Sayfa 511/1009 İlkİlk ... 11411461501509510511512513521561611 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,081 - 4,088 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Yahu bende dolar düşsün istiyorum ama faizler Avrupadaki , vb. Yerlerdeki gibi düşük olsa.. Gebersin gitsin dolar 1dolar 1tl. Olsun .. Ama biliyorum ki ; büyük bir kazık atacaklar bize adım gibi eminim.. Bu ilginç durum sürdürülemez.. Euro'da 3.60 olsun o zaman ... bunun Yeri buralar.. Derim ki memlekette ekonomi çok iyi dövizi silkeliyor tl. Yok böyle bir durum . Resmen oyun oynanıyor üzerimizde.. Zaman'ı gelince balyozu kafamıza vuracaklar. Dünya eksi faizlerde iken sen 14-15 Nasıl faiz verirsin !!!!! Allah aşkına kaç ay daha sürer bu durum... Kimse dolar düşüyor diye sevinmesin .. Hangi numarayı çekecekler arakasından diye düşünsün.. Zira hiç sevenimiz yoktur.. Sağlıklı ekonomi.. Düşük faiz ... Düşük kur... Değerli Türk lirası olsun eğer Memleketi geliştirecekse olsun böyle.... kim ihtiraz eder ki...

2.  Alıntı Originally Posted by derinlikler Yazıyı Oku
    Az kalmış az.Yakında alırlar yukarı

Hala sat vermemiş..

3. USD düşüyor... Evet düşüyor... Hemde şelale formasyonu ile.. Ben de alıyorum.. 3,49-3,48-3,45-3,43 TL den almadığım USD ı, 3,40 TL den alıyorum....

Arkadaşlar, forumu en az 10 sayfa okudum... USD iniyor diye sevinenler var; çıkıyor diye sevinenler var... Hani deveye sormuşlar ya; neren eğri? Nerem doğru ki demiş....

USD 3,4050 TL ye geldi... Hurraa.. Ben dememişmiydim... İnecekte, cartta curtta akademik olmayan bir dil..

Değerli arkadaşlar, USD ın önemli olan bizim ekonomimize olan maliyetidir... Yani; bugün USD 3,52 TL de olup GLP den verilen fonlama maliyeti %10 olsa daha mı az maliyetli olur du? Yoksa GLP den %12,05 lere kadar çıkardığımız faiz ile TL yi fonlamaya devam edip 3,4050 TL ye mi indirmek daha az maliyeti olur Türk Ekonomisine..

Bunun cevabını yazabilecek var mı ki? Herkes bir tuhaf modda üzülüyor yada seviniyor..

Size bir sır vereyim... Mesela yarın TCMB politika faizini %10'a GLP sini %15 e çıkarttım desin; USD ın 6 ay sonraki geleceği yer 2,95 TL dir...

Şimdi USD indi diye sevinelim mi? Temel sıkıntı şudur? Verilen o fonlama maliyeti ile USD ı durdurup vade kazanmaya değecek neler yaptığımız yada yapmadıklarımız. Yani kuru tutabilmek içim vade maliyetidir...

İdeal ekonomide düşük faizde usd ı dizginleyebilmektir.. Bakınız Hindistan %4,95 ile tutuyor...

Temel sıkıntı siz bu vadenin maliyetini öderken görevlerini yerine getirmekle sorumlu SPK, BDDK, TCMB, Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Sanayii Bakanlığı, hatta Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üretim ve ekonomi ile hangi radikal kararları aldılar ve uyguladılar...

USD Aralık ayından beri 10 aydır verilen GLP fonlama %12,05 oranı ile sıkıla sıkıla 3,95 TL den 3,40 TL ye geldi...

Bunun millete, ekonomiye maliyeti ben size söyleyeyim içeride TL ye ödenen en az 50,000,000,000 TL faizdir....

Siz mantıklı işler rasyonel akılcı siyasi hamleler yapmazsanız ödenen 50 milyar TL faiz 10 ay sonra tekrar USD a akar.. Hemde oluk oluk...

Bu sefer 12 ay sonra USD 3,95 TL değilde; 4,95 TL olur... Rakam mı yok matematikte...

Bence TCMB elinden geleni yapıyor... BDDK da KGF ları ile sn.Hüseyin Aydın elimizde avuçta ne varsa verdik yorulduk dinlenme zamanı dedi... Peki Gerisi?

8 ayda piyasaya KGF ile dağıtılan likitide miktarı nedir biliyormusunuz? 250,000,000,000 TL (Yaklaşık 70,000,000,000 USD)

TCMB sının elinde kullanıma hazır Net 17,000,000,000 USD ile bu süreci yönetmesi gerekiyor... Peki bu KGF süreci nasıl yönetilicek SPK nın bir çalışması var mı?

Yada verilen bu KGF lerin bankalar aracılığı ile takibi nasıl yapılır? Karşısında teminatlar alındı mı?

Peki bu 250 milyar TL 2018 de piyasaya Tsunami etkisi ile enflasyona baskı yapar mı? Hazine Müsteşarlığının bu konu ile öngörüsü nedir?

Enflasyon TSUNAMİ gibi vurursa USD iner mi çıkar mı?

Evet USD ın 3,41 TL den 3,40 TL ye inmesinin bu millete vatana muhakkak bir maliyeti vardır... Faizle baskı yaratırsınız ama kontrolsüz, plansız ve irrasyonel olursanız; masadan hep en son kazanarak ve de daha da güçlenerek kalkan hep USD olur...

O sebeple samimiyet testime cevap veriniz..

%15 faiz dahi olsa 1,000,000 TL si olan mudi mi; yoksa %4,25 den faizde 300,000 USD parası olan mudi mi gece kafasını rahatça yastığa koyar?

Sonuç....

Hala bu yazdığıma da kahkaha atan var sa; inanın onun yerinde olmayı çok isterdim...

4.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    EUR/USD paritesi ve Trump nedenle düşüyor dolar. Ama herkesin gözden kaçırdığı bir şey var .libor+faiz. Son zamanlarda çok yükseldi .
    Bu arada varlık fonu başkanı görevden alınmış .doğruysa . Yalniz dolar dış piyasaya göre 3.30 u çok tan gormeliydi .düşmüyor yeterince.acaba yükseliş için gücünü mu topluyor ?

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    evet, bunun ben de farkındayım, USDBRL (dolar-brezilya reali) paritesi 4.25 de zirvesini yaptı, TR ile Brezilya ekonomisi tam bir paralellik arz etmese bile önemli konularda ortak noktaları mevcuttur, şu anda 3.09 da, yani en tepeden %30 a yakın aşağıda. Öte yandan USDTRY en tepe noktası olan 3.94 den sadece 54 kuruş aşağıda yani %18. Demek ki yöresel riskler TR yönünde daha ağır basıyor. Mevcut konjonktürde EM'lere çok güçlü bir sermaye akışı var. Fonlar vs ne yapsınlar, adamlar elde edebilecekleri en yüksek getiri peşinde koşturup duruyorlar. Şu anda küresel ortamda 8 trilyon dolarlık tahvillerin getirisi ya sıfır ya da eksi. Böyle bir ortamda doğal olarak gelişmiş ülkelere oranla çok daha hızlı büyüyen EM'lere sermaye akışı olur. İşte dolardaki düşüşün ana nedeni budur. Öte yandan tüm dünya deflasyonist bir ortama hızla yaklaşıyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5. 2008-2009 krizini bir hatırlayın. 2007 Ekim sonunda BİST zirvesini yaptı, diğer ülkelerle paralel olarak. O zaman USDTRY 1.16 idi. 2008 Ağustos gibi Lehman ve Bear Stearns batma sürecine girip tüm dünyada bir kriz başlattılar. O zaman da USDTRY 1.18 idi. Yani tam büyük bir krizin arifesinde USDTRY tam dip seviyelerdeydi. Eylül 2008 den itibaren tüm dünya ile eş zamanlı olarak kriz moduna giren TR'de USDTRY kuru da aniden zıplamaya başladı. 2009 Mart ayında 1.825 e kadar çıkışını sürdürdü (6 ay boyunca). Böylece %55 gibi çıktı dolar kuru TRY karşısında. 2008 Ağustosuna kadar süren küresel ekonomik ortam, cari küresel ekonomik ortamla örtüşüyor. 2008-2009 ekonomik krizinin en büyük nedeni gevşek para politikalarıydı, önüne gelene her türlü krediyi verdi bankalar hem de hiç sorgulamadan. Ev kredileri evin alış fiyatının %110'una kadar çıkabiliyordu ABD'de. Ninja kredilerini bir hatırlayın (no income, no job and no assets=geliri işi ve hiç bir varlığı olmayanlara sorgusuz sualsiz kredi verdiler). Özetle şunu söyleyebiliriz: Kriz tam kapıya gelene kadar EM'lere sermaye akışı sürecek çünkü doğru dürüst getirisi olan başka alan kalmadı. Bu da dolar kurunun yöresel paralar karşısında değer kaybetmesine neden olacak. Mevcut trend değişene kadar da USDTRY kuru baskı altında kalmaya devam eder ve 6 ay gibi bir zaman aralığında pekala 3.10 görülebilir.
    Son düzenleme : TRENDHOUND; 08-09-2017 saat: 02:54.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6. Gelişmiş ülkelerde "para arzı velositesi" tarihi taban seviyede. İster M2 para arzınınkine ister para stoğununkine bakın, velosite tarihi dip yapmış. Bunun tercümesi, paranın piyasada yeteri kadar harcanmadığı veya el değiştirmediğidir. Neden? Demek ki halk aşırı borçlu harcayacak parası yok, veya da deflasyon beklentisi hakim olduğu için yani fiyatların zamanla düşeceği beklentisi taşıdıkları için para harcamaktan kaçınıyorlar. Mesela TR'de ortalama büyükşehir ev fiyatı 250,000 tl ise ve siz bu fiyatın 1 sene sonra 200,000 tl ye düşeceği beklentisindeyseniz ev almaktan imtina edersiniz, bu harcamayı ertelersiniz. Bu da paranın velositesini düşürür. İşte şu anda aynen böyle bir ortamdayız gelişmiş ülkelerde. O yüzden de sermaye gelişmekte olan ülkelere doğru akıyor, bu nedenle de dolar değer kaybediyor, TRY BRL gibi EM para birimleri de değer kazanıyor.

7. Canım Abim TH
    Nasılsın?
    Umarım iyisindir....
    GS de yazmak istemediğimden pek karşılaşamıyoruz...
    Ama geçenlerde sana yapılan haksızlıklara tavrımı koydum
    Gördün mü bilmiyorum?
    Normalde küfre tahammülüm yok..
    Hele ki canım abime edilmişse ASLA ASLA ASLA

Neyse Abi konumuza dönelim
    Abi Tr de kriz bekliyordun..
    Ama görüyorum ki bunu sürekli öteliyorsun...(kriz çıkmasını istemiyorum yanlış anlaşılmasın)
    Zamanlama konusunda nerde hata yaptığını düşünüyorsun?

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

8.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Canım Abim TH
    Nasılsın?
    Umarım iyisindir....
    GS de yazmak istemediğimden pek karşılaşamıyoruz...
    Ama geçenlerde sana yapılan haksızlıklara tavrımı koydum
    Gördün mü bilmiyorum?
    Normalde küfre tahammülüm yok..
    Hele ki canım abime edilmişse ASLA ASLA ASLA

Neyse Abi konumuza dönelim
    Abi Tr de kriz bekliyordun..
    Ama görüyorum ki bunu sürekli öteliyorsun...(kriz çıkmasını istemiyorum yanlış anlaşılmasın)
    Zamanlama konusunda nerde hata yaptığını düşünüyorsun?

saygılar/başarılar
    MIT'den sevgili kardeşim Sabri merhaba, seni görmekten dolayı çok mutlu oldum. Çoktan beri seni GS de göremedim, uğra arada sırada. Pek çok kişi sana tahammül edemiyor bana da edemedikleri gibi ama yılma kardeşim, senin çok yerinde uyarılarının duyulmaya ihtiyacı var. Bildiğin üzere ben son 2 yıldan fazla bir süredir çok temkinliyim ve tedirginim. Para kazanma değil de eldekini koruma modundayım. 1990 da "kahraman bakkal süpermarkete karşı" diye bir tiyatro oyunu vardı belki duymuşsundur. Biz de ona benziyoruz, ben ve avanemin karşısında küresel merkez bankaları var. Biz bakkalız, süpermarket de CB lar. Oyunu kuranlar ve yönetenler maalesef CB lar, mevcut problemleri sürekli ötelemeye çalışıyorlar, kick the can down the road politikasını güdüp tüm olumsuzlukları halının altına süpürmeye çalışıyorlar. Beklediğim krizinin zamanlamasına da CB ler karar verecek, benim yapabileceğim bir şey yok, tek başıma küresel kriz çıkaramam.

Sayfa 511/1009 İlkİlk ... 11411461501509510511512513521561611 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •