Sayfa 515/1002 İlkİlk ... 15415465505513514515516517525565615 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,113 - 4,120 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by sturk16 Yazıyı Oku
    OVP’de kur öngörüleriyle ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmede bulunan Garanti BBVA Yatırım Direktörü Tufan Cömert, “Bu yıl USDTRY ortalaması 8,30 alınmış. Sene başından bu yana ortalama 8,07. Bu durumda bugünden sonra kurun ortalamada 8,80 olması lazım” tespitini paylaştı.
    8,50 ye yaklaştık şimdiden.

2.  Alıntı Originally Posted by sturk16 Yazıyı Oku
    8,50 ye yaklaştık şimdiden.
    evet bir demeç ile kuru hemen yukarıya çekmek mümkün. Kuru düşürebilmek için piyasaya güven verilmesi ve aksiyon alınması lazım. Her ikisi de zaman isteyen konular.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Borsa 2018 e benzer bir performans gösteriyor ancak ben bu yıl borsayı MB başkanı değişikliğinden sonra piyasadan çıkan yabancı sermaye kadar yeni halka arzlar ve bedelli sermaye arttırımlarıyla zaten kısıtlı olan yerli sermayenin de çok dağılması olarak görüyorum. Tabi yabancı sermaye olsaydı halka arzlar sıkıntı yaratmazdı bence.
    Halka arzlar yeni yatırımcı olmadıkça düşürücü etki yapar.
    Halka arz için ilk önce taze para ve yatırımcı bulmak lazım.
    Dostum o kadar da kolay değil.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

4.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hocam ben zihniyetinizi anlamak için demek istedim: ) ve siz bütün yazı boyunca temel ve ekonomik analizin nasıl işe yaramaz olduğunu tüm ayrıntılarıyla açıklamışsınız. yazıda kaç tane ön görülemez bilinemez işe yaramaz vs. yazıyor sayamadım: ) 1900 de olabilir 1500 de diyorsanız insanlar buna bakıp nasıl yatırım yapsın? ben ise 1500 bekleyin diyorum. altının 1200 usd civarı bir çıkarma maliyeti var daha aşağı gidemez. benim fikrim bu. neyse umarım tüm forumdaşlar güzel paralar kazanır burda öyle veya böyle fikir paylaştığım kimsenin para kaybetmesini istemem.
    En büyük yanılgılardan biri. Bir mal-hizmetin maliyet fiyatı altına gelmeyeceği yanılgısı üzerine piyasalarda çok oynanır. Örneğin Petrolün varil çıkarma maliyeti 30-40 USD arasıdır. Satınalma maliyeti sabittir, ama stok, saklama, ürünün özelliklerini koruma, güvenliğini sağlama giderleri sürekli ve değişkendir. Bazen elimizde tutmaya devam etmemiz, ürünün kendisinden pahalıya mal olabilir.

İlk defa halka arz edilen kağıtların, arz fiyatının altına gelmesi beklenmez kısa vadede mesela, ama pek çoğumuz ilk işlem görmeye başladığı günlerde bile tabanlar görmüşüzdür. En basitinden bir meyve-sebze üreticisi, maliyetini kurtarmadığı durumda çöpe döker, tarlada bırakır ürünü, bir nevi bedavaya verir, sıfırlar fiyatını. Yine 100 Bin'e aldığımız evi, paraya sıkıştığımızda yok pahasına elden çıkarabiliriz.

Sonuç itibariyle kısa vadede alttan yerine konabileceği beklentisi oldukça maliyet fiyatının hiç bir anlamı yoktur. Önemli olan arz-talep eden birilerinin olması ve her ikisinin anlaşabildiği bir fiyatın bulunmasıdır. Uzun vadede gerçek değerine yakınsar.

5.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    En büyük yanılgılardan biri. Bir mal-hizmetin maliyet fiyatı altına gelmeyeceği yanılgısı üzerine piyasalarda çok oynanır. Örneğin Petrolün varil çıkarma maliyeti 30-40 USD arasıdır. Satınalma maliyeti sabittir, ama stok, saklama, ürünün özelliklerini koruma, güvenliğini sağlama giderleri sürekli ve değişkendir. Bazen elimizde tutmaya devam etmemiz, ürünün kendisinden pahalıya mal olabilir.

İlk defa halka arz edilen kağıtların, arz fiyatının altına gelmesi beklenmez kısa vadede mesela, ama pek çoğumuz ilk işlem görmeye başladığı günlerde bile tabanlar görmüşüzdür. En basitinden bir meyve-sebze üreticisi, maliyetini kurtarmadığı durumda çöpe döker, tarlada bırakır ürünü, bir nevi bedavaya verir, sıfırlar fiyatını. Yine 100 Bin'e aldığımız evi, paraya sıkıştığımızda yok pahasına elden çıkarabiliriz.

Sonuç itibariyle kısa vadede alttan yerine konabileceği beklentisi oldukça maliyet fiyatının hiç bir anlamı yoktur. Önemli olan arz-talep eden birilerinin olması ve her ikisinin anlaşabildiği bir fiyatın bulunmasıdır. Uzun vadede gerçek değerine yakınsar.
    o konuya ilk paylaşımımda değinmiştim. dipten aldım diye yani misal altını 1400'den, bisti 1000'den, doları 6,8'den aldım diye daha aşağı gitme ihtimali yok mu var. ama sabredilirse çok kısa sürede tekrar yukarı atacağı ve iyi kar bırakacağı neredeyse kesindir. 20 yıllık bantlar yalan söylemez. ha 1929 türü bir küresel çöküş olursa napacaksın gibi kastediyorsanız..yani yüz senede bir olan olaylar da bize denk gelecekse ne bileyim..ona kalırsa kafamıza saksı düşüp ölme ihtimalimiz de var: ) hayat başlı başına risktir. saksı düşer diye sokaktan vazgeçmem ama servet verseler gidip yüzlerce adam öldürmüş wingsuit sporu yapmam yani.

6. M.B açıklamasını, OVP a göre ve iktidarın para politikasına gore dolar pozisyonunu arttıracak olanınız var mı?

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Son dagilimlara gore bazi fonlarin hisse kisimlarinin saat 18 itibariyle tahmini getirileri ;

GBC -0.21
    AOY +0.85
    TGR +1.26
    RPD +1.06
    IPB +1.30
    TGE +0.74

8.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Son dagilimlara gore bazi fonlarin hisse kisimlarinin saat 18 itibariyle tahmini getirileri ;

GBC -0.21
    AOY +0.85
    TGR +1.26
    RPD +1.06
    IPB +1.30
    TGE +0.74
    Ne olursa olsun GBC yine dusuyor
    1milyar tl var.Biraz böl faiz geliri elde et.Altin 1600 usd'ye gelirse ortalik karisir.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 515/1002 İlkİlk ... 15415465505513514515516517525565615 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •