Sayfa 517/831 İlkİlk ... 17417467507515516517518519527567617 ... SonSon
Arama sonucu : 6646 madde; 4,129 - 4,136 arası.

Konu: TUKAS - Tukaş Gıda Sanayi

1. The Economist dergisi, "Yaklaşan gıda felaketi" başlıklı son kapağında konuyu inceledi.

"Savaş dünyayı kitlesel açlığa itiyor"

İlgili sayıda, "Savaş, kırılgan dünyayı kitlesel açlığa doğru itiyor. Bunu düzeltmek herkesin işi." denildi.

https://www.ensonhaber.com/dunya/eco...eti-yaklasiyor

2.  Alıntı Originally Posted by efe09 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba;özellikle salça konusunda en çok ihracat yaptığımız ülke olan Almanya için gelecekte(artık gelecek çok yakın,yeni öngörüler yeni alanlar,yeni yatırımlar) neler olabileceği ile ilgili makaleler okuyorum,sizlerle de paylaşmak istedim..

Teslimat darboğazları bekleniyor
    :
    Yağ ve un pişirdikten sonra: Konserve domatesler kısa sürede tükenecek mi?

Yakın gelecekte domates salçası ve konserve domates için önemli arz darboğazları olabilir. Bu, “Lebensmittelzeitungâ€daki bir rapordan ortaya çıkıyor.

Lebensmittelzeitung"un bildirdiği gibi, yakın gelecekte konserve domates arzı azalabilir. Darboğazın nedenleri olarak hamster alımları, artan enerji fiyatları ve ambalaj eksikliği (kutu ve şişe) gösteriliyor. Almanya pazarı için konserve domates üretiminde en önemli üretici İtalya'dır.

Ancak, İtalyan çiftçiler artık yemlik mısır ve tahıl gibi daha kazançlı ürünlere giderek daha fazla yöneliyor.

Toptancı Otto Franck, "Lebensmittelzeitung"un raporunda, "Domates pazarı nihayet bir tür tırmanışa geçti" dedi. Buna göre, bazı tedarikçiler şimdiden tüm müşterilere teslimat kesintileri yapılması gerektiğini açıkladı.

Gazete makalesine göre Hengstenberg, önümüzdeki aylarda teslimat darboğazları konusunda da uyarıyor. Aile şirketi, diğerlerinin yanı sıra "Oro di Parma" ve "Oro d'Italia" markalarını üretmektedir. Hengstenberg Genel Müdürü Andreas Reimer, "Konserve domatesler için önemli maliyet artışları olacak ve bunları perakendecilere aktarmamız gerekecek," diye tahmin ediyor.

Yemeklik yağlar, birkaç haftadır perakende satışta yetersiz kalıyor ve raflardaysa, yalnızca yüksek fiyatlara satılıyor (SZ birkaç kez bildirdi).

AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..
    Çok yararlı bir paylaşım olmuş, teşekkürler. İlk çeyrek bilançolarında en beğendiğim şirketlerin başında;TUKAS, ULUUN ve KARTN geliyor. Ambalaj eksikliği de kaçırılmaması gereken bir ipucu olmuş yazıda.

3. Avrupa, şimdiye kadar bizden domates almıyordu. Hollanda, İspanya gibi ülkeler enerji fiyatlarının yüksek olmasından dolayı jeotermal seralarda enerji üretmeye başladı. Boş seralara domates ekmiyorlar, enerji üretiyorlar. Bu ülkeler, seralarda enerji üretimine başlayınca domates için Türkiyeye yöneldiler. Hollanda, Fransa, İspanya ve bütün Balkan ülkeleri bizden domates almaya başladı. Domates ihracatımız son yılların en yüksek seviyesine çıktı. Şu anda toplamda 50 den fazla ülkeye sebze-meyve ihraç ediyoruz. Domateste ihracatımız yüzde 50 arttı. Avrupa ya günde bin tona yakın domates gönderiyoruz. Üretimimizin de yüzde 5-10 u ihracata gidiyor. Rusyaya ihracatımız yüzde 50 arttı ilgisini verdi.

https://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/853407.aspx
    .
    335 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
    Domates, dışarıya taze, dondurulmuş, kurutulmuş, konserve ve salça şeklinde satılıyor. Türkiyenin domates ihracatı 2020-2021 de 561 bin ton olurken, ihracat değeri ise yaklaşık 335 milyon dolar olarak gerçekleşti. İhracatın yüzde 16,6 sı Suriye, yüzde 16 sı Ukrayna, yüzde 11,9 u Romanya, yüzde 11,7 si Rusya, yüzde 8,2 si Bulgaristan, yüzde 6,4 ü İsrail ile yapıldı.

2. çeyrek için güzel bir sinyal bence!

4. Kap haberi geldi. Kendi elektriklerini üretecek fabrikalar.

Tukas, Ülkemizin temiz enerji üretimine*destek olmak, doğayı korumak ve ayrıca maliyet tasarrufu sağlamak ve verimliliğimizi*
    artırmak amacıyla; Manyas, Torbalı, Akhisar ve Niğde fabrikalarımızın arazi ve bina* çatıları üzerine enerji üretimi
    sağlayacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımı*yapılmasına,
    **
    Yatırıma ilişkin, gerekli*prosedürlerin gerçekleştirilmesi, ihtiyaç duyulan tüm işlerle ilgili olarak*araştırmaların yapılması
    ve firmalarla gerçekleştirilecek sözleşmelerin imzalanmasına,* ayrıca yatırım teşvik uygulamalarında sağlanan destek
    unsurlarından* faydalanılabilmesi amacıyla ilgili teşvik kapsamı içerisinde resmi kurum ve* kuruluşlara gerekli
    başvuruların yapılmasına karar verilmiştir.

5. Bu yıl gıdada çok konuşulacak hisselerden biri olacak bence.YTD....

6.  Alıntı Originally Posted by efe09 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba;özellikle salça konusunda en çok ihracat yaptığımız ülke olan Almanya için gelecekte(artık gelecek çok yakın,yeni öngörüler yeni alanlar,yeni yatırımlar) neler olabileceği ile ilgili makaleler okuyorum,sizlerle de paylaşmak istedim..

Teslimat darboğazları bekleniyor
    :
    Yağ ve un pişirdikten sonra: Konserve domatesler kısa sürede tükenecek mi?

Yakın gelecekte domates salçası ve konserve domates için önemli arz darboğazları olabilir. Bu, “Lebensmittelzeitungâ€daki bir rapordan ortaya çıkıyor.

Lebensmittelzeitung"un bildirdiği gibi, yakın gelecekte konserve domates arzı azalabilir. Darboğazın nedenleri olarak hamster alımları, artan enerji fiyatları ve ambalaj eksikliği (kutu ve şişe) gösteriliyor. Almanya pazarı için konserve domates üretiminde en önemli üretici İtalya'dır.

Ancak, İtalyan çiftçiler artık yemlik mısır ve tahıl gibi daha kazançlı ürünlere giderek daha fazla yöneliyor.

Toptancı Otto Franck, "Lebensmittelzeitung"un raporunda, "Domates pazarı nihayet bir tür tırmanışa geçti" dedi. Buna göre, bazı tedarikçiler şimdiden tüm müşterilere teslimat kesintileri yapılması gerektiğini açıkladı.

Gazete makalesine göre Hengstenberg, önümüzdeki aylarda teslimat darboğazları konusunda da uyarıyor. Aile şirketi, diğerlerinin yanı sıra "Oro di Parma" ve "Oro d'Italia" markalarını üretmektedir. Hengstenberg Genel Müdürü Andreas Reimer, "Konserve domatesler için önemli maliyet artışları olacak ve bunları perakendecilere aktarmamız gerekecek," diye tahmin ediyor.

Yemeklik yağlar, birkaç haftadır perakende satışta yetersiz kalıyor ve raflardaysa, yalnızca yüksek fiyatlara satılıyor (SZ birkaç kez bildirdi).

Sayın Efe09 Sizi son zamanlarda hektaş sayfasındaki bilgilendirici yazılarınızdan tanıyorum. Aydın Efeler'de bir okulda öğretmenim 33 yıldır Aydın'da çalışıyorum. Anladığım kadarıyla Tukaş küllerinden yeniden doğma aşamasında. Gıda sektörü insanların asla vazgeçemeyeceği bir sektör. Sakıncası yoksa eğer, diğer iki hisseniz Egeen ve hektaş'tan çıkmadan 3. hisse olarak Tukaş'ı mı aldınız, yoksa diğer 2 hisseden tamamen çıktınızmı? Y.T.D.

Alıntı Originally Posted by esme Yazıyı Oku
    Sayın Efe09 Sizi son zamanlarda hektaş sayfasındaki bilgilendirici yazılarınızdan tanıyorum. Aydın Efeler'de bir okulda öğretmenim 33 yıldır Aydın'da çalışıyorum. Anladığım kadarıyla Tukaş küllerinden yeniden doğma aşamasında. Gıda sektörü insanların asla vazgeçemeyeceği bir sektör. Sakıncası yoksa eğer, diğer iki hisseniz Egeen ve hektaş'tan çıkmadan 3. hisse olarak Tukaş'ı mı aldınız, yoksa diğer 2 hisseden tamamen çıktınızmı? Y.T.D.

Sayın @esme;Ege Endüstri Şirketine yaklaşık 5 yıl ortak oldum ve 2019 yılı ağustos ayında ayrılıp Hektaş Şirketine yatırım yaptım.Şimdi ise elime geçen nakitle Tukaş hissesi aldım ve salça,konserve,turşu ve dondurulmuş gıda sektörlerini yakından takip ediyorum.Şu an için hem Hektaş hem de Tukaş Şirketlerinin ortağıyım.Özellikle ihracat kısmında Almanya,Japonya,ABD,Romanya ve Belçika içinoradaki potansiyeli inceliyorum..Saygılarımla..

8. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "tarım, gıda, hayvancılık sektörlerine yatırım yapanlar kazançlı çıkacak"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, tarım, gıda, hayvancılık dünyanın en stratejik sektörü olduğunu belirterek, bu sektörlere yatırım yapanların kazançlı çıkacak.

https://www.haberler.com/ekonomi/tob...958105-haberi/

Aynı fikirdeyim geleceğin açık ara favori işi gıda bundan sonra. İnsanoğlunun olmazsa olmazı.
    Ya verimli bir tarla alacağız, yada potansiyeli olan bir gıda şirketine uzun vadeli ortak olacağız.

Sayfa 517/831 İlkİlk ... 17417467507515516517518519527567617 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •