Engellersin sıkıntı kalmaz o zaman
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Önemli bisiy degil Avusturya kaynakli bilgi belge eksikligi diyor. Olsa ne olacakti ki? Olumsuz etkilemez merak etme.
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşte en kötüsü de benim için budur...ters giden bir şey oldumu ilk asılacak veya sataşılacak kişi en çok konuşan kişi akıllara gelir...haksızda olunsa yine bu akla geliniyor...ama hisselerde her şey yolunda gidince ve insanlar kazanınca emin olun hiç bir kulun aklına bize teşekkür etmek gelmiyor...
en yakın örneği bu hafta başında hürriyet 1,00-1,01 fiyatında iken grafik paylaştık, genel yorumlar yaptık ve hissenin çıkış için işaretler ürettiğini söyledik...topikte hakaret edenler olmasına rağmen fikrimizde ısrar ettik...sonradan hürriyetin satış haberi geldi ve hisse son iki üç gündür tavan tavan gidiyor ama topiğe bakın bize bir tane teşekkür eden yok...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
banvitte ilk 21,11,2017 tarihinde ve 20,22 fiyatı ile giriş yaptık...biz girdikten sonra üç ay içerisinde en az 4 defa %10 ve üzeri tepkiler verdi bunlardan iki tanesini değerlendiren bile çok güzel kar etti...ama bize kızan bir çok kişi bizim söylememizle almamışlardır...onlar fiyat hızlıca 28 lere giderken giren kişilerdir...biz ise o hızlı yükselişin düzeltmesinde yani 17 leri görüp yukarı yönelmesinde yorumlar yaptık...şimdi zararı olanlar topikte kim çok konuşuyorsa ona yöneliyorlar..ama bu konuda gerçekten de haksızdırlar...
benim ile birlikte alanlar bilanço açıklandıktan sonra bile zararsız çıkabilme imkanları vardı...benim ile girenler artık bir çok tradeden faydalanamıyorsa veya bilançodan sonra çıkış yapamıyorsa ve kendi kararını verip tutuyorsa bu arkadaşın bizi suçlamaya hakkı yoktur..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Banvit 25,00 ilk zirvesini görüp düzeltmeye geçtiğinde ve bu düzeltmenin sonunda 9 ekim 2017 tarihinde en dip fiyatı görmüştür...o tarihte en düşük 16,64 ü görmüş ,en yüksek 17,50 yi görmüş ,kapanışını da 17,04 ten yapmıştır...hisseler aşağı inerken kapanış fiyatlarını baz alıyorlar...o yüzden de banvitte 17,04 nisbeten güçlü olması gereken çok önemli bir destektir...son zamanlarda orayı görüp bir miktar yukarı yükseldi....
ama 17,27 fiyatı ile hala bu desteğin çok da üzerinde değildir...ama ilk etapta bu desteğine çok önem verdiği görülebiliyor...
eğer 2018 yılında da tıpkı 2017 yılındaki gibi yıllıkta 250 milyon kar getireceği bu gelecek bilançolar ile belli olursa hisse tekrardan 20-25 civarlarına çıkmak isteyecektir...ama aynı karı getiremeyecekse o zaman ilk etapta 17,04 desteğini kıracaktır...
ciro hala 650 milyon tl civarındadır vede çok güzeldir...ama eğer bundan sonraki özelikle de satışların en yüksek olduğu ikinci ve üçüncü çeyreklerde de 30-40 milyon karlar getirecekse o zaman sıkıntı başlar...çünkü o zaman yıllıkta 160 milyon civarı karlar getirmesi anlamı taşır...ona göre de 8-10 fk değeri biçilirse hissenin fiyatı daha da aşağı gelebilir..
ama 2018 ilk çeyrekte 30 milyonun üstü ve ikinci çeyreklerde de geçen yılın ikinci çeyrek karı olan 70 milyonun üzeri kar getirirse hisse önemli oranda rahatlar ve 20 lerin üzerine çıkar...
daha önceki yorumunda da dediğim gibi tavuğa talebin en yüksek olduğu çeyreklerde ,Banvit şimdiki 6,25 kilogram fiyatına %10 zam yapsa dahi 650 milyonluk ciroda bu 65 milyon kar demektir ve o vakit otomatikman 37+65=102 milyon karlar yapmaya başlayacaktır...bu yüzden de banvitin market fiyatlarını çok iyi takip etmek gerekiyor...özelikle 7,00-7,5 tl civarlarına hatta mümkünse 8 tl civarlarına çıkması gerekiyor ki güzel karlar yapsın...şahsen ben marketteki fiyatların yukarı gittiğini görmeden banvitte pozisyon alamam veya ilk bilançoları olumlu görmem lazım.
Keko abi senin değerini bilen bilir boşver hurgaz tawan tawan gitti arsan %15 gördü daha nolacak 17.28 ile girdim ama genel kurul iptal olmuş yine belirsizlik dewam edicek heralde p tesi mecbur çıkacam gibi bize banvitte ekmek yok anlaşıldı
bir de aslında biz buralarda ky lar olarak boşuna çene çalıyoruz...patronlar ve spekler bilançolardan bizden çok daha önce haberdar oluyorlar..iyi gelecekse kimseye kaptırmadan yukarı çıkarıyorlar...kötü gelecekse de her kademeden alıcılara satıyorlar...
116 milyon kar açıkladığı çeyrekten önce hisseyi ta 28 lere kadar taşıdılar ve son bilançoda da 19,00 a kadar indirdiler....bu yüzden de takasları çok iyi takip etmek lazım..özelikle de iş yatırımı...
peki geçmişte agresif çıkışı görerek ta 25-28 aralıklarına kadar maliyet yapanlar ne yapsın ?? bana göre onların tutmalarından başka çareleri yoktur...zarar az iken kol kesilebilir ama bu saatten sonra kesilecek olan kol değildir kafadır...bu yüzden de ekranları dahi takip etmeden sabır ile beklemeleri gerekiyor...
kar potansiyeli olarak bence umutsuz olmamak lazım...çünkü 650 milyon ciro çok mükemmel bir cirodur....ihracat kanallarını da biraz daha aktifleştirse veya yurtiçi satışlarına %10 zam yapabilirse tekrardan çeyreklerde 100 milyon civarı karlar yapabilecektir...böyle bir karda ise şirket yıllıkta 400 milyon civarı karlar yapabilecektir...böyle bir karın banvitteki ederi ise 32-40 tl aralığıdır...
bu hissede umutvar olmamızın gerektiğinin başka bir nedeni de şirketin geçmiş yıl zararlarını kapatması ve şu anda temettü veya bedelsiz verebilme potansiyelidir...bu potansiyel hissenin 10 fk sından değerlenmesine neden olabilir...yani değerlenme oranlarının en üst seviyesinden değer görmesine neden olabilir...
çok aşırı umutlanmadan vede çok da aşırı umutsuz olmadan temkinli davranmakta fayda var...borsada kayıp edilen muhakkak borsadan kazanılır...
geçmişte eplasta kayıp ettiğim ve ben aldığımda fiyatı 1,10 tl olan eplasın fiyatını şimdi baktığımda 6,10 fiyatında görüyorum...yani geçmişte umutsuzluğa kapılmayıp hisseyi unutsaydım şimdi tüm zararım zaten çıkmış olacaktı...ALLAH verince bir de bakıyorsunuz ki kısa sürede zararınız çıkıyor...alınca da bir de bakıyorsunuz sermayeden bir şey kalmamış...en yakın başka bir örnek de dohol dür...hisse bu hafta 0,73 ten dün 1,24 fiyatında tavan oldu...yüce ALLAH benden umudunu kesenler ancak kafirlerdir diyor...geçmişte iki sermayemi kayıp ettiğimde ve bir ara kendimi tutamayarak lavaboya gidip ağladığımda ben diri tutup ,umutvar eden hep bu ayet olmuştu...
Yer İmleri