Sayfa 518/1002 İlkİlk ... 18418468508516517518519520528568618 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 4,137 - 4,144 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1. Söylemek istediğim şey anlaşılıyor gibi ama asla algılanmiyor , her durumda yaşayıp anlayamayacagiz ; bu neden oldu , ne yanlış yapıldı da bunlar oldu falan filan konuşup duracağız.
    zaten adlinda haklısınız 3 , 5 kişi gerçeği görse ne olur görmese ne olur , Cem Boyner in uzun yıllar önce yaptığı bir konusma aklıma geldi , kendi kankalarina , "arkadaşlar dünyanın en pahalı arsasında oturuyoruz , öyle rahat oturtmazlar adamı , kiracı gibi davranmayın "demişti . Cem
    I çok sevdiğimden mi yazdım asla , haklı oldugundan .

2. Otel fiyatları niye uçuşta, bu yolun sonu nereye varıyor sorularını güzelce ve kısaca cevaplamış vatandaş:

https://eksisozluk.com/entry/125118756

bana bir anımı hatırlatan fiyatlar.

seneler önce iş icabı tayland, vietnam gibi ülkelere giderdim. iki şey dikkatimi çekerdi. mesela tayland'a gidiyorum diyelim, uçakta hiç tayland'lı olmazdı. otelde de çalışanlar dışında tayland'lı olmazdı. ulan bunlar kendi otellerinde kalmıyorlar mı hiç derdim. garibime giderdi. tabi biz türkiye'de otellerde kalabildiğimiz için anlayamazdım ama işin aslı şuydu: yerel halk için aşırı pahalı bir şeydi otelde kalmak. herhangi bir otelle tek ilişkileri çalışan olmaktı.

şimdi kendi otellerinde kalamayan yerel halk biziz. teşekkürler.

3. 4,5 yıl önce bir otelle kapıdan pazarlık yaptık x liradan aşağı olmaz dediler bende hemen sevgili booking e başvurdum aynı otelde adamın x e verdiği odayı bana booking x/ 2 veya 2x/3 gibi bir rakama verince müdür" abi ben booking in verdiği fiyatı veremem "demişti "ulan otel sizin niye vermiyonuz babanmi dövecek ?? "dediğimde "abi öyle "dedi , kısa süre sonra , aşırı demokratik ülkemizde booking yasaklandı , böylece sorun çözüldü ,
    Yasssah gardaş buking mıdır nedür yabancılar buraya gelirken olur biz gendü otellerimiz de galurken olmasss , neden çooooh yanlişş olur , yasssah.

4. Otel fiyatları konusunda bir başka bakış açısı da şu:

Odaları bize ucuza verdikleri zaman normalde yabancının kullanması gereken yatakları biz kullanmış oluyoruz. Yani kontenjan işgali yapıyoruz.

Niye böyle dedim peki?

Çünkü senin benim bu otellerde tatil yapmamız ülke ekonomisine katkı sağlamıyor. Para bir cepten öbürüne giriyor. Asıl önemli olan dışarıdan ülkeye para sokabilmek.

Bize pahalı, yabancıya ucuz fiyat çekilmesinin bir sebebi de budur bana göre. Yabancının getireceği dövize ihtiyacımız var.

Yabancılar bizim bankalarda mevduat hesabı açabiliyorlar mı ya da daha iyi oranlar alabiliyorlar mı onu bilmiyorum ama böyle bir şey varsa ona da şaşırmam.

Otel fiyatları yerliler için yüksek tutulunca, bizim normalde otelde tatile harcayacağımız para villaya/yazlığa gidiyor, karavana gidiyor, zaman zaman da yurt dışına gidiyor. Tatilci tatil için yurt dışını tercih etse bile işlerine geliyor çünkü bu sefer uçak/havalimanı vs kullanımı artıyor. Kelle başı 50tl puldan çakıyorlar vs...

Bilinçli bir yönlendirme var burada.

5.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Otel fiyatları konusunda bir başka bakış açısı da şu:

Odaları bize ucuza verdikleri zaman normalde yabancının kullanması gereken yatakları biz kullanmış oluyoruz. Yani kontenjan işgali yapıyoruz.

Niye böyle dedim peki?

Çünkü senin benim bu otellerde tatil yapmamız ülke ekonomisine katkı sağlamıyor. Para bir cepten öbürüne giriyor. Asıl önemli olan dışarıdan ülkeye para sokabilmek.

Bize pahalı, yabancıya ucuz fiyat çekilmesinin bir sebebi de budur bana göre. Yabancının getireceği dövize ihtiyacımız var.

Yabancılar bizim bankalarda mevduat hesabı açabiliyorlar mı ya da daha iyi oranlar alabiliyorlar mı onu bilmiyorum ama böyle bir şey varsa ona da şaşırmam.

Otel fiyatları yerliler için yüksek tutulunca, bizim normalde otelde tatile harcayacağımız para villaya/yazlığa gidiyor, karavana gidiyor, zaman zaman da yurt dışına gidiyor. Tatilci tatil için yurt dışını tercih etse bile işlerine geliyor çünkü bu sefer uçak/havalimanı vs kullanımı artıyor. Kelle başı 50tl puldan çakıyorlar vs...

Bilinçli bir yönlendirme var burada.
    50 tl alıyor amma kelle başı minimum 500 euro çıkıyor o ne olacak???

6.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    50 tl alıyor amma kelle başı minimum 500 euro çıkıyor o ne olacak???
    Bence hala yeterince yurtdışı tatili yapan yok. 30 senedir 15tl olan pulun 50tl'ye çıkması bu sayının artması ile alakalı diye düşünüyorum.

Gerçi herkes yurtdışında tatil yapmaya karar verse ne yapabilirler ondan da emin değilim. Yurtdışına tatile gidenler, dışarıdan kaçak iphone getirenler gibi devletin gözünde.

Yıllar boyunca göz yumuldu ama geldiğimiz noktada dışarıdan gelen telefonlara 2500tl vergiyi çakıp işi bitirdiler. (100 tl ile başlamıştı bu iş )

Herkes aynı çözümü akıl eder de yurtdışını zorlarsa benzeri bir yasa ile iyice canımızdan bezdirebilirler.

İmkansız, olmaz öyle şey diyenler yukarıda yazdığımı bir daha okusunlar. Telefon başına 2500tl vergi veriyoruz. Marka, fiyat vs önemi yok. Bu resmen iphone vergisi. İlk çıktığında olsun ya 100tl çok para değil veririz alırız deniyordu. Şimdi 2500tl!!

-----------------------

Konu ile alakalı benim asıl dikkatimi çeken şey bilet fiyatları.

Avrupa içinde Bulgaristan'dan İspanya'ya bilet kaç para bir bakın, sonra İstanbul'dan İspanya'ya ne kadar bir de ona bakın.

1-2 sene önce bunun hesabını yapmıştım. Otobüs ile Bulgaristan'a geçip oradan uçağa binmek yanlış hatırlamıyorsam neredeyse 50% daha ucuzdu.

Şimdiki durum nedir bilmiyorum. Bu farkın nedeni tahmin ettiğiniz üzere vergiler. Yine ne kadar doğru hatırlıyorum şimdi bilemeyeceğim ama bu, bir araba kendine, 1-2 araba devlete al olayı uçak biletlerinde de var.

Biletin kendi fiyatı, ödenen verginin 1/2'si kadardı sanıyorum. Daha önce ücret iadesi almışlığım var. Pegasus mesela vergileri iade etmiyor sadece vergi harici kuru bilet parasını iade ediyor. (1000tl'de 250-300tl gibi bir şey)

Geçen sene korona yüzünden iptal olan uçuşumun ücretini Lufthansa eksiksiz iade etti. (vergilerle beraber)

Bilet fiyatlarındaki vergiyi iyice köklerler kimsenin ruhu duymaz. Bunu da Bulgar'a otobüs ile geçerek bypass ederiz, bizde yol bitmez de bu iş nereye kadar böyle gidecek?
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 28-06-2021 saat: 15:26.

7. Bist 157 cent'e geldi. Kırılıyo sanki aşağı doğru.

ytd

8. Dediklerinize katılıyorum,son yıllarda insanlar,Trakya ve özellikle İstanbul dan(görece euro nun ucuz olduğu zamanlar başladı bu furya)Yunanistan a yaz tatili ve hafta sonları dahi gitmeye başladı,çünkü aynı paraya insan gibi tatil yapabiliyorlardı,yemek yerken garson tipine göre hesap çıkaracak diye tadı kaçmıyordu kimsenin,hatta yunanca hesap ekstresinde yanlış olmasın diye,talep etmemenize rağmen garson gelip yazanları tek,tek ingilizce hesaplıyordu,sonra insanlar arasında bu küçük mutluluk yaygınlaşınca önce ekşi gibi mecralarda;Türkiye de gazanıp elin gavuruna para yediren hayınlar şeklinde başlıklar açıldı akabinde yurt dışı harçları zamlandı,gerekirse 50 tl yi 2500 tl bile yaparlar ama artık öyle bir tehdit kalmadı euronun 11 tl ye yaklaştığı bu günlerde yurt dışı tatil vb hayal ancak konvoy halinde ucuz alışveriş için ülkemize gelen Bulgar vatandaşlarını izleriz...

Sayfa 518/1002 İlkİlk ... 18418468508516517518519520528568618 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •