türkiye 2019 da küçülüyor.
işsizlik %14 ten çok.
abd temel verileri bozuldu.10 yıldır en düşük tdi verisi geldi.
her global kriz öncesi bozulan abd verileri yüzünden dxy düşer ve euro çıkar.
yine öyle ooluyor.
bu şartlarda borsalara çıkacak diye bakabilmek
ancak iyi niyet olur.
İyi niyet konusunda her zaman niyetim iyidir ve karsimdakilerin de iyi niyetli olduğunu düşünerek hareket ederim öncelikle. Şimdi burada ciddi tezatlar var.
Türk ve Dünya ekonomisi çeşitli sıkıntılar içinde. Gündem sıkıntılı. Altın yukarı hamleler yapıyor. Dolar geçen yıl bir devalüasyon yaşadı. Şuan gram altın bazında neredeyse sıfır seviyesine çok çok yakın durumdayız. Dolar bazlı en düşük seviyelere geriledik. Bu koca koca şirketlerin değeri ofis malzemelerini alabilecek düzeyde şuan. 2000 yılı öncesinde 2 TL den 400 TL ye gitmiş bir vestel var. Mesela petkm de aynı şekilde 100 kattan fazla gitti 1994-2000 yılı arasında. Borsa enflasyonist ortamda ekonomi iyi olduğu için değil kendini korumak için yukarı yapar. Ekonomi iyi. Diye bir söylemim yok ama şu zamanlarda iyice kurumak üzereyiz ve buna izin vermezler diye bir düşüncem var.
Hpy ı yıllar öncesinden beri biliyorum. Indr-jel vardı bi zamanlar simdi nerde napıyor bilmiyorum onun topiklerinde de yazıyordu . O zamanlar forumda "viopta 63000den alıcıyım" cümlesinden yukarı hamle isabetlerini bilirim.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eyvallah. Trend diwrinde hep uyarılarım oldu forumda. Ancak traderlik sevdasına hep avucumu yaladım diyebilirim. Bu işte para kazanmanın tek yolu vadeyi mümkün olduğunca uzun tutup, pozisyonu ve varsa kaldiracini iyi ayarlamaktan geçiyor. Traderlarin hepsi ama hepsi şuan mezarlarda yatıyor.![]()
Yarın piyasa yukarı gitmez hatta aşağı gelirse ne yapacağımın analizini yaptım. Yaptığım simulasyona göre piyasa olumsuz algilarsa seçim sonucunu ve eksi olursa yatay süreç başlar bizim için. Temmuz ortasına kadar sürecek diye beklediğim yükseliş temmuz ilk hafta sonuna kadar yatay süreç yasatabilir bize diye düşünüyorum. Her halükarda diplerde olunduğunu düşündüğüm için seçim rallisi olmazsa da sıkıntı yok benim için. Ama seçim rallisi olursa hedefimiz 105xxx e kadar yükseliş olacak.
Ne olursa olsun seçim Istanbul ve Türkiye'ye hayırlar getirsin. İnşallah herşey çok güzel olacak.
Piyasa seçim sonucunu sevinçle karşıladı fakat dolar cuma gunku seviyesine yeniden çıktı endeks de aldığının bir kısmını geri verdi. Bugün de bariz bir yükseliş gelmezse ki görüntü ona benziyor yatay sürece girdizimizin resmidir. Büyük ihtimalle s-400 yaptirimlarinin sonucu bekleniyor diyeceğiz bu sefer de. Fakat gündem ne olursa olsun bu endeks öyle ya da böyle yükselecek diye düşünüyorum ben. 105xxx hedefimi daha yukarılara guncelleyebilirim duruma göre.
Yer İmleri