Sayfa 512/1002 İlkİlk ... 12412462502510511512513514522562612 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 4,089 - 4,096 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

10.65ten kim kac kisi girebildi. O rakamin referans alinmasi yaniltici olur. Girisler 12.50de başladı
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    24 aralıkta 10,65'ten giriliyordu.
    Şu anda 17,75
    %66 yapyor galiba.
    M2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bayadır var bende
    Kendi çapında iyi ama enflasyona göre parayı baya bir eritiyor.
    hocam yılbaşına göre altın, usd, bist100 yatırım araçlarını geçmiş.
    Enflasyon derseniz zaten orasını geçmek biraz zor

3. Zaman zaman bazı arkadaşlar döviz ile alınabilen fon var mı diye soruyorlardı; evet var. örneğin GPC fon. Bu fon hem TL ile hem de USD ile alınabiliyor. Yani fonu dolar ile alıyorsunz satarken de dolar bazında para hesabınıza geçiyor. Yalnız bunlar serbest fon. Bir de tefaş da TL bazlı olanın grafiği var. USD bazlı grafik yok. Takip etmek biraz zor olabilir. Hiç portföyünde bu tip fon olan arkadaş var mı? Varsa takibi nasıl yapıyorlar.i

4.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    rpd'yi millet nasıl keşfetmedi anlamadım
    kendi riskine göre standart sapması oldukça düşük ve getirisi baya yüksek.
    Kubilay Ozalp farki denilenebilir saniyorum.

Cogu yatirimci KKM ye yoneldi. Belki bu yuzden yatirimci yigilmiyordur fona

Biz fon yatirimcilari olarak KKM yi gecebildik mi acaba ? Sahsen benim portfoy gecemedi KKM yi. Onumuzdeki aylari bekliyoruz umutla

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Serbest fon deyince tam serbest olmalı, konu bazında sınırlı serbest fon bence pek cazip değil,
    Serbest güreş dururken grekoromene gerek yok derim.
    Cok dogru sn myfinans. Sirf bu yuzden tarim emtia ve enerji emtia fonlarindan bile cikis yapmayi dusunuyorum. Portfoyun %35 civari bunlar neredeyse Genel olarak Tematik fonlarda ruzgari arkamiza alinca iyi ama tersten esince alabora oluyoruz. Ruzgarlarda tersten esmeye devam edecek gibi gozukuyor.

5. Borsaya yerli ilgisi artarken kredili işlemlerde de patlama yaşandı. 2019’da 2.8 milyar TL olan kredili işlemler 13.7 milyar TL’ye yükseldi
    kredili hisse senedi alım işlemlerinde de yüzde 390'a varan artışla patlama görüldü.
    SÖZCÜ GAZETESİ

---------------------------
    Borsa da ağaların en önemli hedeflerinden birisi de bu kredili işlemleri patlatmaktır

Bunu nasıl yaparlar ? küçük yatırımcıların çoğunluğu endeksin yükseleceğine inandığı zamanlarda ,endekse öyle bir çakarlar ki
    kredili işlem yapan kişi zararına satıp faiz borcunu ödemezse , aracı kurumlar en düşük fiyattan hissesini satar ve parasını alır
    Sonuç olarak kredili işlemler pek çok kişinin ocağına incir ağacı diker

6. Sayın Germiyan buna örnek borsa da Perşembe ve cuma satışlarıdır. Çok fena kitlediler.

Fonun kendi sitesinden takip edilebiliyor

8.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    hocam yılbaşına göre altın, usd, bist100 yatırım araçlarını geçmiş.
    Enflasyon derseniz zaten orasını geçmek biraz zor
    Bes e giris yaptiniz mi sn onurbey. Boyle enflasyonist bir ortamda cogu kisinin bes yatirimlari da eridi gitti , kusa dondu

Cok ayrintili konusmadik ama bizim bir akraba 1 milyona yakin biriktirmis. Simdi cikista yapamiyorum diyor para da kesinti oluyormus galiba.

Sayfa 512/1002 İlkİlk ... 12412462502510511512513514522562612 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •