Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
12 ay ödemesiz kredi de olacak diyorlar.
Neden sadece bir sektör için bu kadar teşvik veriliyor? Belki desektörde hesaplanmayan bilmediğimiz bir problem var.
Linkte Haziran 2018 tarihinde de benzer bir kredi paketi üretilmişti.
Ardından Türk Lirası'nın değerinin değişimini gözlemlemiştik.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Üstat sektörün sıkıntıda olduğu zaten biliniyor. Maliyetler belli, stoklar belli. Bir de büyümeye aylardır negatif etkisi var. Çok kişi buradan ekmek yiyor. Çok fazla yan sektör besleniyor ve kalifiye eleman olmaya gerek yok çoğunlukla. İşsizlik ve büyüme için kilit sektörlerden birisi.
2018 Haziranda bu sistem denendi ve ardından düzelmedi.
Bunun yerine maliye politikası ile hane halkında para bırakılsa ve reel gelir artsa belki de daha etkin çözüm olacak. Yani vergi ve benzeri düzenlemeler ile cepte daha çok para kalacak. Yanlış anlamayın bütçe açığı 3 ise yine 3 olacak sadece gelir azalacak gider sabit kalacak
Buradan bir arkadaş yazmıştı. Ziraatten konut kredisi almış yanında BES satmışlar. Borçlu onu ödemese daha çok kredi taksiti ödeyecek. Tam komedi![]()
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Bu kredi işini duyan ilanlarına 10 - 40 bin lira arası eklemiş. Adamlar bunu bedava para sanıyorlar. Borç yiyen kesesinden yer. Bence konutta kredi faizlerini düşüreceğine, alım-satım vergisini sıfırlasınlar.
Yer İmleri