Kıymetli Üyeler,
Benim amacım hisse analizi DEĞİL.
Sorularımdaki esas amacım Ekonominin durumunun ne olduğunu tespit etmektir.
Kıymetli Üyeler,
Benim amacım hisse analizi DEĞİL.
Sorularımdaki esas amacım Ekonominin durumunun ne olduğunu tespit etmektir.
Bence herkesin kriz tanımı farklı.
Sorun biraz da buradan kaynaklanıyor.
Rakamlardaki her bozulmayı kriz olarak değerlendiriyor birçok kişi ama bu bence krizin tanımına uymaz.
Genç işsizliğin bence tek sebebi istihdamın yetersiz olması değil.
Yeni nesil tembel. İş beğenmiyor.
Kriz görmedikleri ve 2008 krizini de yönetim halka pek hissettirmeden atlattığı için bu nesil bir eli yağda bir eli balda oldu hep. Zorluk nedir, sıkıntı nedir pek görmediler.
Ben genç işsizliğini biraz da buna bağlıyorum.
Bugüne kadar bu tecrübeye çoktan ulaşmış olmanızı beklerdim.
Borsada gerçek olan tek şey hissesini aldığınız şirketin elde ettiği kar, karın verimliliğidir ve karın sürdürülebilirliğidir.
Gerisi işin magazinidir.
Ekonomi iyi iseı zaten şirketinizin karlılığına yansır.
Yansımıyorsa ya yanlış hisse seçmişsinizdir suç sizdedir veya zaten hisseniz düşse bile yine ilk fırsatta fazlasıyla yükselecek ve zararı telafi edecektir.
Ekonomi kötü şirketinizin karlılığı iyi ise zaten bu sizin meseleniz değildir ve portföyünüz için bir önemi yoktur.
Ekonomik kriz Yok herkesin durumu yerinde eskiden ortalama 2500-3000 liralık ürün alanlar çok büyük kısmını oluşurken şimdi yarıya inmişse bu tutar sizce kriz Yok mu .
Üstelik altın ve dolar önceki senelere göre kat be kat maliyetleri artırmışken .
İşyeri yoğun bir bölgede bile yemek sektörü daralıyorsa evden yemek getiriyorlarsa adamlar 30 yıllık mesleği bırakıp .
Wakikide Tshirt katlayan markette kasiyer oluyorsa .
Yada evde karısına ev yemekleri yaptırıp han içinde ve çevre hanlara ev yemeği servisi yapıyor ama ekonomi büyüyor mu .
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Kıymetli Üyeler,
Ekonomi dahilinde Mevduat faizleri üzerinde kaliteli sohbetler yazmak için bu foruma yazılar, görüşler paylaşıyorum. Tek amacım bilgi alışverişi, göremediğim şeyleri görmektir.
Artık ciddi derecede şu tavrından bıktım: Şahsımı dolaylı yoldan(farklı fikir paylaştığım için.) hedef alarak ahlak dışı iftiralara maruz kalmaktan bıktım.
Şayet TROL isem Allah mübarek ayların yüzü hürmetine BENİM BELAMI VERSİN. AKSİ OLARAK TROL DEĞİL İSEM ALLAH BANA TROL DİYENLERİN İKİ YAKASINI BİR ARAYA GETİRMESİN. Hakikaten bıktım !
Faiz Sömürüsü
http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarla...urusu-1842875/
Ben kimseye güvenemiyorum kimse alınmasın bir kulak arkamız kaldı .
Buradaki hisse yazılarını görünce agresif olurum niye çünkü dilim çok yandı zamanında hele de borsa gibi ortamda hele de sanal paylaşımları bir forum ise .
Madem bilanço okumak kazandırıyor temel analiz bilen köşeyi dönmüş olması lazım niye burada ego peşinde sürekli o kendini biliyor .
Tüpraş 80 -85?iken huzurla temettü bekleyen sürekli öven 55 e düşünce tek kelime niye etme gereği duymaz acaba ama tekrar çıkınca ortaya çıkar .
Madem borsa o kadar kolay para kazanmak şu anki mevduat oranının 1.5 katını garantili sözleşme yaparsınız kazancın üstü sizin olsun ilk müşteriniz ben olurum .
Nasıl olsa kar edeceksiniz para koymadan risk almadan kazanç .
Var ise o şekilde düşünen mesaj atmasını bekliyorum
Alttaki bir anekdotu da paylaşayım
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Şuan ekonomik kriz yok fakat herşey kötüye gidecek,
Genç işsizlik %25
Enflasyon %12 - (Geçrekte %25)
İstanbulda 2+1 ev 300 bin tl (Beylizdüzü ?), Maslak ümraniye falan gidersek 400-500 bin tl oluyor.
Kiralar uçmuş durumda 4+1 ev 4.000, 3 çocuklu aileler için - 3 çocuk öneriliyor biliyorsunuz.
Otomobil sektörü ilk 4 ayda %10 küçüldü perakende satışlarda,
Faiz 14%
Usd 3.50
Euro 3.90
Evet pozitif şeylere gelelim borsa uçuyor son 3 aydır.
Bu verilere bakarak ilerki dönemde daha kötü sonuçlar göreceğiz, benim görüşüme göre.
Syg.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Yer İmleri