BIST e gelirsem, biraz grafikleri ve işlem hacimlerini inceledim. Biraz dünyaya baktım.
BIST in bugünki durumu bana hafif bir iyimserlik kattı.
Yabancılar agresif satmamış da, almamış da. Yerli tedirgin davranmış ama almaya istekli olmuş. Dovizin yükselişi bu tedirginliği yaratmış.
Yabancının geçen 5 günlük agresif satışı, yerlide korku yaratmış ve henüz o tedirginliği üzerlerinden atamamışlar. Hoş ben attımmı ki onlarda atsın.
Yabancı bu şekilde yeni satış dalgasına girmezse, yerliye güven gelecek ve almaya başlayacaklar. Yerli almaya başladığında yabancı yeniden kafa göz yarmaya başlarmı.? Onu tahmin edemem, hala tırsık durumdayım.
Bugün hafiften olumlu izlenim edindim ama netleşen bir şey yok. Yarında gözlemlemeliyim.
---
Lanet ons ne yukarı gitti ne aşağı. İki taraftan birine gitse pozisyon alacağım. Ne zamandır ortada duruyor. İki tarafa gitmesi içinde yeterince sebep var.
---
usdtry de short için düşünmeye başladım. Az miktar girsemmi diye düşünüyorum. Ancak doviz in inmesi demek, negatif korelasyonlu hisse senetlerinin çıkması demek. Hisse çıkarsa hızlı çıkacak, doviz düşerse yavaş düşecek, hali ile doviz short yerine hisse long almak daha mantıklı görünüyor. Şimdilik usdtry de pozisyon alma niyetinde değilim.
---
Son durum;
az miktar hisse long,
ons da kenardayım,
usdtry de kenardayım.
Yer İmleri