Sayfa 513/1003 İlkİlk ... 13413463503511512513514515523563613 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 4,097 - 4,104 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. ppfler ile mevduatı karşılaştırırken, getiri önemli ama, ppf'lerin likidasyon edilme rahatlığı, taşıdığı gecelik ürünler nedeniyle piyasa koşullarına daha hızlı reaktif olması, bankadan bankaya mevduat taşımaya göre fondan başka fona geçişin kolaylığı vs. gibi de avantajları var tabi.
    Benim mevduat yerine ppf seçmemin nedeni, her ay banka banka fiyat araştırmak istememem, zaten tüm portföyüm yatırım fonalrı olduğu için hepsini derli toplu halde görmek istemek, olası performans bozulmasını seri halde görüp başka fona hızla geçebilme kolaylığı. Bunun için yıllık 1,5.-2,0 puana kadar feda edebilirim, yani benim için bunun bedeli bu.
    Ama zaten ppf'ler mevduatın çok gerisinde kaldığında da dönüp mevduat yapmıyorum, mevduatı geçebilme ihtimali olan bir tık daha riskli alternatif fonlara yöneliyorum.
    Ama sadece mevduat ve ppf'den oluşan bir portföy için %1-2'ler çok çok önemli elbette. Bileşikte 10 yılda birbirine yoğun fark atar.
    Benim sadece mevduatım olsa idi, hepsini ppf yapmazdım. Çünkü ppf'lerle ilgili geçen yıl ki mevzuat değişikliği ile %10 mevduat yapma sınırı getirildi ve konjünktürel bir kaç özel sektör bonosu katarak yakalıyorlar güncel piyasa faizini, o da sadece en başarılı 1-2 si. Orta, uzun vadede yine mevduatın bir miktar altında kalacaklar. En iyi ppf'ler en iyi piyasa faizinin 1-2 puan altında olacaktır.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Ben sattim ppzleri burgandan eft limitinin yukseltmesini bekliyorum .
    Son düzenleme : paramanya; 06-01-2021 saat: 15:41.

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Evet arkadaş genel anlamda mevduat ile ppz arasındaki farkı soruyordu ona binaen belirttim. Şuan Aylıkta %18,5 mevduat veren birçok banka var..
    Günlükte ise nkolay %18 veriyor onun da net getirisini yukarıda yazdım. Ki günlük %18 faiz veren birçok banka da var hali hazırda ufak da olsa en yüksek getirili PPZ'nin bir tık önünde ve likit(hızlı)

Neyse burada bir şeylerin analizini net olarak ortaya koymalıyız ki garanti yatırımlar arasında daha çok ne getiriyor o açıkça belli olsun. Pozisyona aşık olmanın anlamı yok...
    evet forumdan çok bilgileniyoruz..günlük 18,5 veren varda ben bilmiyor olabilirim amaçlıda sordum

4.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Sn taysan borsayı bana anlatmayın lütfen ben vobu kuranlardan ve piyasasını yapanlardım. 2000 rallisini de bilirim o işlerden emekli olalı çok zaman oldu gençlere bıraktım artık. Bugün çıkar yarın düşer işi bilen trend takip eder, para yapar bilmeyen de yok olur gider... Bu fonlar için de geçerli kişiler için de. Fon yöneticilerini de çok gözünüzde büyütmeyin birçoğunu çok iyi tanırım... (Boğa piyasasında herkes bu işi çok iyi bildiğini zanneder)

Gelelim söylediğiniz hususa; Piyasada bazen anomaliler oluşuyor yani bazı dönemlerde PPF mevduatlardan daha yüksek getiride olabiliyor bundan 2 yıl önce bu anomali ve fırsat vardı şimdi de sanki acaba yine aynı anomali oluşuyor ve %1- %2 daha yüksek getiri elde edecek mi umuduyla işlem yapıyorum. Ben trader emeklisiyim... Artık Garanti işlerdeki fırsatları yakalamaya çalışıyorum.. Fazla heyecanları bıraktım... Buradakilere tavsiyem Sepet en iyisi burası Türkiye yarın ne olacağı belli olmaz...
    Benim de böyle yüksekten konuşanları çok iyi tanıyanlardanım. Bu kadar paranız var ve onbinde birler bile önemli noktadaysa zaten Nkolay'da PPF'de işiniz olmaz. Gider özel bankacılık hizmeti alırsınız, size NKolay'ın da üzerinde faiz verirler. Biz de burda minik portföylerimizle mutlu olmaya devam ederiz.

5. Merkez kur % -0,77

6.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Benim de böyle yüksekten konuşanları çok iyi tanıyanlardanım. Bu kadar paranız var ve onbinde birler bile önemli noktadaysa zaten Nkolay'da PPF'de işiniz olmaz. Gider özel bankacılık hizmeti alırsınız, size NKolay'ın da üzerinde faiz verirler. Biz de burda minik portföylerimizle mutlu olmaya devam ederiz.
    Bunu söylerken ki amacım yüksekten konuşmak, ukalalık yapmak demek değildi. Aksine %2 %3 için fırsat kovalamayı aşağılayan ukalaca yapılmış birçok paylaşım görüyorum forumda. Amacım bu ufak farklar tasarrufunuz büyük olunca ne kadar çok getirisi olduğunu göstermekte. Ayrıca 2 milyon TL çok büyük bir para değil insanlar 1 milyon TL lik evler için sıraya giriyor kendini ömür boyu bankalara borçlu hale getiriyor... Ben aksine 10 bin TL bile çok değerlidir demek istedim ama herkes içindeki duygular ne ise o şekilde anlar ona bir şey diyemem. Özel bankacılık konusuna gelirsek o bankacılar abi piyasa ne olur diye bana soruyorsa kusura bakmayın ama onlara birikimlerimin tamamını emanet edemem. Kendi portföyümü kendim yönetmeliyim.. Şimdi siz bunu da ukalaca anlayacaksınız varsın olsun öyle anlayın.. Sonuç olarak en önemli şey riskleri yayarak yönetmek, yumurtaları aynı sepete koymamaktır.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

7.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    İşin daha ilginci onbinde bir bile "möhüm" iken bileşik faizin gozardi edilmesi bende alışıyorum yavas yavaş dediğiniz kısma.

8. Günlükte bana fiba 18 veriyor şu an ppz ile aynı seviye sayılır o yüzden ben de ppzdeyim. 18.5 bulursam ppz çıkarım

Sayfa 513/1003 İlkİlk ... 13413463503511512513514515523563613 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •