Sayfa 495/1011 İlkİlk ... 395445485493494495496497505545595995 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 3,953 - 3,960 arası.

Konu: Viop XLVI

1.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    kesin kararım sandıga gitmem bu aday olursa...
    Aman abi kimseye bişey denmiyor, bu adam oy alamaz genç enerjik tuttuğunu koparan biri lazım deyince ne reisciliğimiz ne çomarlığımız kaldı.

Muhalefet çok alıngan, kimseye bişey denmiyor, hayırlısı olsun. Herkes bildiği gibi devam etsin sonucuna da hep beraber katlanılsın.

75 yaşındayım, 10 kere dayak yediğim adamın karşısına çıkıyorum bu sefer kesin dövecem dio dedem.

İnşallah döver ne diyek.

Karşı taraf da aman dede gelsin karşımıza diye etmediğini bırakmıyor bu arada şaka gibi

Rakibin seni istiyor yani, demek ki sana yenilmeyeceğine kesin gözüyle bakıyor Bundan daha aşağılayıcı bişey duymadım herhalde siyasette...

2.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    kesin kararım sandıga gitmem bu aday olursa...
    Abi kim aday olsun istiyorsunuz. Görünen o ki kılıçtaroğlu hariç kim aday olursa mahkemesi olacak gibi.

3.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Abi kim aday olsun istiyorsunuz. Görünen o ki kılıçtaroğlu hariç kim aday olursa mahkemesi olacak gibi.
    kim olur bilmiyorum ama hep dediğim gibi RTE yi yenebilecek tek kişi İmamoğlu bence. KK nın adaylıkta diretmesi o ve onun parti içi oligarşisi. onlarında konusu ülkenin geleceği falan değil buna eminim.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Hee aynen öyle valla! En komiklerinden biri de karşılaştırmalı üstünlükler denen zırva..Bu senin itiraz ettiğin konu. Hiç duydun mu mesela ingilizlerin hintli dokuma ustalarının ellerini bilekten kestiğini?! Duymamışsindır. Sonra ingiltere kumaş üretsin Portekiz şarap! Teoriye gel!

İkinci mesele; Karl Polanyi diye bir isim duydun mu hiç?! Sanmiyirum..
    Karşılaştırmalı Üstünlükler Teorisi bir zırva değil.
    Kendisi de bir borsacı olan David Ricardo'nun önemli bir teorisi, saygıyla anıyorum Ricardo Baba'yı
    İngilizlerin Hintlilerin elini kesmesi bu teoriyi yanlışlamaz, tam tersi doğrular.
    Ricardo'nun o devirde bu teoriyi bulması önemli.
    İlk bakışta basit gibi görülebilir ama bulması zor.

Ülkelerin dış ticaretini açıklıyor, kaynaklar etkin kullanılırsa her iki taraf da fayda sağlıyor, özeti bu.

Savaşların çıkma nedeni sadece diğer ülkelerin kaynaklarına çökmek değil, bir nedeni de bu önemli teori.

Kur savaşları, korumacılık ve uygulanan tüm ekonomi politikaları da bununla ilgili.

Kaynakların etkin kullanımı ekonominin temel problemi.

İstanbul havalimanı yerine 3 tane Petkim yapılsa ülkenin dış ticaret açığı büyük ölçüde kapanıyor.

Kaynakların etkin kullanımı bu nedenle önemli.

Bireysel örnek verirsek de ''Herkes kendi bildiği işi yaparsa daha iyi olur.'' sonucu çıkar.

Buna da bir örnek vereyim, diğer mesaja yazayım.

Marx'ın Emek-Değer teorisi de önemli, dünyayı sallamış bir teori, ona da zırva diyenler olabilir.

Ve daha bir çok teori..

5. 3 PETRO KİMYA FABRİKASI AÇILSA 10 MİLYAR DOLAR CARİ AÇIK KAPANIR , yeterli olmaz .

ancak enerji ithalatçısı olmayıp ordan rüzgar nükleer ve güneşle 30 milyar dolar cari açığı azaltabiliriz. doğalgaz ve petrol bağımlılığı sorundur .

6. Şimdi ben yapay zeka üzerine çalışan bir yazılımcı buldum.
    Borsa hakkında bir yazılım yapmak istiyorum diyelim.
    Gidip kendim yapay zeka çalışsam belki bir sene sürecek.
    Bir senelik zaman kaynağım boşa gidecek.

Yapay zekacı da borsa bilmeden o yazılım bilgisini borsa üzerinde kullanamaz.
    O da kendi başına bir borsa yazılımı yapmak istese belki bir sene ya da daha fazla borsa çalışması gerekecek.
    Ve bir sene zaman harcamış olacak.

Oysa bir araya geldiğimizde bir ay çalışarak, bilgi alış verişinde bulunarak iyi bir yapay zeka borsa yazılımı ortaya çıkarırız.

Her ikimizde 1 er yıl harcamak yerine 1 ay harcamış oluruz.

Kaynaklar boşa gitmez.

Saygıdeğer Ricardo Baba bunu anlatmaya çalışıyor.

Yani herkes kendi işinde Maksimum olur diyor.

Ben de gençlere bunu anlatmaya çalışıyorum.

Mesajlarımın temel nedeni bu.

Ekonomi öğrencisi kardeşlerim, siz okumaya devam edin, o teoriler faydalı...

Şu andaki bakanın ve ekonomi yönetiminin bu teoriden haberi yok.

Ülkenin sorunu bu.

7.  Alıntı Originally Posted by surcontre Yazıyı Oku
    Şimdi ben yapay zeka üzerine çalışan bir yazılımcı buldum.
    Borsa hakkında bir yazılım yapmak istiyorum diyelim.
    Gidip kendim yapay zeka çalışsam belki bir sene sürecek.
    Bir senelik zaman kaynağım boşa gidecek.

Yapay zekacı da borsa bilmeden o yazılım bilgisini borsa üzerinde kullanamaz.
    O da kendi başına bir borsa yazılımı yapmak istese belki bir sene ya da daha fazla borsa çalışması gerekecek.
    Ve bir sene zaman harcamış olacak.

Oysa bir araya geldiğimizde bir ay çalışarak, bilgi alış verişinde bulunarak iyi bir yapay zeka borsa yazılımı ortaya çıkarırız.

Her ikimizde 1 er yıl harcamak yerine 1 ay harcamış oluruz.

Kaynaklar boşa gitmez.

Saygıdeğer Ricardo Baba bunu anlatmaya çalışıyor.

Yani herkes kendi işinde Maksimum olur diyor.

Ben de gençlere bunu anlatmaya çalışıyorum.

Mesajlarımın temel nedeni bu.

Ekonomi öğrencisi kardeşlerim, siz okumaya devam edin, o teoriler faydalı...

Şu andaki bakanın ve ekonomi yönetiminin bu teoriden haberi yok.

Ülkenin sorunu bu.
    Çok güzel ifade etmişsiniz. Kel başa şimşir tarak. Bakanı ne ki vatandaşı ne olsun.

8. Bizim Taş.toprak yatiyi ,yata yata inşallah karpuz gibi büyür

Düzeltme gelirse kesin ilk ky düzeltir..
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

Sayfa 495/1011 İlkİlk ... 395445485493494495496497505545595995 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •