Originally Posted by
tosunpasa
Evet erhan hocam. Ben mesajı yazan arkadaş kadar da bilgili değilim. Sistemin nasıl çalıştığını başından anlatırsan bizde takibi yaparken biraz daha anlamlı bakarız.
Senle konuştuğumuzda biri sana anlatsa 6 ayı var demiştin. Demek ki çok zor bir sistem. En azından bir temel mantık nedir? Anlatırsan ben de müteşekkir olurum. Bir yıl sonundaki kar zarar da önemli değil aslında. Bir yatırım enstrümanının her yıl gelir getirmesi şart değil bana göre. Sende kaç yıl bu işi yaptın bu yıl ciddi kar yazmışsın her yıl getirmesi şart değil.
Bir de şunu sormak istiyorum anladığım kadarıyla short pozisyon deniyor bu sağlam getiriyi de burdan elde ettin.
Borsa örneğin 120 den 90 a değil de 120 den 150 ye gitseydi bu getiri yine olacak mıydı ?
Yani sistem çift taraflı mı çalışıyor.?
Şans payı nedir? Bize biraz açıkla yav anlatmayı seversin sen 😀😀
Bu işe girismesem bile ilgiyle takip edeceğim.
Başarıların daim olsun...
senin bilgi düzeyine istinade 6 ay ornegı verdım. çünkü yenı gırdın bu borsa işlerine. Küçümsediğimden değil. Bizlerin seviyesine gelip geçedebilirsin ben tecrübenin zamanla değil o işe ayırdıgın verimli vakıtle dogrudan orantılı oldugunu düşünüyorum. yanı ehliyeti alış tarihin degil araba üzerine ne kadar vakit geçirdiğin önemli. ehliyeti 1990 yılında alıp 2017 de araba surmeye basladıysan bana göre tecrübesizsindir. 2016 da ehlıyet alıp bu zamana kadar araba suren vatandaşı tercih ederim. Onun tecrübesinden yararlanırım.
Hiç bilmeyenlere şöyle göstereyim.
AŞAĞIDAKI GRAFİK THYAO YA AİT.
grafikte heşeyi yazdım. Viopta ise kırmızı oklar açığa satmak şhort düşüşe oynamak dıye geçer

THYAO uzerınden gıdersek aatıyorum 5 den alıp 10 da sattıgınızda %100 kar edersınız aynı hısseyı 10 dan açığa satıp yanı shortlayıp 5 lıradan gerı alırsanız %50 kar edersınız. gibi düşünün. yani hem düşüşten hemde yükselişten para kazanabılırsın.
Örneıgn borsada sürekli terste kalanlar :D gelsin viopta almak ıstedıgı hisseden short açsın nasılsa terse gelıyormus barı kar eder vıopta :D
1. serverımdakı sıstemım de cıft taraflı tabıkı fakat ana yone gore ornegın shortta daha fazla lotla girebiliyor. 120 den 150 ye gıttıgınde sıstem ana yonu ne belırledıgı onemlı ana yonu yukarı gorseydı long yanı alıs yonunde daha fazla lotla gırer ve kazanç saglardı.
Kısacası vıopta çift yonlu ıslem oldugu ıcın ıster ekonomı batsın borsa cakılsın kar edebılırsın short actıysan ısterse ekonomı rekor düzeye cıksın long actıysan yanı yonu bılıyorsan kar edersın. fakat hıssede yonu bıliyorsun düşecek diyorsun elındekı malı satıp nakte gecer ve para boş boş bekler. vioptada nakıte gecebılıyorsun ama yonden emınsen assaga gıdecegınden short acabılırsın. kar etmek icünnnnn.
Size yayınlayacagım sıstem Mavı OK AL SARI OK SAT BEYAZ OK NAKITE GEC ANLAMINDADIR.
MUMLARDA BU DURUMA GORE RENKLENIR MUM RENKLERI SARI ISE NAKITE GECTIM NAKITTE BEKLIYORUM BOŞ BOŞ DEMEK.
MUMLAR KIRMIZI RENGE BURUNDUYSE SATTIM YANI SHORT ACTIM DÜŞÜŞTEN PARA KAZANMAYA OYNUYORUM DEMEK.
YEŞİL İSE MUMLAR ALDIM YÜKSELİŞTEN KAR ETMEYE OYNUYORUM DEMEKTIR.
her işte bir şans vardır istatistiklede baglantılı aslında bu iş uvy hisse alma zamanı dersın kriz cıkar patlarsın şimdi bu şansızlık mı yoksa analiz eksikliği mi ?
Herşey ihtimallere baglı gerçeğin ne oldugunu %100 bilmediğimiz için şansın payı herzman vardır hayatımızda gerçeğin ne oldugunu bıldıgımız an şans ozman %0 kalacaktır.
Mesela kaza yaptıgımız da hava yastıgının calısıp calısmaması yıne sansa baglıdır cunku yasamadan hıcbırzaman %100 hava yastıgı calısacak dıyemeyız ıstersen ıcıne çip yerleştirip hava yastıgının aktıf oldugunu ve calısacagından emın olsan bıle yaşamadan calısıp calısmayacagını bılemeyecegın ıcın şans herzman yanındadır. belkıde taktıgın çip bozuk ve hava yastıgının aktif oldugunu gosterıyor bılemezsın
taktıgın çipide kontrol eden baska bir çip daha yerleştirsen bu sefer oteki çipin doğru çalışıp çalışmadıgından şüphe edeceksin.
Aslında bakarsan Mutlak gerçeği buldugumuz da da gerçek nedir diye soracağız :D
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri