Sayfa 497/1000 İlkİlk ... 397447487495496497498499507547597997 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 3,969 - 3,976 arası.

Konu: Vıop XLI

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    Anlaşıldı kurnazsın , yaşın kaç bilmiyorum ama Ertuğrul özkökün ciğerini bilecek yaştayım , iman mı edelim bu kişiye ne diyorsun anlaşılmıyor ,
    Mesele Zafer Partisi de değil
    TÜİK e.gore 20 ,anla yani
    Reelde kac?

Hayatta türk filmi gibi çok iyi,çok kötü insan yoktur.

Adam bir düşünce ortaya koymuş.O bile bu konuda Zafere,zafere eremezsin demiş...saymış argümanlarını..yap da militarist şekilde senden sonraki nesilleri ittiham altında bırakmadan yap demiş...

Bildiğin ADAM KONUŞMUŞ

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Yarın LGS var...bana musade.

Adiyos

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    bana sormamışsınız ama fikrimi söyleyeyim...makas anormal açılınca genelde yakın zamanda geri çekiliyor...mesela bu cuma oldu yine...spot30 -1.085 puan ile günü kapatırken vadeli -3.850 puan yaptı...vadeli perşembe gecesi 301.700 kapatmıştı cuma kapanış 297.850...

makasın anormal açıldığı durumlarda genelde spotu yükseltmek yerine vadeliyi aşağı çekiyorlar çünkü bunu yapmak daha kolay...benim gördüğüm bu...sonuçta vadeliyi çok daha az bir parayla hareket ettirebilirsiniz...

teorik fiyatla fark anormal açılınca shortu geçtim ama long için en azından temkinli olmak lazım bence...short işi ayrı bir mevzu...

Alıntı Originally Posted by TarkanTatlitug Yazıyı Oku
    Teşekkürler. Peki endeks kontratında uzun pozisyon açarken bu farka dikkat etmeli miyim? Yani sonuçta vade sonunda ya kontrat daha fazla düşecek ya da endeks daha fazla gidecek değil mi? Ben spot endeks grafiğinden karar verip o andaki fiyat vadelide neyse ona göre işlem yapıyorum farka bakmadan.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,268
    Teşekkürler. Peki endeks kontratında uzun pozisyon açarken bu farka dikkat etmeli miyim? Yani sonuçta vade sonunda ya kontrat daha fazla düşecek ya da endeks daha fazla gidecek değil mi? Ben spot endeks grafiğinden karar verip o andaki fiyat vadelide neyse ona göre işlem yapıyorum farka bakmadan.
    1-5-10-dk yada 1-2 günlüğüne işlem yapılıyorsa fark hep aynı,
    gün içinde en fazla + - 10 puan kayma yapıyor.
    pahalı alıp pahalı satacağından (teorik üstünde) sorun yok , ama alıp uzlaşmaya gidenler için bu fark büyük sorun. {bence}
    Bear_Bull
    @BearBull26

5.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    bana sormamışsınız ama fikrimi söyleyeyim...makas anormal açılınca genelde yakın zamanda geri çekiliyor...mesela bu cuma oldu yine...spot30 -1.085 puan ile günü kapatırken vadeli -3.850 puan yaptı...vadeli perşembe gecesi 301.700 kapatmıştı cuma kapanış 297.850...

makasın anormal açıldığı durumlarda genelde spotu yükseltmek yerine vadeliyi aşağı çekiyorlar çünkü bunu yapmak daha kolay...benim gördüğüm bu...sonuçta vadeliyi çok daha az bir parayla hareket ettirebilirsiniz...

teorik fiyatla fark anormal açılınca shortu geçtim ama long için en azından temkinli olmak lazım bence...short işi ayrı bir mevzu...
    Teşekkürler. Peki şu anki fark için ne düşünüyorsunuz vade sonu açısından? Evet biraz kapandı ama hala yüksek. Yani ben son 3-4 aydır vadeli takip ediyorum bir önceki kontratta sanırım hiç buralara çıkmamıştı fark? Daha önceki aylarda oldu mu bilmiyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    1-5-10-dk yada 1-2 günlüğüne işlem yapılıyorsa fark hep aynı,
    gün içinde en fazla + - 10 puan kayma yapıyor.
    pahalı alıp pahalı satacağından (teorik üstünde) sorun yok , ama alıp uzlaşmaya gidenler için bu fark büyük sorun. {bence}
    Hiç bu kadar fark olmuş muydu önceki aylarda, yoksa bu kontrata mı özel? İnanılmaz yerlere açıldı fark bir ara.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    aralık vadede oldu yine sapıkça fark...sonrası malum gömdüler...ama bu demek değil ki yine aynısı olacak...makas palanın en büyük silahı...yeri geldiğinde shortçu biçiyor yeri geldiğinde longçu...aralıktan beri bu şekilde yüksek farklar oluyor ama vade sonu sıfırlanıyor...nasıl yapıyor anlamıoyorsun bile...bir bakmışsın o korkunç farklar sıfır olmuş...son 6 aydır falan oyun bu şekilde dönüyor...

birazda faizlerle alakalı yani piyasa faizi malum daha yüksek, üstüne bir de swap falan diyorlar...ortaya böyle absürd bir durum
    alışmak lazım gibi...

Teşekkürler. Peki şu anki fark için ne düşünüyorsunuz vade sonu açısından? Evet biraz kapandı ama hala yüksek. Yani ben son 3-4 aydır vadeli takip ediyorum bir önceki kontratta sanırım hiç buralara çıkmamıştı fark? Daha önceki aylarda oldu mu bilmiyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    aralık vadede oldu yine sapıkça fark...sonrası malum gömdüler...ama bu demek değil ki yine aynısı olacak...makas palanın en büyük silahı...yeri geldiğinde shortçu biçiyor yeri geldiğinde longçu...aralıktan beri bu şekilde yüksek farklar oluyor ama vade sonu sıfırlanıyor...nasıl yapıyor anlamıoyorsun bile...bir bakmışsın o korkunç farklar sıfır olmuş...son 6 aydır falan oyun bu şekilde dönüyor...

birazda faizlerle alakalı yani piyasa faizi malum daha yüksek, üstüne bir de swap falan diyorlar...ortaya böyle absürd bir durum
    alışmak lazım gibi...

Sayfa 497/1000 İlkİlk ... 397447487495496497498499507547597997 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •