3.250 biter bu sözleşme.
Asgari ücret mi??
İmkanı yok..
Aylar önce mevduat topiğinde yazdım
3800 bekliyordum..
Reis devreye girip 4000 e çeker..
2800 4000
2...
2000 zam yapılmış gibi de bir algı oluşturulur..
Seçim öncesi..Asgari ücret..EYT 3600 memur..ve hatta kyk lar ile oy toplanacak..
Seçim olmaz..
seçimi kaybetmezler..
Seçimle gitmez...lafımızı da tekrarlayalım..![]()
Enflasyonu tuik memur ve işçilere enflasyon farkı fazla vermemek için 19.58 çıkardı .
Askeri ücrette bu bant baz alınarak zam yapılacak.
RTE ilk 2 haftadır ne diyordu gereken zamı yapıcaz ezdirmeyecez diye diye , geçen tvde işverenide düşünmemiz gerekiyor dedi
benim beklentim 3.250-3.300 arası tuik enflasyonuna göre zam
Aslında asgari ücret denen şey diplerde olmalı fiyat olarak. Mesela şuan için maximum 3000. Üzeri maaşın piyasada arz talep ile fiyatlanıyor olması önemli. Ben cnc operatörü olup 8000 TL maaş alan adam biliyorum. Piyasada daha nitelikli ve arzı az olan çalışan grubu daha yüksekten fiyatlanır.
Asgari ücreti gereksiz yere çok yukarı çekmek bu dengeleri bozuyor, yeri paspas yapacak adam ile nitelikli makina operatörü arasındaki makas sürekli kapanıyor.
Biz sanayide yıllarca böyle eleman çalıştırdık. Asgari ücret düşüktü ancak fabrikalarda çaycı, temizlikçi vs birkaç kişi dışında kimse asgari ücretli değildi. Özellikle benim çalıştığım sanayi dallarında durum böyleydi.
2016 dan itibaren popülizm asgari ücrete iyice nüfus etti. Asgari ücret yükseldikçe nitelikli işgücünün eli zayıfladı çünkü işverenin giderleri arttığı için nitelikli çalışana ayıracak bütçesi daraldı.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Temelde haklısınız
Şöyle bir durum var
personel üçret zamlarında baz alınan şey
asgarı üçrete gelen zam oranı
şuan fiyatlar raydan çıkmış
Düşük belirlenmesi benim aleyhime değil tabii
Ben işveren tarafındayım
ama ortada son zamanda oluşan durum var
şuan asgari üçret % 40 artsa
bu zaten zamlarla yok olmuş durumda
yüksek artsa
Her şeye tekrar zam olarak yansıyacak
artık
daha belirsiz günlere doğru gidiliyor
vede oluşan ve oluşacak durumdan korkuyoruz
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri