Sayfa 513/674 İlkİlk ... 13413463503511512513514515523563613 ... SonSon
Arama sonucu : 5391 madde; 4,097 - 4,104 arası.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

1. 453 Milyon TL'lik Rekor Anlaşma!
    https://parafesor.net/dev-savunma-sa...-rekor-anlasma

2.  Alıntı Originally Posted by Ayteking Yazıyı Oku
    Tek bir ihracat satış kontratında 1 milyar dolarlık anlaşmalar gelinceye kadar benim için bütün yurt içi/ yurt dışı satış sözleşmeler normal tutarlar olarak görülecektir.

Yaklaşık 2 yıl sonra yurt dışı satışlara hazır olacak tek bir SİPER BLOK 1-2 HSS satış sözleşmesi en az 1 milyar dolar eder. ....Siper ile birlik birde katmanlı orta ve alçak Hisar hss
    leri almaya kararı veren bir ülke 2-3 milyar dolar ödemek zorunda kalır.

O günleride 2-3 yıl sonra göreveğiz. Ben zamanı birazda uzun söyledim. Yoksa bu gelişmeler daha kısa sürede yaşanacaktır.

Çok Büyük Eller önümüzdeki 10 yıllık operasyonlar için höisseyi baskılamaya devam ediyorlar...Çünkü büyükler herkesten daha çok malın en değerlisini bilirler.

THY deki operasyon uzun vadede Aselsan da yapılacak operasyonun yanında güdük kalacaktır....

Şimdiye kadar tahtayı çirkinleştirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar...Yapmaya da devam ediyorlar...

3.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Tek bir ihracat satış kontratında 1 milyar dolarlık anlaşmalar gelinceye kadar benim için bütün yurt içi/ yurt dışı satış sözleşmeler normal tutarlar olarak görülecektir.

Yaklaşık 2 yıl sonra yurt dışı satışlara hazır olacak tek bir SİPER BLOK 1-2 HSS satış sözleşmesi en az 1 milyar dolar eder. ....Siper ile birlik birde katmanlı orta ve alçak Hisar hss
    leri almaya kararı veren bir ülke 2-3 milyar dolar ödemek zorunda kalır.

O günleride 2-3 yıl sonra göreveğiz. Ben zamanı birazda uzun söyledim. Yoksa bu gelişmeler daha kısa sürede yaşanacaktır.

Çok Büyük Eller önümüzdeki 10 yıllık operasyonlar için höisseyi baskılamaya devam ediyorlar...Çünkü büyükler herkesten daha çok malın en değerlisini bilirler.

THY deki operasyon uzun vadede Aselsan da yapılacak operasyonun yanında güdük kalacaktır....

Şimdiye kadar tahtayı çirkinleştirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar...Yapmaya da devam ediyorlar...

Özellikle bu bölüme çok katılıyorum. Böyle stratejik bir kağıdın bu denli sahipsiz bırakılıp üç beş zibidi spekülatör, manipülatörün eline teslim edilmesini anlamak mümkün değil. Bu nasıl bir millilik yerlilik ?? Bu şirket hiç bir şekilde onun bunun eline bırakılmayacak arkadaş. Hatta hatta aşırı değerli kılınacak..

Sen bir bütün olarak kükreyeceksin..Üretim gücünle, Arge ile, başarılarınla, ihracatınla, bilançonla, kuvvetinle, devlet olma bilicinle vs..vs...Yani THY ye operasyon çekme yeteneğimiz var da Asels e yok.. Böyle bir şey var mı yahu ???

Bu şirketin dünyadaki muadilleri le kıyası neticesinde olması gereken rakam 30 lu usd rakamları. Ulan Borucu 750 lira, Arçelik 163 lira Asuzu 250 lira Gübre 333 lira Oyakc 70 lira bizim ki 40 lira....

Yuhhhh,yuhh, ve yuhh..... Bizim paraların üstüne kim oturuyor şimdi. İş alıyor düşüyor, dünya klasmanında yükseliyor düşüyor, enflasyon patlıyor düşüyor.. Yerli ve Milli iseniz bu kağıda sahip çıkacaksınız. Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte..

Anlamak mümkün değil !!!

4.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    son alınan iş katkısı nasıl olur
    Bugüne kadar ne işler alındı, kağıt geri geldi...

Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    şirketin savunma dışı faaliyetleri geliştirme imkanı var mı
    Geliştirse bile sana bana faydası hisse fiyatı olarak olmuyor. Kafasına kafasına çakıyorlar..

nakit akışının düzeleceğini düşünüyor musunıuz
    Düzelmez kardeşim, çünkü devleti finanse ediyor.. Veee bu sene bence finansman maliyeti çok daha tepelere gidecek.

yeni yönetim katkı sağlayacak mı sizce
    Siyaset güdümlü yönetimler tavşan ...ku dur. Orada işi yönetenler perde arkasında. Sen ben görmeyiz..

5. Bu kağıda sağlam bir spek atayacaksın. Dünya da ki muadillerine bakacaksın.. Ondan sonra bu rakamlara getir kardeş herkes kazansın çünkü bu şirket tek diyeceksin. Kim diyecek bunu ?? Sen mi ben mi yoksa bu işi kendine bağlayanlar mı ???

6.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    şirketin savunma dışı faaliyetleri geliştirme imkanı var mı
    Yaklaşık 10 yıl sonra Aselsanı açık ara Borsanın en değerli kağıdı Türkiye nin 500 büyük arasında 1.no lu şirketi yapacak sadece savunma sektörü değildir.... Savunma+sivil teknolojilerdir...

Ezberden aklıma gelen bazı projeler :

-Ulaştırma Sinyalizasyon sistemler...(İstanbul havalimanı metro sinyalizasyon ihalesini aldı)
    - Yüksek irtifa Uydu Teknojileri....(çok ilerledi..5 Yıl sonra Roketsan ile fırlatma isyanou bile kurabilirler)
    -Medikal görüntüleme cihazları(Xray yapıldı...geçen yıl satıldı....Mr ve tomografi gibi cihazlar öncelikli acil savunma projelerinden dolayı yavaşlatıldı)
    -RES ve GES sektöründe kullanılan kritik parça ve aksamlar...(ilk satış ve testler başladı..)
    -Toplu taşıma araçlarına yönelik Elektrikli araçlarda motor ve transmisyon sistemleri..(Elektrikli Otobüs ve Minibüsler için Temsa ve Karsana 70 den fazla motor teslim edildi...Geri dönüşümler çok iyi gidiyor)...

ARGE aşamasında olan çalışmalar.:

-QuantumTeknojileri ve Chip üzerinde yoğun çalışmalar...
    -Yapay Zeka
    -5G teknojileri

Bir not daha düşüreyim....Türkiye de savunma sektöründe iş yapan diğer şirketlerin ürettiği her bir silah ve sistemlerde Aselsana ait mutlaka parçalar vardır...

Herkes Türkiye de gelecekte öne çıkacak sektörlerin Enerji ve gıda olacağını savunuyor....Oysa bu sektör Savunma sektörü olacaktır...Çünkü Türkiyenin bu sektöre yönelik 30-40 yıllık bir ARGE birikimi vardır..Geride kalmadığı ve dünyayı yakaladığı tek sektör budur...Küresel savunma pazarlarında, Gelişmiş Yüksek Teknoloji + Fiyat avantajı....Dünyada bu iki denklemde şu anda rakipsiziz...

Ama Borsa ve finansal mecralarda 10 yıl sonra Ülkenin Apple'ı olabilecek bir şirketi ne konuşan var ne yorumlayan.....Daha bu potansiyeli görebilen bir tane borsa hüstadına rastlayamadım....Çünkü büyük dayılar şimdilik böyle istiyor...

7. THY geri alım açıklamış..
    Bizim kinde ne var ?? Ayna var tarak var.. Hala yönetim geri alım bile açıklamamış. Bir de geri alımı mı finanse edecekler ?? Aaaahhh ki ahhh..

8. Sayın Abartin,

"Ama Borsa ve finansal mecralarda 10 yıl sonra Ülkenin Apple'ı olabilecek bir şirketi ne konuşan var ne yorumlayan.....Çünkü büyük dayıar şimdilik böyle istiyor..."

Buna kimse müdahale etmeyecek mi ? Bu durumlar nereye kadar devam edecek ? Bu mu dünya şirketi olmak ?? Bu mu stratejik olmak ??

Sayfa 513/674 İlkİlk ... 13413463503511512513514515523563613 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •