Sayfa 518/693 İlkİlk ... 18418468508516517518519520528568618 ... SonSon
Arama sonucu : 5537 madde; 4,137 - 4,144 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1. https://www.investing.com/equities/sberbank-rossii-oao

sberbank, 400% yield, 0.02 p/e ratio

ytd

2.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    İçinde yaşadığımız durum "Ülke riskini" net tanımlıyor.
    O yüzden yurtdışı portföylerde US-UK'den başka kuş tanımam. Developed countries dışı macera bana göre.

"Ülke riski, yalnızca belirli bir ülkeye özgü ve ortak faktörler nedeniyle ekonomik yatırım riskidir. Belli bir ülkede yapılan ortalama yatırım riski olarak anlaşılabilir. Politik, ekonomik, kamu güvenliği tonunu vb. Ölçer. (Savaş varsa, güvenlik varsa, vergi türleri vb.)
    https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9Clke_riski
    https://www.investopedia.com/terms/c/countryrisk.asp
    Ben 10 % developed europe , %5 emerging markets ve 45% sp500 taşıyorum. 40% da us intermediate term treasury.

3. 17% BIST
    28% UK
    55% USA

Bisti normalde planlandığımdan baya yukarıya çıkardım çünkü son zamanlarda kim kimin hesaplarını donduruyor belli değil. Tırstım biraz. Bizdeki demirçelik hisselerinde de verimlerin maşallahı var. Görmezden gelemiyorum bir türlü

Yabancı piyasaların mamasını bir süreliğine kestim. Bu işler böyle giderse daha dipleyecekler gibi görünüyor. İyice çökerlerse saldırırım.

ytd

4.  Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Uzun zamandır kenarda bekliyordum. Az miktarlarda STLA ve BABA ile giriş yaptım. Nasd**'ta dibi bulduğumuza inanmıyorum ama. Aşağıdaki grafikte uzun vadeli yükselen trendin en azından orta noktasına yıl içinde değmesini bekliyorum. Şu anki seviyeden %13'lük düşüş daha demek bu

STLA'da stop oldum ama takip ediyorum halen. Net ucuz olduğunu düşünüyorum. Birleşme amacına ulaşmış gibi görünüyor, birleşme sonrası maliyetlerde düşüş, marjlarda yükseliş var. Düşük FK ve FD/FAVÖK oranı dikkat çekici. BABA ise en geç 1-2 çeyrek sonra Çin ekonomisi hızlanacak diye düşünüyorum ki, Çin'in kötü olduğu son çeyrek bile kötü gelmedi. Millet az büyüdü diyor ama baz etkisi var. 2020 pandemi yılıydı e-commerce için çılgın bir yıldı. 2022 ve 2023'de gerçek büyüme oranlarına yaklaşacak, Çin'in regülasyonları da tamamlandığında bu fiyatlarda kalmayacak diye tahmin ediyorum.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

5. Rusya etfine microsoft hissesinden daha çok alım geliyormuş bugün. Genç çok

YTD

More people have placed buy orders for $RSX than $MSFT today on Fidelity's brokerage platform. There's been 3 buy orders for every sell order. $RSX is never on this list btw. But retail has a soft spot for BTFD. https://t.co/xiSkBMx85x

6. ABD piyasaları ya buradan aşağı döner veya düşen kanalın dışına çıkarak bir veya iki haftalık pozitif dönemden sonra tekrar aşağı yollanır diye düşünüyorum. Daha dibi bulmadık bence. SP500 tekrar 4500'leri zorlarsa sağlam shortlarım diye düşünüyorum. ABD'de kısa bir ralli yaşanırsa BIST de 150 cent ve üzerini zorlayabilir

Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    Ben 10 % developed europe , %5 emerging markets ve 45% sp500 taşıyorum. 40% da us intermediate term treasury.
    güzel portföy
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    17% BIST
    28% UK
    55% USA

Bisti normalde planlandığımdan baya yukarıya çıkardım çünkü son zamanlarda kim kimin hesaplarını donduruyor belli değil. Tırstım biraz. Bizdeki demirçelik hisselerinde de verimlerin maşallahı var. Görmezden gelemiyorum bir türlü

Yabancı piyasaların mamasını bir süreliğine kestim. Bu işler böyle giderse daha dipleyecekler gibi görünüyor. İyice çökerlerse saldırırım.

ytd
    very nice.
    sen işini bilirsin dostum
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Sayfa 518/693 İlkİlk ... 18418468508516517518519520528568618 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •