Fk varsayımına göre hisse fiyatlamaları yapılıyor.Bu pek doğru değil.Fk geçmiş bilançoya göre yapıldığı için doğru sonuçlar vermeyebilir.Önümüzdeki yıl satışların artacağı düşünülüyorsa beklentiden dolayı fk çok da yukarılara gidebilir.Sayet satışlarda azalma bekleniyorsa fk asağılara inebilir.Bir zamanlar Ttrak 5 fk nın altında işlem görüyordu.Tv de bir yorumcu aynen şu yorumu yapmıştı."Türk Traktör şu anda fk olarak yarı fiyatından işlem görüyor"diye. Oysa geçen yıl 20 Fk üzerinden işlem görüyordu. Çünkü bu yıl için beklentiler daha iyiydi. Faiz atışları bir miktar olumsuzluk yaratsa da ben önümüzdeki yıldan daha iyimserim.2020 de pandemi döneminde özellikle 2.çeyrekte oluşan üretim ve satış düşüşleri bilançolarda daha iyi kar açıklamasına engel oldu.2021 de de aynı hız devam eder mi bekleyip göreceğiz. Öyle ki traktör satışlarını olumlu ya da olumsuz etkileyen çok faktör var. Faizlerden tutun hava koşullarına kadar etkileyebiliyor. Yukarıda arkadaşımız hesaplamış 650 milyon kar açıklarsa fk 13.13 e düşüyor. Bu da yüksek bir rakam değil.Son olarak şunu da belirtmek istiyorum.Ttrak verdiği temettülerle kendini amorti eden bir firma.Geçen yıl 30 lu rakamlardan alan kişilerin bu sene alacağı temettü alış rakamına göre %30 üzerinde temettüyü ifade ediyor.Ytd
O iyi insanlar o güzel atlarına binip gittiler...
Yer İmleri