Sayfa 496/689 İlkİlk ... 396446486494495496497498506546596 ... SonSon
Arama sonucu : 5505 madde; 3,961 - 3,968 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by Eneshg Yazıyı Oku
    şirketlerin yada sektörün fksına bu şekilde bakılmaz. Şirketin mevcut kârı geçici sebeplerle düşük kaldıysa fk yüksek gözükebilir. Tam tersi sebeple düşük de gözükebilir. O saydığınız sektör hisselerinin kaçı doğru fiyatlanıyor? Penta'nın hareketleri ortada. Arena'nın br dönem 30 fk olmasının bir önemi yok. döviz artışı ve talep sebebiyle prospektif fksı düşeceğinden hisseyi erkenden fiyatlamış olabilirler. Ya da operasyon olmuştur vs. Bu sektörün dünyada nasıl fiyatlanacağına bakmalı+ ülkemizde nasıl fiyatlanacağına bakmalı. Bu tarz bir şirketi borsa dışı satın alacağınızı düşünün. 7 8 fk ya alır mısınız? Toptancılık yapıyor sadece. Borsa dışı satın almaların fklarına bakın. Hiçbir değer yatırımcısı yada bilanço bazlı yatırım yapanlar böyle bir şirkete 7 8 fk vermez. Zaten fk ile iş yapmak işin basiti ve nispeten amatörcesi. İndirgenmiş nakit akışına hangimiz bakıyoruz? Çok fazla etken var.

Ayrıca.. faiz giderleri ile parasal kazanç+ vergi gelirini çıkarınca geriye 210 milyon kâr kalıyor geriye. Hadi mantıken parasal kazanç ı saymayayım 400 m olsun. Yani seneye 0 faiz gideri yazılsa bile müthiş bir tablo yok.

Son olarak Net borcu 105 milyon dolar. Şirketin elindeki nakit buna dahil olduğu için borcu kapatamaz.

Short açıp da konuşacak halimiz yok. Düşman gibi görmeyin.

Estağfurullah hocam tanımadığım birisini neden düşman göreyim. Benim karşı çıktığım görüşleriniz. Şahsi bir durum yok.

30 FK'yı sadece nereye kadar çıktığını göstermek için söyledim yoksa orası normali demedim. Kasıtlı olarak da senelerdir 10-15 FK arasında dolaştığını söyledim. Normali bu anlamında. Hatta tüm araştırma şirketlerinin sektörün en ucuzu diye lanse ettiği İndesi örnek verdim arenaya en çok benzeyen olduğu için. İndesin de FK oranı 7-8 ve tüm yatırım şirketleri İndesi ucuz gösterir ve model portföylerine alırlar 12-13 hedef fiyat ile ( şu anda 7-8 lira arasında ).

Yani tüm piyasa senelerdir bu tür şirketleri en az 7-8 FK ile fiyatlarken ( ki buna en ucuz diyorlar ) siz neden dünyada bu iş böyle yapılmaz gibi bir argümanı savunuyorsunuz onu anlamadım. Üstelik arena donanımcı yazılımcı arası bir şirket. Salt donanımcı diyemezsiniz. İndes salt donanımcı tanımına uyar ama arenada Paynet vardı bugüne kadar. Tamamen yazılım işidir. Hizmet satar. Şimdi o çıkıyor yerine yapay zeka işi geliyor. Zaten şirket yöneticileri Payneti sattıktan sonra yerini dolduracak başka bir oluşum içine gireceğiz demişlerdi. Bu da yapay zeka.

Paynet 9 sene önce 650.000 USD sermaye ile kuruldu şimdi 90 milyon doların üzerinde bir bedel ile satıldı. Benzer hikaye olabilir.

Net borç 105 milyon USD demişsiniz. Doğrudur. Paynetten gelecek olan para 90 milyon USD'ın üzerinde. Borç kapatılırsa ortada 10-15 milyon USD bir borç kalır. 1 milyar USD cirolu bir şirket için bu borç miktarı tabiir caiz ise çerez parası. Arenanın günlük cirosu 3 milyon USD'ın üstünde.

Üstelik şirket bu sene 1.5 milyar TL finansal gider yazdı. Bunun en az 1.2 milyarı faiz. Bu da 4 milyar TL olan banka kredisinden geliyor. Bu kredi kapatılınca bu demek oluyor ki bu sene finansal gider en fazla 500 milyon TL seviyesinde kalır. Bu sene EFK marjı yine normale dönüp %3,5 oranını yakalayabilir. 40 milyar Ciroda %3,5 EFK marjı 1,4 milyar TL EFK yapar. Yani operasyondan gelen net kar en az 800 milyon olur. Bunu da artık dibin dibi olarak söylüyorum.

Bu seneye has olarak ise paynet satış karı ile 4 milyar TL kar açıklayacak sene sonu.

Öz sermayesi 4.5 milyar olacak bir şirkete , bu sene 4 milyar TL kar açıklayacak bir şirkete , normalde de senelik 1 milyar TL net kar elde edecek bir şirkete , 3,5 milyar TL'lik piyasa değerinde önden fiyatlamış olabilir diye nasıl diyorsunuz ona şaşırıyorum. Şu anda alan zaten defter değerinin bile altında alıyor 1-2 hafta sonrası için. Defter değerinde bir şirkete önden değerlemiş , olağan fiyatında demek çok da doğru bir yaklaşım değil. Ben de bunu diyorum. Düşman gibi görmek değil bu.

Selamlar

2. Twiter da herkes Arena borcunu ve zararını konuşuyor yazıyor
    Paynet satışından çok az kişinin haberi var burdan bu çıkıyor
    Kasaya bir kaç güne 3.4 milyar tl girecek ama herkes bihaber

https://x.com/svkiidvcii/status/1889...f6mGFGF8Cmn8XA

3. Arena bilancosuyla ilgili yatirimci iliskilerine bazi sorularim olmustu.. Paynet kasadaki para,2025 genel beklenti,Ticari alacaklardaki artis hk.

Gelen cevabi iletiyorum.

Kisisel gorusumdur.Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.Alan da satan da kendi bilir..

4. Merhaba değerli forum sakinleri. Paynet'den gelen paranın tamamı borcu kapatmak için mi kullanılacak? Bu konuda bilgi alan oldu mu?

5. Paynet satışından 87 milyon dolar gelecek
    Paynet kasasında 10 milyon dolar var

87+10=97 milyon dolar yani
    Bugünkü aktüel kurla çarparsak

Tam tamına 3.500.000.000 tl
    Parası olacak kasasında bir kaç güne

6.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Paynet satışından 87 milyon dolar gelecek
    Paynet kasasında 10 milyon dolar var

87+10=97 milyon dolar yani
    Bugünkü aktüel kurla çarparsak

Tam tamına 3.500.000.000 tl
    Parası olacak kasasında bir kaç güne
    Bu tarz fırsatlar 10 yılda bir gelir.
    Daha insanlar uyanmadı, ilk çeyrek bilanço gelsin o zaman şenlenir buralar.

7. bu akşam spk onay gelecekmi Ana sözleşme tadili için

8. [QUOTE=meddlesome;6980616]Merhaba değerli forum sakinleri. Paynet'den gelen paranın tamamı borcu kapatmak için mi kullanılacak? Bu konuda bilgi alan oldu mu?[/QUOTE. Satış bedelinin % 10 u ile başkaca yatırım yapacaklarına dair açıklamaları vardı.Muhtemelen yapay zeka ile ilgili ARGE merkezi kurdular orada kullanacaklar diye dusunuyorum

Sayfa 496/689 İlkİlk ... 396446486494495496497498506546596 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •