Originally Posted by
duck wing duck
Yanlış hatırlamıyorsam şirket eurobondlarında vergi ödenmiyordu.
"bankalar ve şirketlerin ihraç ettikleri eurobondlar 3 yıldan uzun vadeli olduğu için faiz gelirleri %0 stopaja tabi olmaktadır."
Yaş itibariyle 2040lı yıllar bana oldukça uzak görünüyor. Ancak yakın bir arkadaşımda emekli olunca ilave düzenli bir geliri olsun, ayrıca çocuklarının eğitimini belli bir miktarda garantilesin diye 2040 civarı eurobondları almayı düşünüyordu.
Yakın zamanda mevcut yönetim eurobondlar çıkartıyor ve bunları yabancılara satıyor görünüyor. O nedenle kısa vadede bir ödeme riski olacağını sanmıyordum. Dolar enflasyonu harici birde doların hakim para olmayı kaybetmesi muhabbetleri var. Buda bir risk oluşturabilir.
Eurobondlar sabit dolar getirisi, artı vadedeki anapara getirisi ayrıca eğer her şey yolunda giderse, rahat insanı yormayan bir yatırım aracı olduğu kadar uzun vadeli olmasından dolayı, belirsizlikler içermesi de biraz sıkıntı yaratıyor. O nedenle 5-10-15-20 yıl şeklinde farklı tarihlerde alım yapılması, vadesi gelen parayla o günün şartlarında tekrar yatırım yapılması bana daha uygun gibi geliyor.
Teşekkürler yorumlarınız için. Dolar enflasyonu beni de en çok düşündüren konu ama türkiye gibi yapışkan enflasyonu yüksek bir ülkede sorun yaşamayız diye düşünüyorum. kira geliri ve özel ders verme planıımz da var zaten olası kötü senaryolarda tampon olacaklardır diye düşünüyorum.
---------------
Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla
Yer İmleri