TL olarak gerçekleşmesi hedeflenmektedir.
Bulunduğumuz sektörün dinamik yapısı ve hızlı büyüme hedeflerimiz gereği yatırımlarımızı artırmayı planlıyoruz.
Bağlı ortaklığımız TİTRA Teknoloji A.Ş. için Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 35.000m2 büyüklüğünde bir arsa alımının peşinat ödemesi yapılmıştı.
Söz konusu arsaya fabrika inşa edilmesi, üretim kapasitesinin artırılarak, yurt içi ve yurt dışından gelecek talepleri karşılamak üzere Alpin,Deli,Dumrul ve Merküt seri üretimlerinin yapılması hedeflenmektedir. Bu kapsamdaki yatırımları da içermek üzere önümüzdeki 3 yıl içerisinde 3 milyar TL yatırım harcaması yapılması öngörülmektedir.
Buna ilaveten, savunma teknolojileri alanında Ülkemiz ihtiyaçlarını öncelikli olarak gözetmek suretiyle uluslararası pazarda dost ve müttefik ülkelerin savunma sanayilerine ürettiğimiz ürünleri sunabilmek, küresel ölçekte pazar payı alabilmek amacıyla uluslararası işbirliği ve ortak üretim fırsatları değerlendirilmektedir. Türkiye'nin ilk insansız helikopteri Alpin başta olmak üzere insansız hava araçları satış ve ortak üretimi konusunda 20'den fazla ülke ile görüşmeler yürütülmektedir. Söz konusu çalışmalarımızla önümüzdeki yıllarda savunma sanayi teknolojilerinde ihracatın hasılat içerisindeki payının yüzde 50 seviyesinin üzerine çıkarılması hedeflenmektedir. "
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Hitit Bilgisayar, Sunrise Airways ile Acenta Dağıtım Sistemi çözümü olan Crane ADS'nin kullanımı için anlaşma yaptı
21/02/2025 06:24:00
Hitit Bilgisayar, Sunrise Airways ile Acenta Dağıtım Sistemi çözümü olan Crane ADS'nin kullanımı için anlaşma yaptı.
"Hitit'in Partner havayolları arasında bulunan ve 17 Temmuz 2024 itibariyle Şirketimizin yolcu hizmet sistemleri, tarife planlama, muhasebe ve kargo çözümleri ile operasyonlarını sürdürmeye başlayan Haiti menşeili Sunrise Airways ile 20 Şubat 2025 itibariyle Acenta Dağıtım Sistemi çözümümüz olan Crane ADS'nin kullanımı için anlaşma yapılmış olup, Sunrise Airways Hitit'in acenta dağıtım sistemi konusunda anlaşma yaptığı Karayip Bölgesi'nden ilk havayolu olmuştur."
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Verusa Holding, Yeni Pay Geri Alım Programı'nın Genel Kurul onayına sunulmasına karar verdi
21/02/2025 06:24:30
Verusa Holding, geri alım işlemlerine devam edilmemesine ve Yeni Pay Geri Alım Programı'nın Genel Kurul onayına sunulmasına karar verdi.
"Bilindiği üzere, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 30.01.2025 tarihli kararı doğrultusunda, "Geri Alınan Paylar Tebliği"(II-22.1)'nin 5 inci maddesinin dördüncü ve beşinci fıkralarında yer alan "ortaklık paylarının günlük ağırlıklı ortalama fiyatının yönetim kurulu karar tarihinden önceki son bir ayda ‘Yüzde yirminin üzerinde değer kaybetmesi'" hükmü gereği geri alım işlemlerine başlanmış ve bu kapsamda bugüne kadar toplam 38.840 adet pay geri alım işlemi gerçekleştirilmiştir. Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından Tebliğ'in 5 inci maddesinin dördüncü fıkrası tarafından yapılan hesaplamada, yönetim kurulu karar tarihinden önceki son bir aylık dönem içindeki en yüksek ağırlıklı ortalama fiyatı -diğer şirket uygulamaları da dikkate alınarak- baz alınmıştır. Buna karşın Sermaye Piyasası Kurulu tarafından konuya ilişkin yapılan ve şirketimize bildirilen hesaplamada, yönetim kurulu karar tarihinden önceki son bir aylık dönemde, Şirketimiz paylarının günlük ağırlıklı ortalama fiyatları dikkate alınarak %20'yi aşmadığı tespit edilmiştir. Sermaye Piyasası Kurulu'nun hesaplama ve uyarısı dikkate alınarak, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 30.01.2025 tarihli kararı doğrultusunda başlatılan geri alım işlemlerine devam edilmemesine karar verilmiştir.
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20.02.2025 (bugün) tarihli toplantısında;
- Sermaye Piyasası Kurulu'nun hesaplama ve uyarısı dikkate alınarak, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 30.01.2025 tarihli kararı doğrultusunda başlatılan geri alım işlemlerine devam edilmemesine,
- Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 30.01.2025 tarihli kararı doğrultusunda bugüne kadar yapılan toplam 38.840 adet pay geri alım işleminin yapılacak ilk genel kurul toplantısının gündemine alınarak, genel kurulda pay sahiplerinin bilgi ve onayına sunulmasına,
- Türk Ticaret Kanunu'nun 379 uncu maddesi, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 22 nci maddesi, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 03.01.2014 tarihli ve 28871 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan II-22.1 sayılı "Geri Alınan Paylar Tebliği" hükümleri dikkate alınarak hazırlanan Geri Alım Programı'nın kabulüne,
- Geri alıma konu edilebilecek azami pay sayısının 1.000.000 adet ve azami fonunun ise kendi kaynaklarından karşılanmak üzere en fazla 270.000.000 TL olarak belirlenmesine,
- Duyurumuzun ekinde yer alan Geri Alım Programı'nın gerçekleştirilecek ilk Genel Kurul Toplantısında ortakların bilgisine sunulmasına,
- Şirket paylarının geri alımına ilişkin azami sürenin pay geri alım programının genel kurul onay tarihinden itibaren en fazla 1 (bir) yıl süre ile geçerli olmasına,
karar vermiştir."
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules