Sayfa 50/438 İlkİlk ... 40484950515260100150 ... SonSon
Arama sonucu : 3501 madde; 393 - 400 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by berkimcans Yazıyı Oku
    Takip edemeyenler için paylaşım yapmaya bilgi/tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum ama eğitim durumunu sorgulamadığım kişilerce engellenmeye çalışılıyorum maalesef! Allbatross taki yatırımcı 1 milyn lotu boşuna almamıştır, birileri ona aldırmıştır mutlaka

Sen paylaşıma devamı et pek bilgi lazım buraya.

Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Seviyoruz seni Berkimcans. Emeğine sağlık!
    Sevgimiz karşılıklı @fedoramca kusuruma bakma yeni gördüm!

3.  Alıntı Originally Posted by norTmol Yazıyı Oku
    Ereğli ile İsdemir arasındaki marj ne olmalı? Bazı yatırımcılar sadece bu marja göre işlem yapıyorlar ve kazanıyorlarmış. Enteresan doğrusu.
    Öyle bir değer yok, yapanlar pair trade adı verilen işlemi yapıyor, onun da ucunda kar ve zarar var. Aşağıda uzun dönemli ereğli / işdemir grafiğini paylaşıyorum, son dönemdeki artışa bakıp ereğli değerlendi isdemire geçelim diye hareket edilebilir ama eskiden çok daha yüksek değerler de görülmüş.
    Yine de 2018 sonrasını dikkate alırsanız 1.0-1.6 arasında dalgalanıyor, yukarılarda isdemir, aşağılarda eregli taşımak gibi bir strateji kurulabilir.

4. Çok düştüğüne kanaat getirdiğin bir yerden grafiğe bakarak girersin, çıkarsa senindir, çıkmazsa bekle temettüsünü ye

Bir ara niyetlenmiştim ama iş güçten grafik takip edemediğimden bıraktım

5. Ereğli bende madde bağımlılığına dönüştü, her düşüşte aldım üstelik kredili. Maaşım neredeyse 6 ay ipotekli, her alış maliyetime % 20 eklendiği halde aldım. Fedor alıştırdı bu zıkkıma bizi Canı sağolsun!

6.  Alıntı Originally Posted by zars Yazıyı Oku
    https://x.com/cemaldemirtas72/status...wYuX-stOA&s=09
    Ata Yatırım analisti Cemal Demirtaş'ın dinleyin dediği ses kaydında Arcelor Mittal ile üretim ve kapasite açısından kıyaslamış ve Ereğli'ye pahalı demiş... Onun hesaba göre Mittalin kapasitesi 100 ml ton, üretimi 55 ml ton, Ereğli nin kapasitesi 9 ml ton, üretimi 7 ml ton... Ve Ereğli Arcelor Mittal'in 1/3, 6 sı fiyattan işlem görüyor.... Yani benim anladığım bu parametreye bakarsak (üretim) Arcelor Mittal Ereğli nin 7,85 katı üretmiş o zaman Arcelor Mittal Ereğli nin 7,85 katı olması gerek diyor gibi, bu hesapla Ereğli nin olması gereken fiyat 80 cent mi.... Bana çok mantıklı gelmedi...Arcelorun bilançosunu boş bir zamanımda inceleyip yanıldığı, gözden kaçırdığı noktaları bulmak isterim.... Tek parametreye bakmak ne kadar sağlıklı, geçmişte bu kıyaslama hiç fiyata yansımış mı, Arcelorun konsolide olarak ortaklık yapısı (önemli çünkü konsolide bilançoda bilançoya yansııyan üretim miktarı kontrol gücü olmayan bölümlerin de dahil edilmiş hali olabilir)...bakılacak noktalar... Ayrıca beklentiler, maliyetler vs...

TECNO CK7n cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Ereğli'nin 3-4 sene sonra faaliyete geçecek demir cevheri madeni var. Mittal'in böyle benzer varlıkları var mı bilmiyorum. Ereğli'nin değerlemesini yaparken bunu da dikkate almak gerek.
    YTD

7.  Alıntı Originally Posted by norTmol Yazıyı Oku
    Ereğli ile İsdemir arasındaki marj ne olmalı? Bazı yatırımcılar sadece bu marja göre işlem yapıyorlar ve kazanıyorlarmış. Enteresan doğrusu.
    Fedoru ereğliden sonra şimdide ısdemirde kıstırmak için kapanın (marjın) ağzını açık bıraktılar.

8.  Alıntı Originally Posted by norTmol Yazıyı Oku
    e

eregl/isdmr günlük grafik....günlük grafi sat vermiş durumda...kısa vade isdmr eregl ye göre daha iyi performans sergileyebilir...1,34...1,30 sıralı destek seviyeleri....ytd

Sayfa 50/438 İlkİlk ... 40484950515260100150 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •