Paylaşılacak olan sensin...
Savaşı istesen de istemesen de
Sovyet eziği, sinsi kurnaz, amansız planını yapmış...
Zayıf anını kolluyor sadece...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Paylaşılacak olan sensin...
Savaşı istesen de istemesen de
Sovyet eziği, sinsi kurnaz, amansız planını yapmış...
Zayıf anını kolluyor sadece...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
İkinci dünya savaşı ile ilgili tüm belgeselleri izlemisimdir. Kimse Hitler'in böyle bir maceraya girmeye cesaret edecegini tahmin edemiyor. Sonuna kadar savastan kaçıyorlar. Hitler zaten savasa giremeyeceklerini öngörüp hamlelerini yapıyor. Kimse Ukrayna'ya girdi diye nükleer güç Ruslar ile bir savaşı göze alamaz.
Putin bunu cok iyi biliyor bu sebeple Ukrayna'yı isgal edecektir yakin zamanda. Artist avrupa ve Amerika'da bir iki ambargo dışında afedersiniz bir b..k yiyemezler.
Bu arada bizim salaklar her zamanki gibi yanlış ata oynayip Ukrayna ile yaklasiyorlar. Silah satıp ikili anlaşmalar yapiyorlar ki dostumuz(!!!!!!) Putin bunu asla unutmaz...
biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...
sovyetler birliğinden bahsediyorsunuz. Rusya başka bir kategori. halkı savaşlarda çok çekmiş açlık ve sefalet ile yüzleşmiş bir millet. bu konuda travmaları da yüksektir. her ne olursa olsun savaş yanlısı olmazlar. velhasıl putin kamuoyu alamaz. putin içeride destek bulamaz ki dışarısı zaten tümden karşısında.
ayrıca nükleer güç dediğin de söz Rusya'ya kalmaz. Fransa, ABD var. ve Amerika kıtasında nükleer tehlikesi yok.
savaşın nükleer olmasını kimse düşünmüyor..
cebindeki parayı kullanamaz hale getiriyorlar...
II.Dünya savaşı sonrası ABD bretton woods anlaşması ile 44 ülkeyi dolara göre kur belirlenmesini imzalattırmıştı..
Petrodolar ayrı bir mevzu.. Rusya hangi piyasada nasıl mal satacak ki?
Yeni savaşlar kısa ve net..
Kaddafinin 150 milyar USD'ı gece bloke koydu..Buyur dedi.. Libya felç..
İRan'a amborgo koydu..Bıraktı..Buyur yaşa... Dünyanın sayılı rezervleri olan ülke ama sefalet halkta gani..
Yöneticilerde malum parayı Zarrab,zencani,bilumum dolandırıcılarla çalışarak iş yapıyorlar..yüksek kom.rüşvetlerle..
II.Dünya savaşı ile şu anki durum farklı..
Maceracılara, fazla açık kapı yok gibi.. Denersin .. Boyunun ölçüsünü alır bırakırlar..
Yıllarca yaptırım,ambargo .
Birinci dünya savaşında almanların aldığı en büyük ders iki cepheli savaştan kaçınmaktı. Eğer fransa bu kadar hızlı düşmeseydi. İbre rusyaya dönmeyecekti. Tabiki bu noktada rusyanın fırsattan istifade balkanlar üzerinden akdenize olan hamlesininde etkisi mevcut.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Biz çekmedik değil mi henüz ?
Avustralya da geri çekiyor.
https://parafesor.net/avustralya-da-...yor-13-02-2022
Katılmıyorum bu defa..
Bizimkiler doğru ata,doğru zamanda oynadılar..
Kazanan ın PUTİN olması imkansız..
Nihayetinde ekonomik büyüklüğü italya kadar bir ülke..
Bu devirde ÇARlığa özenmek.. yedirmezler..
Domuzlar körfezi krizinde kruşçev'in geri adım atmasını da unutmamalı...
Yer İmleri