japon 10 yıllık devlet tahvilinin yıllık getirisi %0.1 dir yani binde 1, o da brüt. 1000 yenlik tahvil aldığında 1 yıl sonra 1 yen kazanıyorsun, onun %40 ını da vergi olarak ödüyorsun, geriye 0.6 yen kalıyor
japon 10 yıllık devlet tahvilinin yıllık getirisi %0.1 dir yani binde 1, o da brüt. 1000 yenlik tahvil aldığında 1 yıl sonra 1 yen kazanıyorsun, onun %40 ını da vergi olarak ödüyorsun, geriye 0.6 yen kalıyor
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli Forward dolar 43 TL alım kontratı ile portföyümü hedge'ledim.
yukarıda bahsettiğim 5 Eylül 2018 tarihli New York Times op-ed Trump yazısının linki aşağıdadır, İngilizcesi olanlar okuyabilir.
Opinion: I Am Part of the Resistance Inside the Trump Administration
https://www.nytimes.com/2018/09/05/o...esistance.html
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli Forward dolar 43 TL alım kontratı ile portföyümü hedge'ledim.
yen le menle ilgisi yok.
halkı aşırı borçlu
negatif faiz vermelerine rağmen kimse kredi çekmiyor.
japonya gelecekte ancak yaşlılara arkadaş olsun diye robot vatandaşı üretir.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
New York Times, Fake News havuz medyasi maalesef demokratlarin.
Parayi takip etmek gerekli. NYT'in sahibi Carlos Slim. Meksikali. Telcosundan ve bankasindan dunya kadar para kazaniyor ABD'ye gecen Meksikalilardan. Clinton Foundation'un bagiscilarindan. Trump ise ICE'yi yollayip onun Meksikalilarini def ediyor.
Ben liberal medyayi sevmiyorum, cok fazla fake news cikariyorlar manipule etmek icin insanlari. ABD ile ilgili en dogru haberleri zaten Ingiliz gazeteleri yapiyor. Orayi takip etmek daha mantikli.
ingilizleri severim.
nabza göre şerbet vermeyi iyi bilirler.
hele türkü çok seviyoruz lafları.
yeme de yanında yat
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
TH evet cevap istiyoruz yukarıda çok güzel bir soru var.. Cevabını bekliyorum ... seni seviyoruz tamam takip ediyorum ama bu soru benimde kafamı kurcaladı .. ne yani bu maliyetle ne bekliyorsun 40mı 30 mu...
bi şey bişey denk olunca verecektir..
ama sizin sorunuzun cevabı olmayacak..
35 ½
Yer İmleri