Artan

3,63 10 18:10
15,73 10 18:10
73,80 9.99 18:10
99,10 9.99 18:10
131,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 18:10
86,05 -9.99 18:10
1,72 -9.95 18:10
5,02 -9.87 18:10
3,42 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.186.184.212,16 18:10
10.535.484.199,25 18:10
7.558.517.350,11 18:10
6.808.187.869,30 18:10
6.140.509.840,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 51/319 İlkİlk ... 41495051525361101151 ... SonSon
Arama sonucu : 2584 madde; 401 - 408 arası.

Konu: Mohikanların Sonuncusu

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Sayın Mohikan
    "Elliot analizinde fiyat konusunda kabaca bir rakam verebiliriz ama grafiklerin zaman boyutunda yapabileceğimiz hiç bir şey yok. Yani bir hissenin ne zaman yeni bir trend başlatacağını bilemeyiz. 10-15 yıl süren düzeltme hareketleri oluyor, zamanı ancak o şirketin temel analizini bilenler kestirebilir. "
    bu söyleminizde aslında Eliot sayımlarının şirketin aldığı kararlar doğrultusunda dikeyde fiyat yatayda zaman olarak değişebileceğini söylüyorsunuz yanlış anlamadıysam.
    doğal olarak şirkette alınan bir yatırım kararı kısa süreliğine yük getirip zarar yazabileceğinden 4.dalga boyut derinliğide artacak,ta ki yatırım bitip kar yazmaya başladığı zaman 5.dalga trendine başlayabilecektir.
    Bu durumda KAP ta yayınlanan şirket faaliyetlerinden temel analiz yapıldığında ZAMAN konusunu küçük yanılma payıyla bulabiliriz.
    Econfil arkadaşın çalışmalarınıda takip ediyorum.bu zaman konusunda güzel tahminler bulabiliyor.siz sanırım bu noktada temel analiz ile EW sayımlarınızı birleştirmediğinizden trend yönü ve zamanı hakkında farklı görüşe sahip olabiliyorsunuz.
    Bu aslında ne sizin ne econfilin yanlış yorum yaptığınızı göstermez.siz aslında şimdiki zamanda yorum yapıyorsunuz.ve kısa zamanlı global etkileri hisselere çabuk yansıtıyorsunuz.Aslında bugün çoğu şirket bu riskleri şirket içi yönetimlerinde güzel planlıyorlar incelediğim kadarıyla.zaten bu planı yapamayan ve kötü yönetilen şirketler sizinde dediğiniz gibi 10 yıl yataya yada düşüş trendine bağlıyor.
    Pek tabiki sizden temel analizini inceleyip de EW isteyemeyiz.bu konuda Sayım isteyen arkadaşlar size bir kısım yeni yada değişen temel analiz bilgisi verse siz de trend yönünü daha doğru tahminlerle bulabilirsiniz.
    ÖRNEĞİN
    Yerli oto yapımında konsorsiyum şirketlerine uzun vade etkileri şuan için tartışılabilir olsa bile:
    hybrid yada tamamı elektrikli üretim algısı var.bu konuda bu arabaların şarj üniteleri konusu hiç konuşulmasada biraz araştırdıktan sonra şu bilgilere ulaştım.GEREL şuanda elinde şarj ünitesi patenti olan tek TÜRK firması.şimdiden İBB ile anlaşmaları mevcut.kaç araba üretilir Türkiyede ne kadarı kullanılır bunu hesaplamak uzmanlığım değil ama GEREL firmasına etkisi olacağını düşünüyorum.şimdiki sayımlarınız şuanki temel analizleri için geçerli olsada Geçmiş sayfadaki EW sayını yaptığınız GEREL için bu konjöktürde trend yönü gelecek zamanlı yeni yatırım kararlarıyla değişebilirmi.sizce etkisi nasıl olur.
    şimdiden teşekkürler.

Alıntı Originally Posted by navys Yazıyı Oku
    Sayın Mohikan
    "Elliot analizinde fiyat konusunda kabaca bir rakam verebiliriz ama grafiklerin zaman boyutunda yapabileceğimiz hiç bir şey yok. Yani bir hissenin ne zaman yeni bir trend başlatacağını bilemeyiz. 10-15 yıl süren düzeltme hareketleri oluyor, zamanı ancak o şirketin temel analizini bilenler kestirebilir. "
    bu söyleminizde aslında Eliot sayımlarının şirketin aldığı kararlar doğrultusunda dikeyde fiyat yatayda zaman olarak değişebileceğini söylüyorsunuz yanlış anlamadıysam.
    doğal olarak şirkette alınan bir yatırım kararı kısa süreliğine yük getirip zarar yazabileceğinden 4.dalga boyut derinliğide artacak,ta ki yatırım bitip kar yazmaya başladığı zaman 5.dalga trendine başlayabilecektir.
    Bu durumda KAP ta yayınlanan şirket faaliyetlerinden temel analiz yapıldığında ZAMAN konusunu küçük yanılma payıyla bulabiliriz.
    Econfil arkadaşın çalışmalarınıda takip ediyorum.bu zaman konusunda güzel tahminler bulabiliyor.siz sanırım bu noktada temel analiz ile EW sayımlarınızı birleştirmediğinizden trend yönü ve zamanı hakkında farklı görüşe sahip olabiliyorsunuz.
    Bu aslında ne sizin ne econfilin yanlış yorum yaptığınızı göstermez.siz aslında şimdiki zamanda yorum yapıyorsunuz.ve kısa zamanlı global etkileri hisselere çabuk yansıtıyorsunuz.Aslında bugün çoğu şirket bu riskleri şirket içi yönetimlerinde güzel planlıyorlar incelediğim kadarıyla.zaten bu planı yapamayan ve kötü yönetilen şirketler sizinde dediğiniz gibi 10 yıl yataya yada düşüş trendine bağlıyor.
    Pek tabiki sizden temel analizini inceleyip de EW isteyemeyiz.bu konuda Sayım isteyen arkadaşlar size bir kısım yeni yada değişen temel analiz bilgisi verse siz de trend yönünü daha doğru tahminlerle bulabilirsiniz.
    ÖRNEĞİN
    Yerli oto yapımında konsorsiyum şirketlerine uzun vade etkileri şuan için tartışılabilir olsa bile:
    hybrid yada tamamı elektrikli üretim algısı var.bu konuda bu arabaların şarj üniteleri konusu hiç konuşulmasada biraz araştırdıktan sonra şu bilgilere ulaştım.GEREL şuanda elinde şarj ünitesi patenti olan tek TÜRK firması.şimdiden İBB ile anlaşmaları mevcut.kaç araba üretilir Türkiyede ne kadarı kullanılır bunu hesaplamak uzmanlığım değil ama GEREL firmasına etkisi olacağını düşünüyorum.şimdiki sayımlarınız şuanki temel analizleri için geçerli olsada Geçmiş sayfadaki EW sayını yaptığınız GEREL için bu konjöktürde trend yönü gelecek zamanlı yeni yatırım kararlarıyla değişebilirmi.sizce etkisi nasıl olur.
    şimdiden teşekkürler.
    Tebrikler sn. navys...

Sizi 2 açıdan tebrik ediyorum. Birincisi temel analiz konusunda ne demek istediğimi anlamış ve çok iyi anlatmışsınız.

Benim temel analize ayıracak vaktim yok, ancak elliot sayımı yapabiliyorum.

İşim Finansla ilgili olsaydı ve profesyonel olarak sadece bu işle uğraşsaydım yapabilirdim ama bu saatten sonra artık mümkün değil bu.

İkincisi GEREL ile verdiğiniz bilgiler için elinize sağlık. GEREL'i saymıştım, şimdi tekrar bakacağım...

Elektrikli araba konusunda temel birkaç noktayı yazayım. Şarj ünitesi konusunda yapılacak teknolojik gelişmeler bu sektörün büyüme ve gelişiminde en önemli faktördür. Yoksa elektrikli arabayı herkes yapabilir, önemli oran şarj ünitesi konusundaki verimliliktir. Ancak Türkiye için elektrikli araba üretiminin sadece ülkenin ihtiyacının bir kısmına (toplu taşıma, ticari araç, lojistik) yönelik olabileceğini, bunu iç piyasada satabilmek için vergi indirimleri gibi teşvik verilmek zorunda kalınacağını, ihracat için şansımız olmadığını düşünüyorum.Çünkü bu konuda ABD, ÇİN, HİNDİSTAN, AVRUPA oldukça mesafe kaydedip yatırım yapmış durumdalar ve onlarla rekabet etme şansımız yok. Şimdi soruyorum İhraç edemedikten sonra bu ülkede elektrikli arabaya kim yatırım yapabilir?
    DUHUL : 1999

3. Hocam Musait oldugunuzda tire bakabilirmisiniz. Sanki Orta vadede Iyi potansiyel var Gibi . Hayirli aksamlar

mohikan hocam luks kadife kisa, orta ve uzun vade sayabilirmisiniz. saygilar.

Alıntı Originally Posted by meho Yazıyı Oku
    mohikan hocam luks kadife kisa, orta ve uzun vade sayabilirmisiniz. saygilar.
    Listede var, sayıldı.

Alıntı Originally Posted by Schizo_broker Yazıyı Oku
    Hocam Musait oldugunuzda tire bakabilirmisiniz. Sanki Orta vadede Iyi potansiyel var Gibi . Hayirli aksamlar
    TIRE...

1.5 yıl önceden bir TIRE sayımı...
     Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku

TİRE.

2001'de 0.17 krş ile başladığı 6 dalgalık çıkışın 3. dalgasını 2009'da (V. dalgası) 5 TL ile yapıp tam 7 yıldır bunun düzeltmesini yapıyor.

Bu düzeltme 2013 sonunda 0.87 krş ile sonlanmış.( (iv) dalgası) )

Şimdi (v). dalgasının ilk minor dalgalarını yapıyor.

Bu hisse şu anda toplanıyor.

2014 başında gördüğü 0.89 TL'ye doğru düştükçe daha da toplanacak.

Hasat (v) dalgası bittiğinde, yani 5 TL üzerini gördüğünde yapılacak.

Ne zaman?

İşte bütün sorun bu. Bilmiyorum

Ama 7 yıl çıkan hissenin düzeltmesi 5 yıl sürmüş.

2.5 yıldır da çıkışın hazırlıklarını yapıyor.

Çıkışın çok yaklaştığını düşünüyorum.

ORTA VADE...

2014'ten başlayan 12 dalgalık trendin 3. dalgaları başlamış.

Şimdi yaptığı düzeltme dalgası (pembe 4) orta vade trend çizgisi olan 1.55'e kadar olabilir.

Sayımın bozulmaması için pembe 1 tepesi olan 1.37 aşağı geçilmemelidir.

KISA VADE...

Bu düşüş trendi eğer buradaki gibi 3 dalgadan ibaret ise 1.64 altında son 1 dip daha yapar 1.55 görülebilir ve trend biter.

Ama bundan sonra dipler devam ederse 1.37'ye kadar düşebilir.

1.37 altında ise bu yükseliş trendi bir başka bahara ertelenir.

UZUN VADE...

16 dalgalık 20 yıllık bir trend...

8. zirvesini 2008'de 5.2 ile görmüş.

Düzeltme 2013 sonunda 0.87 dibi ile bitmiş.

5.22 üstünde yeni zirve için harekete geçmiş.

DUHUL : 1999

Sayın mohikan;

USD/TRY

BİST100 TL , USD ve EURO bazlı

vakit ayırıp inceleyebilir misiniz?

Saygılar.

7. Sn Mohikan,
    Borsada birkaç ay içinde halka arzlardan bahsediliyor. Bu halka arzlar borsanın geneline ve arz edilen hisselere daha önce nasıl yansımış bundan sonra nasıl yansıyabilir?

GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 51/319 İlkİlk ... 41495051525361101151 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •