Sayfa 494/495 İlkİlk ... 394444484492493494495 SonSon
Arama sonucu : 3959 madde; 3,945 - 3,952 arası.

Konu: YBTAS - Yibitaş İnşaat Proje

1. Aşağıda bakıyorum, forumda sadece ben varmışım. Ben de kendime notlar bırakayım...
    GİRİŞ: Bedelli sermaye artışı nedir
    Arkadaşlar, nedense borsamızda bedelli sermaye artışına karşı bir alerji var. Oysa ki bedelli artış küçük yatırımcı için bir nimettir.. Nasıl mı? Borsada arz edilen şirketlerin neredeyse hepsi sermaye artışı ile arz edilip B tipi hisse veriyor. Sadece artan sermayenin karşılığı olarak sadece kâr ve zarara ortak olunuyor. A tipi hisseler kuruluş hissesi olup patronların elinde kalıyor. Bedellide dikkat edin, RÜÇHAN (R) denilen 1 TL karşılığı hisse bizlere veriliyor. Asıl sermaye artışını A tipi hissesi olan patronlar karşılıyor. Bizler de R hisseleri 1 TL ile alıp süreç sonunda (asıl hissemizle ortalama fiyatla birleşiyor) bedelli kadar ek hisseye sahip oluyoruz.

2. SORU: Ybtas bedelli sermaye artışı yapar mı?
    Arkadaşlar;yukarıdaki yazdıklarıma istinaden; Ybtas bedelli sermaye artışı yaparsa hepimiz A tipi kurucu hisseye sahip olduğumuz için bizler de o parayı karşılamak durumundayız. Misal; 250.000 TL ye çıkardı diyelim, bizlerde 1 hisse varsa hisse değeri kadar artışa katılacağız.
    YORUMUM: Şirket bedelli sermaye artışı kararı almaz. Dışarıda yaklaşık 9.900 adet kupon hisse var. Kimlerde olduğu,nerede olduğu belli değil..Kayıp mı yırtık mı ne olduğu da belirsiz. Bedelli sermayede o paranın en geç 2 sene içinde sermayeye eklenmesi şarttır. Kayıp olan hisse için kimden para alınacak? Bu sebeptendir ki bedelsiz sermaye artışı bekliyorum.

3. Sermaye artışı nasıl olur?
    En iyi ihtimalle Enflasyon Sermaye Farkı hesabından bunun karşılanması olacaktır ki bu da 659,782,473 TL olarak bilançomuzda görülüyor. Martta açıklanmasını beklediğim 2024 yılı bilançoda bu tutarın 760,000,000 TL gibi bir rakama ulaşacağını tahmin ediyorum (2024/07-2024/12 aylık toplam enflasyon farkı hesabı ile)... Bizim sermayeyi 750 Milyon TL ye çıkartacak olsalar.. %750.000 gibi olağanüstü bir oran olur ki böyle bir oran hiçbir yerde yoktur.
    Ufak bir hesaplama yapalım: Sermayemiz 100.000 TL.. Artış 750.000.000 TL.. 749.900.000 TL lik sermaye eklenmesi olacak.
    Beher hisseye 7.499 adet hisse verilir, +1 hisse de bizdeki hisse ile 1 adet hissesi olanın 7.500 hissesi olur.
    Diyelim ki 150,000 TL den bölündü; bir hisse 20 TL den işlem görür ve bu da hisseye erişilebilirliği kolaylaştıracağı için herkes alabilir; dolaşımda da rahatlık sağlar.

4. Cumartesi yazdım, pazartesi tavan oldu..Bugün (salı) stabil duruyor. İnşallah 130.000 TL sınırını geçeriz.

Alıntı Originally Posted by omer1461 Yazıyı Oku
    SORU: Ybtas bedelli sermaye artışı yapar mı?
    Arkadaşlar;yukarıdaki yazdıklarıma istinaden; Ybtas bedelli sermaye artışı yaparsa hepimiz A tipi kurucu hisseye sahip olduğumuz için bizler de o parayı karşılamak durumundayız. Misal; 250.000 TL ye çıkardı diyelim, bizlerde 1 hisse varsa hisse değeri kadar artışa katılacağız.
    YORUMUM: Şirket bedelli sermaye artışı kararı almaz. Dışarıda yaklaşık 9.900 adet kupon hisse var. Kimlerde olduğu,nerede olduğu belli değil..Kayıp mı yırtık mı ne olduğu da belirsiz. Bedelli sermayede o paranın en geç 2 sene içinde sermayeye eklenmesi şarttır. Kayıp olan hisse için kimden para alınacak? Bu sebeptendir ki bedelsiz sermaye artışı bekliyorum.
    Sn. omer1461 A gurubu hisseler ile kurucu hisseler farklıdır. Aşağıdaki linkleri okur iseniz belki daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.
    https://www.getmidas.com/borsa-terim...l%C4%B1nabilir.

https://www.yenigimatgyo.com.tr/sikc...n-sorular.aspx

6. Teşekkür ederim

7. Aylardır forumda kimse tek kelam etmemiş.. Bedelsiz her geçen gün yaklaşıyor... Hissede genel düşüş eğilimi kırılacak gibi..Bekleyip görelim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Hisse net için ben yazmış olayım, %299.900 oranında bedelsiz kararımız hayırlı olsun hepimize. Bu saatten sonra elinde olmayan burayı bilmeyen adamların yorumlarına hiç bakmayın.

Syg.

Sayfa 494/495 İlkİlk ... 394444484492493494495 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •