Sayfa 499/679 İlkİlk ... 399449489497498499500501509549599 ... SonSon
Arama sonucu : 5432 madde; 3,985 - 3,992 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Aynen şuan en önemli konu hisse devri gerçekleşti haberi olacaktır. 2-3 gün içinde beklediğim haber bu. O haberle birlikte fon o gün bütün malını çıkacaktır diye düşünüyorum. Çünkü tahtaya ciddi bir alıcı gelecektir fonda elinde o tarihte ne kaldıysa verecektir diye düşünüyorum. Şuan kabaca 2 milyon lot gibi görünüyor hesabıma göre

Fonun malı bitince çok kişi mal alacak bu tahtadan. Çünkü çevremde bir çok kişi fon riskinden dolayı çok az mal aldılar. Ciddi mal almak için bu satışın bitmesini bekliyorlar. Fon satışı sonrası arenanın tek rakibi Nvidia olur diye düşünüyorum.:))

2.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Aynen şuan en önemli konu hisse devri gerçekleşti haberi olacaktır. 2-3 gün içinde beklediğim haber bu. O haberle birlikte fon o gün bütün malını çıkacaktır diye düşünüyorum. Çünkü tahtaya ciddi bir alıcı gelecektir fonda elinde o tarihte ne kaldıysa verecektir diye düşünüyorum. Şuan kabaca 2 milyon lot gibi görünüyor hesabıma göre

Fonun malı bitince çok kişi mal alacak bu tahtadan. Çünkü çevremde bir çok kişi fon riskinden dolayı çok az mal aldılar. Ciddi mal almak için bu satışın bitmesini bekliyorlar. Fon satışı sonrası arenanın tek rakibi Nvidia olur diye düşünüyorum.:))
    Nvidia hayali bende kuruyorum ara ara,ama sonra bu tahtacının zırnık koklatmayan cinsten olduğunu anımsayıp koy cebine ne zaman olacağı meçhul 2 Usd 99 centi ve kapat borsa kariyerini ve dahada bulaşma diye not alıyorum kendime 😅

3. Bu yapay zeka işi önemli ve Türkiye geride kalıyor gibi. Arena mi olur başka şirketler mi olur bilmem ama Türkiye bu alanda çalışan şirketleri desteklemek zorunda. Bunda geç kalmak matbaanın Osmanlı ' ya geç gelmesinden beter sonuçlar doğurur diye yorumlayanlar bile var.

TECNO CH7n cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Haber geldi hayırlı olsun herkese.

3.2 Milyar TL kar elde edildi. Paranın en az %90'ı kredi kapamasında kullanılacak. Yani 3 milyar kredi kapanacak.

2025 ilk çeyrek bilançosunda da bu 3.2 milyar iştirak satış karı net kara yansıyacak. Yani hisse başı 32 lira net kar sadece Paynet satışından gelecek. Yani hisseyi bu fiyattan alanlar aslında hisseye 3-4 lira ödemiş oluyorlar.

Bilançoyu beğenmeyip çok borcu var zarar ediyor diyenler bakalım 2025 ilk çeyrek bilançoyu görünce ne diyecekler.

Hayırlı olsun herkese.

Piyasanın tepkisi muhtemelen pozitif olacak ama kesin şöyle olur böyle olur demek bazen çok riskli oluyor. Ama artık bu habere de tavan olmazsa herkes bıraksın bu işi bence .

5.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Haber geldi hayırlı olsun herkese.

3.2 Milyar TL kar elde edildi. Paranın en az %90'ı kredi kapamasında kullanılacak. Yani 3 milyar kredi kapanacak.

2025 ilk çeyrek bilançosunda da bu 3.2 milyar iştirak satış karı net kara yansıyacak. Yani hisse başı 32 lira net kar sadece Paynet satışından gelecek. Yani hisseyi bu fiyattan alanlar aslında hisseye 3-4 lira ödemiş oluyorlar.

Bilançoyu beğenmeyip çok borcu var zarar ediyor diyenler bakalım 2025 ilk çeyrek bilançoyu görünce ne diyecekler.

Hayırlı olsun herkese.

Piyasanın tepkisi muhtemelen pozitif olacak ama kesin şöyle olur böyle olur demek bazen çok riskli oluyor. Ama artık bu habere de tavan olmazsa herkes bıraksın bu işi bence .
    Emirhan Bey Üstadım çok sağolun hayırlı olur inşallah.

6.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Haber geldi hayırlı olsun herkese.

Hayırlı olsun herkese.

Tum paydaslara hayirli olsun.
    87 milyon dolar + yatirimci iliskileri teyitli Paynet 350 milyon kasasinda yaklasik 10 milyon dolar?

Aciklanan 87 + 2 kusur milyon dolar.Cok muhim degil ama 8 milyon dolar bizim hesap nerde sasti acaba?Paynet kasadaki parasini mevcut bilancoda nakit olarak gosterdikleri icin mi o kismi gostermediler sizce satis tamamlandi bilgilendirmesinde?

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..

7.  Alıntı Originally Posted by Eagle24 Yazıyı Oku
    Tum paydaslara hayirli olsun.
    87 milyon dolar + yatirimci iliskileri teyitli Paynet 350 milyon kasasinda yaklasik 10 milyon dolar?

Aciklanan 87 + 2 kusur milyon dolar.Cok muhim degil ama 8 milyon dolar bizim hesap nerde sasti acaba?Paynet kasadaki parasini mevcut bilancoda nakit olarak gosterdikleri icin mi o kismi gostermediler sizce satis tamamlandi bilgilendirmesinde?

KiÅŸisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi deÄŸildir.Alan da satan da kendi bilir..

87 milyon USD üstüne net nakit hesabı yapıldı. Kasadaki para net nakit anlamına gelmez. Bunun karşılığında yükümlülükleriniz borçlarınız olabilir .

Dolayısıyla 87+10 milyon USD çok olası değildi ama ben en az 92 olur diyordum.90 milyon USD oldu. Yani hesap 8 milyon USD değil 2 milyon USD şaştı. Bu da çok önemli değil.

Önemli olan bu paranın kasaya girmiş olması. Acilen 1-2 hafta içinde kredileri kapatsınlar ve şu faiz işi dursun. Günde 3.5 milyon lira faiz ödeniyor. Bu durursa şirket zaten operasyondan senede 1 milyar liraya yakın kazanacak.

Bunun dışında şu anda öz sermaye 4,3 milyara çıktı. Yani hisse başı 43 lira defter değeri var şirketin. Hissenin şu anda PD/DD oranı 0,8. Şu borsada kaç tane şirket defter değerinin altında. Batık , borç içinde , zarardaki şirketler bile değil bu oranda.

Bizim şu anda net borcumuz 500 milyon seviyesine düştü. Yani öz sermayenin 8-9'da biri. Bu da hiçbir şey demektir.

PD/DD 0,8 , FK 1 seviyesinde şu anda. 1 senelik karına şirket mi olur. Cari oran 1.3'ün üstünde. Bu rasyolara göre olması gereken fiyat en az 70-80 liradır.

8. Hayırlı olsun ortaklar.
    Asıl hikaye şimdi başlıyor :)
    Sabır.

Sayfa 499/679 İlkİlk ... 399449489497498499500501509549599 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •