Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 498/564 İlkİlk ... 398448488496497498499500508548 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,977 - 3,984 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by temettü emeklisi Yazıyı Oku
    Herkese selamlar,

Amerika S&P 500'ün 90 yıllık ortalama getirisi %9.8.

Şimdi gelelim fasülyenin faydalarına... Türkiye Eurobond faizleri (2040) 10'ları bulursa dolar Eurobondu alıp %10 pasif gelirin üstüne yapmak mantıklı olur mu?

Ben buna kafa yormaya başladım ama Eurobond tahvilleri pek uzman olduğum bir konu değil. Siz hiç EUrobond yatırımı yaptınız mı?

Saygılar.
    Elinizde 3.50-3.70 arası maliyetli dolarınız varsa, fevkalede mantıklıdır. Güncel sınırdan emin değilim ama geçmiş senelerde faiz geliri için 27.000 TL'yi geçerse beyan etmek gerekiyordu. %15'ten başlayıp kademeli olarak %35 çıkan vergi dilimine girme riski var. Miktar büyük ise parayı ikiye bölüp eşinizin hesabına yatırmak mantıklı olabilir.

Vade sonuna kadar bekleyebilecek imkan yoksa eurobond işi çok risklidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Elinizde 3.50-3.70 arası maliyetli dolarınız varsa, fevkalede mantıklıdır. Güncel sınırdan emin değilim ama geçmiş senelerde faiz geliri için 27.000 TL'yi geçerse beyan etmek gerekiyordu. %15'ten başlayıp kademeli olarak %35 çıkan vergi dilimine girme riski var. Miktar büyük ise parayı ikiye bölüp eşinizin hesabına yatırmak mantıklı olabilir.

Vade sonuna kadar bekleyebilecek imkan yoksa eurobond işi çok risklidir.
    Tabi vade sonunda bu anaparayi geri odeyebilecek bir ulke ve hazinesi kaldi ise..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Tabi vade sonunda bu anaparayi geri odeyebilecek bir ulke ve hazinesi kaldi ise..

Syg,
    bu durumda, hisseler de tuvalet kağıdı olur tabii ki.

aşırı kötümser yaklaşımlara gerek yok...biz borcuna sadık bir milletiz, osmanlı nın borcunu bile ödemişiz...cumhuriyet tarişhinde değil borcunu ödememe, yeniden yapılandırma, hair-cut denen borcun kırpılması vs tarihimizde yok.

eurobond (bu arada euro işlemin yapıldığı bölgeyi gösterir, yankeebond, samuraibond gibi abd ve japonya bölgesi bond lar da var...çoğu eurobond zaten usd bazlıdır..her bölgede usd bazlı bono ihracı yapılabilir).

eğer pasif yatırımı tercih ediyor ve yakın takip etmek istemiyorum diyorsanız...vadesiz ya da vadeli usd tutmak yerine eurobond alınabilir...şu günlerde hem faizler yükseldi, fiyat düştü...alım için uygun zamanlar bence.

not: ben ülke dışı yatırım yapmıyorum ilke olarak..ne hisse, ne bond...ülke içindeki fırsatları değerlendiriyorum, çeşitlendirme için mevcut ülke içi imkanları yeterli buluyorum.

Hayır takas irlanda da falan değil.İrlandalı yatırımcı da alır bizdeki X bankası da alır hazineden.Portföyüne koyar ,aracılık komisyonu ile satar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,135
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

aşırı kötümser yaklaşımlara gerek yok...biz borcuna sadık bir milletiz, osmanlı nın borcunu bile ödemişiz...cumhuriyet tarişhinde değil borcunu ödememe, yeniden yapılandırma, hair-cut denen borcun kırpılması vs tarihimizde yok.

eurobond (bu arada euro işlemin yapıldığı bölgeyi gösterir, yankeebond, samuraibond gibi abd ve japonya bölgesi bond lar da var...çoğu eurobond zaten usd bazlıdır..her bölgede usd bazlı bono ihracı yapılabilir).

eğer pasif yatırımı tercih ediyor ve yakın takip etmek istemiyorum diyorsanız...vadesiz ya da vadeli usd tutmak yerine eurobond alınabilir...şu günlerde hem faizler yükseldi, fiyat düştü...alım için uygun zamanlar bence.

not: ben ülke dışı yatırım yapmıyorum ilke olarak..ne hisse, ne bond...ülke içindeki fırsatları değerlendiriyorum, çeşitlendirme için mevcut ülke içi imkanları yeterli buluyorum.
    peki sn cautionary
    son dönemlerde verdiğiniz borçların ne kadarını geri alabildiniz? tamam kişiler ayrı millet ayrı diyebilirsiniz ama ben tam tersini iddia ediyorum. millet kişilerin toplulaşmış hali ise biz sanırım eskisi kadar sadık değiliz borçlarımıza...belki yatırım ile doğrudan ilgili değil ama kapitalist ahlakın bile yatırım anlamında bağları olduğunu düşünür isek değişimin yatırım davranışlarına etkisi de değerlendirme konusu yapılamaz mı ya da yapılmamalı mı?

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

sayın cauti, işin bir de ödememek değil ödeyememek kısmı var. devamlı artan cari açık ülkeyi nereye götürür? yakın geçmişte rumlar keyiflerinden mi, borçlarını ödemediler. şüphesiz bu konular tatsız konulardır, kim bindiği geminin batmasını ister? lakin can kurtaran yeleklerinin de yerini bilmek gerekir.

Gib'e göre 30.000tl beyan limiti var. (başka kaynaklarda 34.000tl okudum)
    http://www.gib.gov.tr/sites/default/...kulsermaye.pdf
    sayfa 18
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

O zamanki eurobond faizi yüzde 6 imiş 2 ayda yüzde 7 ye çıktı))))))

Sayfa 498/564 İlkİlk ... 398448488496497498499500508548 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •