Vaziyet karışacak, safları sıkıştırın.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Selam yeğen, ben çok iyiyim, umarım senin de sağlığın yerindedir, ben 24 Aralık Perşembe günü tüm portföyü İSCTR'ye soktum 6.75 ortalamadan, hiç kimseye kağıt tavsiye edemem. Herkesin risk iştahı, beklentisi, yatırım kriterleri ve süreci farklı olduğuna göre herkes kendi kararını kendi verecek. Sportifler aşırı primlendi artık, bundan sonra onlara girmek riskli olur. Ayrıca bedelli riski de oldukça yüksek sportiflerde.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Selam sevgili kardeşim, dilerim sağlığın ve keyfin yerindedir. Senin o gerçek tecrübe kokan ve de çok yerinde yorumlarını çok özledim. HALKB'den %49 gibi büyük bir zararla ayrılmıştım 9 ay kadar önce. Keşke daha önce ayrılsaymışım, ama o meşhur tuzağa düşüverdim işte yani "bir umut ile bekleyiş (hoping and holding) tuzağı". Buradaki problemlerin öyle kısa/orta vadede çözüleceğine inanmak gibi bir hataya düştüm ve bu hatanın bedelini de fazlasıyla ödemek zorunda kaldım (%49 zararla satıp çıktım).
Zamansız aldığım 57.90 maliyetli PGSUS'ları 8.5 ay sonra 74.70 den verdim. Alımımı sadece birkaç hafta geciktirebilseydim 25-30 aralığından maliyetim olacaktı ama kısmet işte. Koronayı çok hafife aldığım için oldu bu. İşin boyutunun bu kadar büyük olabileceği hiç aklıma gelmemişti doğrusu, ben domuz gribi benzeri bir senaryo düşünüyordum ancak bu virüs çok ciddi küresel problemlere neden oldu.
Evet, TR'de borsa yatırımcısı sayısı 2 milyonu aşmış. %100'e yakın bir artış söz konusu. Yeni gelenlerin hemen hepsi yeterli borsa tecrübesine sahip olmayan, bilgi haznesi de oldukça kısıtlı olan bir kesim. Doğal olarak bunlar tamamen dürtülerle hareket edecekler, al-sat kararlarında bunların duyguları (özellikle de açgözlülük) her zaman en ön planda olacak. Borsanın %80'i psikoloji olduğuna göre bu kesim orta ve uzun vadede kaybetmeye mahkumdur çünkü kendi psikolojilerine yenik düşecekler. Bu gruptakilerin alım yapması için tahtada hareket olması ve başkalarının o tahtaya yumulmaları yeterli olacak. İddaa kuponu doldurur gibi al-sat kararları verecekler. Borsadaki kurtlar için böyle bir kesimin potaya girmiş olması büyük bir avantajdır.
Yer İmleri