https://x.com/cemaldemirtas72/status...wYuX-stOA&s=09
Ata Yatırım analisti Cemal Demirtaş'ın dinleyin dediği ses kaydında Arcelor Mittal ile üretim ve kapasite açısından kıyaslamış ve Ereğli'ye pahalı demiş... Onun hesaba göre Mittalin kapasitesi 100 ml ton, üretimi 55 ml ton, Ereğli nin kapasitesi 9 ml ton, üretimi 7 ml ton... Ve Ereğli Arcelor Mittal'in 1/3, 6 sı fiyattan işlem görüyor.... Yani benim anladığım bu parametreye bakarsak (üretim) Arcelor Mittal Ereğli nin 7,85 katı üretmiş o zaman Arcelor Mittal Ereğli nin 7,85 katı olması gerek diyor gibi, bu hesapla Ereğli nin olması gereken fiyat 80 cent mi.... Bana çok mantıklı gelmedi...Arcelorun bilançosunu boş bir zamanımda inceleyip yanıldığı, gözden kaçırdığı noktaları bulmak isterim.... Tek parametreye bakmak ne kadar sağlıklı, geçmişte bu kıyaslama hiç fiyata yansımış mı, Arcelorun konsolide olarak ortaklık yapısı (önemli çünkü konsolide bilançoda bilançoya yansııyan üretim miktarı kontrol gücü olmayan bölümlerin de dahil edilmiş hali olabilir)...bakılacak noktalar... Ayrıca beklentiler, maliyetler vs...
TECNO CK7n cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri