Sayfa 51/438 İlkİlk ... 41495051525361101151 ... SonSon
Arama sonucu : 3501 madde; 401 - 408 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1. aylık eregl/isdmr grafiği....uzun vade için eregl daha iyi diye düşünüyorum....göreceli grafikte 1,60.....1,90 sıralı dirençler uzun vade için..kısa vade grafik sat vermiş durumda..ytd

2.  Alıntı Originally Posted by zars Yazıyı Oku
    https://x.com/cemaldemirtas72/status...wYuX-stOA&s=09
    Ata Yatırım analisti Cemal Demirtaş'ın dinleyin dediği ses kaydında Arcelor Mittal ile üretim ve kapasite açısından kıyaslamış ve Ereğli'ye pahalı demiş... Onun hesaba göre Mittalin kapasitesi 100 ml ton, üretimi 55 ml ton, Ereğli nin kapasitesi 9 ml ton, üretimi 7 ml ton... Ve Ereğli Arcelor Mittal'in 1/3, 6 sı fiyattan işlem görüyor.... Yani benim anladığım bu parametreye bakarsak (üretim) Arcelor Mittal Ereğli nin 7,85 katı üretmiş o zaman Arcelor Mittal Ereğli nin 7,85 katı olması gerek diyor gibi, bu hesapla Ereğli nin olması gereken fiyat 80 cent mi.... Bana çok mantıklı gelmedi...Arcelorun bilançosunu boş bir zamanımda inceleyip yanıldığı, gözden kaçırdığı noktaları bulmak isterim.... Tek parametreye bakmak ne kadar sağlıklı, geçmişte bu kıyaslama hiç fiyata yansımış mı, Arcelorun konsolide olarak ortaklık yapısı (önemli çünkü konsolide bilançoda bilançoya yansııyan üretim miktarı kontrol gücü olmayan bölümlerin de dahil edilmiş hali olabilir)...bakılacak noktalar... Ayrıca beklentiler, maliyetler vs...

TECNO CK7n cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Senaryo meraklilarına bir senaryo...
    Eregliyi İsdemiri satarsa gelecek para uçurabilir. Diyelimki İsdemir 5 milyar dolara kadar alıcı bulabilir. Bölgesel konumu bircok sektör oyuncusu için cazip. Bu durumda Ereğli gelen paranın yarısını dağıtsa 2.5 milyar dolar temettü eder. Bunun yarısı Oyaka gider. Oyak sızlanan ortaklarını susturur. Hisse başı yaklaşık 0.6 dolar temettü. Kasada kalan para ile de Ereğli devam eden maden projelerini hızla bitirir. Malatya Samsun demiryolu ile bu maden taşınır.
    Soru isdemiri kim alır? Mittal alır. Kok üretim tesisleri ona cazip gelir. Fazla gelen üretimi mevcut tesislere taşır.Bazı yaptırımlardan kurtulur.İsdemire soğuk mamul üretecek tesislerin yapımına başlar. 2 senede bitirir. Çelik piyasası ılk yukselişinde tüm maliyetlerini bedavaya getirir.
    Demem oki Ereğlide senaryo bitmez. Keşke bu dediklerimi OYAK akılcı karar alarak kendi yapsa. YTD

3.  Alıntı Originally Posted by mahamdi Yazıyı Oku
    Senaryo meraklilarına bir senaryo...
    Eregliyi İsdemiri satarsa gelecek para uçurabilir. Diyelimki İsdemir 5 milyar dolara kadar alıcı bulabilir. Bölgesel konumu bircok sektör oyuncusu için cazip. Bu durumda Ereğli gelen paranın yarısını dağıtsa 2.5 milyar dolar temettü eder. Bunun yarısı Oyaka gider. Oyak sızlanan ortaklarını susturur. Hisse başı yaklaşık 0.6 dolar temettü. Kasada kalan para ile de Ereğli devam eden maden projelerini hızla bitirir. Malatya Samsun demiryolu ile bu maden taşınır.
    Soru isdemiri kim alır? Mittal alır. Kok üretim tesisleri ona cazip gelir. Fazla gelen üretimi mevcut tesislere taşır.Bazı yaptırımlardan kurtulur.İsdemire soğuk mamul üretecek tesislerin yapımına başlar. 2 senede bitirir. Çelik piyasası ılk yukselişinde tüm maliyetlerini bedavaya getirir.
    Demem oki Ereğlide senaryo bitmez. Keşke bu dediklerimi OYAK akılcı karar alarak kendi yapsa. YTD
    Altın yumurtlayan tavuğu niye satsınlar abi?

Kotadan çekerlerse yarın birgün şaşırmayın.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Oyak İsdemiri ayrı olarak satacağını sanmıyorum , Ereğli’yi ne yapacak?eğer sektörden çıkacaksa Oyakc’de olduğu gibi Ereğlinin çoğunluk hissesini satabilir, yönetimi devredebilir. İlerleyen dönemde Çimento’da kalan hissesini de satma yoluna gidebilir. Sanayi sektörlerinde yatırımcı olmaktan vazgeçer ise bu satış gerçekleşebilir, asıl soru Oyakc’ de neden çoğunluk hissesinden vazgeçti, bunun nedenini anlayabilirsek, demir çelik ile ilgili bir tahmin yürütebiliriz. Yatırım tavsiyesi değildir, Oyak’ın stratejisini bilmeden yapılmış bir tahmin veya yorumdur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5. Esad'a görüşme için davet yapılırsa hangi sektörler hareketlenir ????

Çimento ve Demir çelik, aynı şekilde Ukrayna-Rusya savaşı bittiğinde de bu iki sektör önce olumlu etkilenecektir, ayrıca bazı müteahitlik şirketleri olumlu etkilenecektir. YTD

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. Arkadaşlar konuyla alakasız olacak ama Allah aşkına neden sürekli İskenderun Demir çelik fabrikasının kısaltması olan isdemire işdemir diyip duruyorsunuz gercekten sinir bozucu oluyor. işdemir ne ya

EREGL günlük, BofA en iyi alıcıyken 10 dk da malı Trive Menkul e kilitledi, bakalım Trive Menkul taşıyabilecek mi!

Sayfa 51/438 İlkİlk ... 41495051525361101151 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •