En büyük yanılgılardan biri.Bir mal-hizmetin maliyet fiyatı altına gelmeyeceği yanılgısı üzerine piyasalarda çok oynanır. Örneğin Petrolün varil çıkarma maliyeti 30-40 USD arasıdır. Satınalma maliyeti sabittir, ama stok, saklama, ürünün özelliklerini koruma, güvenliğini sağlama giderleri sürekli ve değişkendir. Bazen elimizde tutmaya devam etmemiz, ürünün kendisinden pahalıya mal olabilir.
İlk defa halka arz edilen kağıtların, arz fiyatının altına gelmesi beklenmez kısa vadede mesela, ama pek çoğumuz ilk işlem görmeye başladığı günlerde bile tabanlar görmüşüzdür. En basitinden bir meyve-sebze üreticisi, maliyetini kurtarmadığı durumda çöpe döker, tarlada bırakır ürünü, bir nevi bedavaya verir, sıfırlar fiyatını. Yine 100 Bin'e aldığımız evi, paraya sıkıştığımızda yok pahasına elden çıkarabiliriz.
Sonuç itibariyle kısa vadede alttan yerine konabileceği beklentisi oldukça maliyet fiyatının hiç bir anlamı yoktur. Önemli olan arz-talep eden birilerinin olması ve her ikisinin anlaşabildiği bir fiyatın bulunmasıdır. Uzun vadede gerçek değerine yakınsar.
o konuya ilk paylaşımımda değinmiştim. dipten aldım diye yani misal altını 1400'den, bisti 1000'den, doları 6,8'den aldım diye daha aşağı gitme ihtimali yok mu var. ama sabredilirse çok kısa sürede tekrar yukarı atacağı ve iyi kar bırakacağı neredeyse kesindir. 20 yıllık bantlar yalan söylemez. ha 1929 türü bir küresel çöküş olursa napacaksın gibi kastediyorsanız..yani yüz senede bir olan olaylar da bize denk gelecekse ne bileyim..ona kalırsa kafamıza saksı düşüp ölme ihtimalimiz de var: ) hayat başlı başına risktir. saksı düşer diye sokaktan vazgeçmem ama servet verseler gidip yüzlerce adam öldürmüş wingsuit sporu yapmam yani.
M.B açıklamasını, OVP a göre ve iktidarın para politikasına gore dolar pozisyonunu arttıracak olanınız var mı?
Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Son dagilimlara gore bazi fonlarin hisse kisimlarinin saat 18 itibariyle tahmini getirileri ;
GBC -0.21
AOY +0.85
TGR +1.26
RPD +1.06
IPB +1.30
TGE +0.74
Ne olursa olsun GBC yine dusuyor![]()
1milyar tl var.Biraz böl faiz geliri elde et.Altin 1600 usd'ye gelirse ortalik karisir.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri