Sayfa 516/969 İlkİlk ... 16416466506514515516517518526566616 ... SonSon
Arama sonucu : 7750 madde; 4,121 - 4,128 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    GAlip diye biri hissemizde yok . Noreply heyecan yapma .
    ISYAT Galip maskesi ile iş yapıyor diyebilirim .
    25 Haziran da ortam kaotik olacak diyorum .
    Belirsizlikler max olacak . Bu yüzden BIST yukarı yapar .
    Geçmiş tecrübeliler der ki : Kaos ortamı , max belirsizlik öncesi
    çıkan yukarı yapan bir borsa bizimki .
    Bu konuda seninle anlaşamadık dostum.
    İlk elden şunu yazmalıyım. İş Yatırım'a götürülen İSGSY hissesi alma teklifine İş Yatırım yönetimi yüz vermedi.
    Neden vermedi, niçin vermedi sorularının yanıtını kendileri bilir. Ne de olsa bizim göremediğimiz mali sonuçları detaylı olarak görüyorlar.

Galip görünümlü İş Yatırım ancak gerçeküstü bir mizansende gerçekleşebilir.

2.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Biraz hesaptan kitaptan anlayanlar için şunu yazmayı görev sayarım.

Şirketin iştiraklerinin 2017 yıl sonu itibarıyla 37 mio dolar borcu vardı. Bu borcun tamamının Lira cinsinden olduğunu varsayıyorum ( tamam döviz almadıkları için suçlanabilirler fakat döviz gelirleri yokken dövizle kredi kullanacak kadar ahmak ve tedbirsiz değiller)
    Yıl başı itibarıyla krediler toplamı 140 mio lira civarında. Ticari kredi faizleeri %24 -25 lere geldi.
    Yani bu yıl kredi fazilerini ödeyebilmek için 35 mio kadar nakit fazlası üretebilmesi lazım.
    Bu rakamı üretebilirse özsermayeden kaybetmeden bu yılı geçirebilir.
    Benim bilgilerim dahilinde 35 mio üstünde nakit üretebilmesi zor görünüyor.
    Eldeki 70 mio nakit ancak yönetim giderlerini karşılıyor.

Faizler ciddi bir şekilde gerilemezse bu yıl en iyi ihtiamalle el elde baş başta geçer.

Galip'in benzini varsa bu hisseyi alır 3 liraya da 5 liraya da götürür.
    Şirketin ne potansiyeli ne de mevcut durumu ile ilgisi yoktur.
    Dedigin borc istiraklarin borcu degilmi? Odemezsen birkac istirak batar en cok. Eldeki avuctakini yedirmenin alemi yok. Hacizdeki paylari transfer edilir bankaya. Kalan pay varsa onlari batmasin diye ya banka dusunur. Eksi yazmaz bankanin batik krediyi kurtarmak icin biz odemezsek. Odersen sermaye arttirip maliyet duzeltiyom diye zarar dublesi yapar sirket. Borsadada ayni gecerlidir.

Galibi falan bilmem ama isfindeki adam anaparasini aldi 0 in alti maliyetle oynuyor orda su anda. Merak etme kafasina mal falan yemedi akp li spekler cektikleri anaparayi dolar yapip yurtdisina goturduler. Ondan cogu tahtada yaprak kimildamiyor. Yoksa zarardalar diye degil.

Dedigin gibi bir spek 3 e de 5 e de rahat goturur tahtayi istedigi kadar mal toplarsa. 10 da yapar (pd dd 3 mu oluyor 10 hesap yapmadim kusurati sallamayin ondan yuvarlak konusuyorum) ama bunun icin once %70-80 falan toplamak ister halka acik kisimin) ha spek yoksa su an haraca baglamistir birisi -%10 kaldir kar al yapar devam eder bi spek gelip opene kadar bunu. Akilliysa aldigi %10 lari hisseye geri yatirmiyorsa spek bunu hayatta opemez.

Faizler gerilemez zira taha tepe yapmadilar. 25-30 mevduat goruruz bu yil

3.  Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    GAlip diye biri hissemizde yok . Noreply heyecan yapma .
    ISYAT Galip maskesi ile iş yapıyor diyebilirim .
    25 Haziran da ortam kaotik olacak diyorum .
    Belirsizlikler max olacak . Bu yüzden BIST yukarı yapar .
    Geçmiş tecrübeliler der ki : Kaos ortamı , max belirsizlik öncesi
    çıkan yukarı yapan bir borsa bizimki .
    Dedigin gibi hisse tekniginde 25 haziran 8 temmuz arasi bir kirilma olacak diye gorunuyor. Yon veremiyorum ama tahminim benimde yukari yonde. Ben pay pazarinda degilim bu harekette daha riskli enstruman kovalicam(opsyon piyasasi) kacirirsam hisseyi dileklerim sizinle ,bereket versin yok gecikmeli olursa ordan buraya atlarim geri.

Piyasa isbank almaya başladı acaba anket sonuçları mı var

5.  Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    Piyasa isbank almaya başladı acaba anket sonuçları mı var
    son 15-30 dakkaya bak içerden sızan bilgi varmı gormek istiyorsan.orda harlı alım donen hisseleri izle.

isc anadoluefes 5.5 den bu yana secimde bi ihtimal diye kalkıyor. son dakkada dogrulama gelirse yardırır red gelirse realize eder ;)

meclis millet cbaskanı cumhurdan(270 vekil ile) 2. turda gelir gibi geliyor bana. bakalım ne olur.

1.62 den 30bin lot daha aldım geçenlerde.o gün bu gündür 1.62 civarında çakıldı.spege kötü koymuş demek.sen daha dur diğer hisselerde kâr ettikçe ısgsy yi depo yapacam

7.  Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    1.62 den 30bin lot daha aldım geçenlerde.o gün bu gündür 1.62 civarında çakıldı.spege kötü koymuş demek.sen daha dur diğer hisselerde kâr ettikçe ısgsy yi depo yapacam
    hisseyide kaldırcanmı? kaldırmayacaksan beklemeyelim :D malını aldıgın adam iyi optun bide kaldırıp para vereyim hisseyi demez cunku :D

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,420
    1.61 - 1.62 - 1.63 Alımları patlattık diyorsunuz .
    Haftaya uçar kaçar diyorsunuz .
    24 HAziran 8 Temmuz arası yani . Kimse kalmamış tüm lotlar toplanmış iken .
    4 yıldır bekleyen hissemiz krizin ve kaos un tepe noktasında uçar .
    Diyorsunuz offff offf vitesi küçülttük beklemeye geçtik
    Hadi Galip vur vur inlesin BIST dinlesin .

DiP NoT : Galip = ISYAT anlamında
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Sayfa 516/969 İlkİlk ... 16416466506514515516517518526566616 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •