Sayfa 509/1312 İlkİlk ... 94094594995075085095105115195596091009 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 4,065 - 4,072 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. TV'de ve youtube'da ev kiraları üzerinden halkı ev sahiplerine karşı kin ve düşmanlığa tahrik eden yayınları CİMER'e şikayet ettim ve ediyorum.
    Öyle başa böyle traş, hadi bakalım.

Halk sadece kiracılardan oluşmaz.
    Ev sahibi de halk, o da ev geçindiriyor.
    Ev sahipleri zarar ederken herkes yıllardır "oh olsun" dedi, şimdi zam yapılıyor diye kimsenin "devlet müdahale etsin" çığırtkanlığı yapmaya hakkı yok.

"Pastadan biraz da ben nasipleneyim" hesapları yapan muhalif kanalların da hükümetle uğaşmayı bıakıp ev sahiplerini hedef göstermeye hakkı yok.

Bunca yıllık muhalifim, özellikle şu covid sürecinden sonra muhalefetten tiksindim.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Ses yalıtımı ile ilgili cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Atakent'te tokinin yaptığı evlerde oturuyorum ses yalıtımının zerresi yok, tuvalet sifonundan konuşmalara, yürümelere herşey duyuluyor.

Bir de nacizane tavsiyem çok daireli evlerde bu konu ciddi sıkıntı. Bizim bina 56 daireli, 14 yaşında, hergün bir dairede tadilat vb gürültü var, ben ev alacak olsam mümkün mertebe en az daireli binada ev almaya çalışırdım...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3. Tunel kalip binalarda ses yalitimi sikintili ve maliyetli.
    Son yillarda yapilan butun toplu konut ve projeler tunel kalipla yapildi. Ses yalitimi icin ekstra bir seyler yapilmadiysa( ki ekonomik projelerde yapilmaz) maalesef ses sorunu fazlasi ile olacaktir.
    Son düzenleme : ahmet306; 26-04-2022 saat: 12:00.

4.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    TV'de ve youtube'da ev kiraları üzerinden halkı ev sahiplerine karşı kin ve düşmanlığa tahrik eden yayınları CİMER'e şikayet ettim ve ediyorum.
    Öyle başa böyle traş, hadi bakalım.

Halk sadece kiracılardan oluşmaz.
    Ev sahibi de halk, o da ev geçindiriyor.
    Ev sahipleri zarar ederken herkes yıllardır "oh olsun" dedi, şimdi zam yapılıyor diye kimsenin "devlet müdahale etsin" çığırtkanlığı yapmaya hakkı yok.

"Pastadan biraz da ben nasipleneyim" hesapları yapan muhalif kanalların da hükümetle uğaşmayı bıakıp ev sahiplerini hedef göstermeye hakkı yok.

Bunca yıllık muhalifim, özellikle şu covid sürecinden sonra muhalefetten tiksindim.
    Barınma temel ihtiyaçtır, gerekli görürse devlet müdahale eder
    Ev sahibi zarar ederken demişiniz, ben zarar edeni görmedim, problemli kiracısı olan hariç ki problemli kiracıyı da kirayı fazla veriyor diye bulan ev sahipleri oluyor genellikle.

5.  Alıntı Originally Posted by seer Yazıyı Oku
    Barınma temel ihtiyaçtır, gerekli görürse devlet müdahale eder
    Ev sahibi zarar ederken demişiniz, ben zarar edeni görmedim, problemli kiracısı olan hariç ki problemli kiracıyı da kirayı fazla veriyor diye bulan ev sahipleri oluyor genellikle.
    O zaman cinsel ilişki de temel ihtiyaç. Hadi milletin karısı kızı üzerinde hak iddia edelim. Olacak iş mi?

Gökdelenlere komşu olmak ve işe 15 dakikada gitmek temel ihtiyaç değildir.
    Temel ihtiyacını karşılamak isteyen, köyünde barınsın.
    Ya da bütçesine göre bir semt ve bir kat seçsin.
    Manzaralı dublekste oturup "geçinemiyorum" diyen kiracım var benim.
    Bodrum katta oturanlar aptal mı?

Ayrıca biz kimsenin hakkına çökmedik ve bizim özel mülkümüze de kimse "temel ihtiyaç" bahanesiyle çökemez.
    Bizler emlak yatırımı yapmasaydık şu anki apartmanların yerinde tek katlı gecekondular olacaktı.

Sanki devlet "kişi başı birer ev" dağıtmış da biz yirmi tane kapmışız başkalarına hiç kalmamış zihniyeti yanlış.

Ben çalışıp çabalayıp eve yatırım yapmışımdır, başkası aynı emeği mesela "kas yapmak" için harcamıştır.
    "Senin kaslarında benim de hakkım var, gel şu bizim buzdolabını taşı" diyebiliyor muyum?
    Diyemem, öyle bir hak yok.
    Hah işte benim evimde de hiç kimsenin zerre hakkı yoktur ve olamaz.

Bir şiir vardır, sansürlü olarak yazayım.

Şalvarı şaltak abuzittin
    Eğeri kaltak abuzittin
    Ekende yok, biçende yok,
    Yiyende ortak abuzittin

6.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    O zaman cinsel ilişki de temel ihtiyaç. Hadi milletin karısı kızı üzerinde hak iddia edelim. Olacak iş mi?

Gökdelenlere komşu olmak ve işe 15 dakikada gitmek temel ihtiyaç değildir.
    Temel ihtiyacını karşılamak isteyen, köyünde barınsın.
    Ya da bütçesine göre bir semt ve bir kat seçsin.
    Manzaralı dublekste oturup "geçinemiyorum" diyen kiracım var benim.
    Bodrum katta oturanlar aptal mı?

Ayrıca biz kimsenin hakkına çökmedik ve bizim özel mülkümüze de kimse "temel ihtiyaç" bahanesiyle çökemez.
    Bizler emlak yatırımı yapmasaydık şu anki apartmanların yerinde tek katlı gecekondular olacaktı.

Sanki devlet "kişi başı birer ev" dağıtmış da biz yirmi tane kapmışız başkalarına hiç kalmamış zihniyeti yanlış.

Ben çalışıp çabalayıp eve yatırım yapmışımdır, başkası aynı emeği mesela "kas yapmak" için harcamıştır.
    "Senin kaslarında benim de hakkım var, gel şu bizim buzdolabını taşı" diyebiliyor muyum?
    Diyemem, öyle bir hak yok.
    Hah işte benim evimde de hiç kimsenin zerre hakkı yoktur ve olamaz.

Bir şiir vardır, sansürlü olarak yazayım.

Şalvarı şaltak abuzittin
    Eğeri kaltak abuzittin
    Ekende yok, biçende yok,
    Yiyende ortak abuzittin
    senin vücutta da ne kortizol vardır be hocam... forumda yazı yazan no name adamlara sinir, kafada kurduğu kiracı profiline sinir, televizyondaki adama sinir... kiracına sinir, kombiciye sinir...

acaba,
    belki,
    miniminnacık bir ihtimal de olsa,
    bu yatırım bana göre değil mi acaba diyip,
    memnun olmadığın bir yatırımı satıp çıkmayı düşündün mü?

ya da kira için aldığın evde dolar bazlı kar garantisi mi verdiler?

herrr başlığı uzak ya da yakın takiplerim, milletin parası bankalarda orda burda çer çöpe döndü yıllarca bu derece dert edineni görmedim

her şeyin başı sağlık, biraz chill olmak lazım hayatta... sağlıklı günler dilerim.

imza: haşmetlü ev sahibine saygıda kusur etmeyen bir serf, gariban bir parya, prekarya

7.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku

bu yatırım bana göre değil mi acaba diyip,
    memnun olmadığın bir yatırımı satıp çıkmayı düşündün mü?
    Emlak yatırımında sıkıntı yok. Ne iş yaparsanız yapın insanlarla uğraşmak dert.
    Herkes kendini uyanık sanıyor, sizin malınızı öldürmeye çalışıyor.
    Yıllarca bilgisayar sattım. Şimdi de ses sistemleri satıyorum hobi olarak.
    Müşterilerin zihniyeti hep aynı.
    500 yazdığım şeye herif diyor "200 vereyim"
    Onun ilanlarına bakıyorum, diyelim ki 5 bin liraya bir şey satıyor.
    Diyorum "sen de şunu 2 bin liraya verirsen olur".
    Vermiyor tabi ki. Üste de bir ton bıdı bıdı ediyor.
    İnsanlar her konuda böyle.
    "Benim yatırımım kıymetli olsun, ama başkasının yatırımına çöp fiyatına çökeyim"
    Ya da "ben bir şey almak için birikim falan yapmayayım, her şey bana ucuz olsun".

Bu bedavacılık, karşısındaki kişinin emeğine hakarettir.

Satacağım elbet. Yaş ilerliyor, uğraşamıyorum.
    Ama onun da zamanı var.
    Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.
    Hele evler iyice karaborsa olsun, zamanında dipten ev almayıp kirada oturmayı kar sayan birkaç tatlı su kurnazına malı zirveden kitler çıkarız inşallah.
    Taş çatlasa 5 yıla kadar bekliyorum böyle bir ortam.

8. Benim burada yazdığım asabi mesajlardan rahatsız olan çok vardır muhakkak.
    Ama feyz alan da vardır eminim.
    Sonuçta emlak yatırımı düşünenlerin uğrak yeri burası.
    "Kiralar uçtu kaçtı" haberlerinin gazına gelerek ev almak isterlerse, kiracıların eve yerleştikten sonra nasıl dünyanın en cimri insanına dönüştüklerini bilsinler.

Ben yine bu günleri düşünerek hep okumuş kibar çocukları tercih ettim.
    Piyasada ne yamyamlar var ohooo..
    Kirayı istemeye gidersin, sana silah çeker..
    Ondan sonra efendim kiralar ucuz olsunmuş. Yahu bu kadar riskli bir işin bedeli ucuz olur mu hiç?
    Mevduat mı bu?

Sayfa 509/1312 İlkİlk ... 94094594995075085095105115195596091009 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •