Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 52/238 İlkİlk ... 242505152535462102152 ... SonSon
Arama sonucu : 1899 madde; 409 - 416 arası.

Konu: Teknik merkezi

1. Twitter : EkoDream
    Hisse senedi bazlı yorumlardan çok Finansal okuryazarlık sağlamaktır amacım.
    Borsa'nın ilginçliği; biri bir hisseyi satar, diğeri o hisseyi alır, her ikisi de birbirinden daha akıllı olduğunu sanır. Twitter: EkoDreaM

2. BANA GORE Teknik analizde yapılmaması gerekenler

1) OPTİMİZASYON (FELAKETE YOL ACAR )

Daha da yok

Her şekil teknik analiz yapabilirsin ama optimizasyon yapmamak şartıyla

Optimizasyon kendi kendini kandirmanin en inandırıcı yoludur

Peki iyi bir sistemde olması gereken nedir

1) olabildiğince basit olması

2) HER ENSTRÜMAN DA YAKİN SONUCLAR VERMESİ

eğer bu ikinci maddenin karşılığını bulamiyorsan sisteminde , o zaman işin içine optimizasyon karistirmissin demektir

Onun sonu da belli yukarıda yazdim

Bunun dışında iyi bir sistem trend olmayan çalkantı dönemlerinde KAR YAZMAMALİDİR

Çünkü başka türlü zarar yazmamasi yada az zarar yazması mümkün değildir

Sistemine uyup uymaman ayrı konu , o işin psikolojik tarafı ve bende psikolog değilim o noktada ahkam kesecek halimiz yok

BANA GÖRE , bu yukarıdaki özelliklere sahip bir sistemin yada trade yöntemin artık adı her neyse varsa , bundan sonrası irade meselesi

İsin teknik tarafı bitmiştir

aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein

3. forumda ve özellikle diğer sanal platformlarda dikkatimi çeken optimizasyon dangalakligi üzerine değinmek istiyorum

Soru: teknik analizde kaç çeşit data kullanılır

Cevap: 5

Soru: nedir bunlar ?

Cevap: açılış kapanış en yüksek en düşük ve hacim

Soru: bu her enstrüman da böyle midir

Cevap : evet

Soru: peki o zaman neden optimizasyon yapar bazıları

Cevap : ......lak oldukları için

Soru: ama bistte 17 lik ortalama değeri yada rsi da 30 değil de 33 u kesmesi daha karlı sonuç verirken Patagonya dronu ile Norveç kronu paritesinde neden farklı değerler daha karlı sonuç veriyor

Cevap: şu an için öyle ama önümüzdeki 3 sene sonrasında tam ters değerler daha karlı sonuçlar verebilir ve keşke bistte Patagonya dronu Norveç kronu paritesinde kullandığım değerlerle işlem yapsaydim diyebilirsin hamsocugum

Madem ki kullanılan temel değişkenler hepsinde 5 adet ve aynı değişkenler , ve madem ki gelecek barların nasıl geleceğini tahmin etmen mümkün değil ..... ne malum bistin bundan sonraki 2000 barinin 500 tanesinin petrol grafiğinde ki 98-99 yıllarındaki gibi 500 unun Euro dolar paritesi grafigindeki 2004-2005 yıllarındaki gibi diğer 500 unun hamşo holding hisse grafindaki gibi ve son 500 unun İtalyan borsasının 2011-2012 yıllarındaki grafiği gibi olup olmayacağının garantisi var mı

YOK

PEKİ hamsocugum neyin optimizasyonunu hangi akla hizmetle yapıyorsun

Bilmem anlatabildim mi

4. Şunu unutmamak lazım

Sanal alemde bu borsa konusunda en büyük kazıklar , doğruların arasında çaktırmadan ufak ufak yemleyerek ve araya sokusturularak atılır

Dogrusuz kazık atamazlar

Sigirin tekine bakıyorsun mesela

Üç tane ortalama kullanıyor ve diyor ki millete buna uy sana kimse zarar veremez

Doğru mu evet doğru

Ama eksik

İşte ilk kazık burada

Çünkü trend içinde gözünü kapatıp sectigin her üç hatta iki ortalama üç aşağı beş yukarı aynı pozitif sonuçları verir

Ama testere dönemlerinde ki bunların 6 ay süreni dahi vardır o ortalamaları alırlar Dürer büker aksesuar yaparlar adama

Hadi onu geçtim

Bir de deniliyor ki her hisse de ayrı optimizasyon yap

Milletde vaovvvvvv süpersin hesabı yazıp destekliyor

İşte şimdi son ve etkili kazık atıldı

Kırk yılın başı gelen ve ortalamalara dayalı her sistemin yapacağı karı alan gariban takipçinin aldığı karı masada bırakmasının garantisi var artık

Ve mutlu son

Biraz dikkat

5. Eğer teknik analiz yapıyorum diyorsan

Eğri yada doğru isabetli yada isabetsiz hiç farketmez ilk etapta ama teknik analiz yapıyorum diyorsan

Kullandığın her gostergenin ne demek olduğunu bilmen lazım çünkü eğer bilirsen bunların bir çoğunu kullanmazsin zaten

Örnek

Adam grafinin altına üstüne atıyor a.k

Rsi var momentum var skolastik var , var oğlu var

Gorsen sanki nasa uzay dairesi mekik fırlatma üssü zannedersin

Sor bi bakalım , nedir lan bu RSİ diye bilmez

La oğlum bilmediğin şeyin kaçı kestigine ne bakiyon lan

Ben iddia ediyorum , gösterge panelinde RSİ olan ve kendini trader zanneden uyurgezerlerin yüzde 90 ı , rsi in ne olduğunu neleri baz alarak nasıl hesaplandigini bilse anında onu panelden atar ama bilmiyor ki

Hâlbuki gir Google bak formülüne ama hiç aklına gelmemis ki adamın

Önce kullanilan gostergenin ne olduğunu bilmek lazım

Bu iş arabanın mekaniğini bilmeden araba kullanmaya benzemez para konuluyor ortaya ve sen o eğrinin alt çizgiyi kesip kesmemesine göre para kazanmayı umuyorsun o eğrinin nasıl çizildiğini bilmek zorundasin

bunu bilmek para kazanmak için yeter şart değildir elbette ama gerek şarttır diye düşünüyorum

En basitinden O eğrilerin neye göre nasıl çizildiğini bilmezsen eğer ( ki bunlar öyle zor formüllere sahip değiller uyduruk kıytırık formüller , yani buradaki momentum ile fizikteki momentum arasında mantalite ve anlasilabilirlik açısından zerre benzerlik yok ) senede göre optimizasyon yap diyen bir salozun peşinden gidip hasbelkader aldığın puanı masada birakmazsin.

6. Şimdi bir beyin jimnastiği yapalım

Rusya ABD İngiltere Almanya Fransa

Bunların tamamı Ortadoğu da şu ana kadar olmadıkları ölçüde aktif

Gerek silahlı kuvvetleri gerek taşeron olarak kullandıkları terör örgütleri ve doğal olarak da istihbarat örgütleri ile aktifler

Aktif ten de öte tüm unsurlarıyla sahaya inmiş durumdalar

Türkiye'nin oradaki aktifligi bir anlamda meşru müdafaa taşıyor ancak bu adını yazdığım ülkeler farklı bir şeyin savaşını veriyorlar

Rejimler değişiyor sınırlar yeniden çiziliyor etki ve etkilenme alanları değişiyor

Peki hedef kim neresi hangi ülke ???

Tek bir hedef var o da etkin olma

Kimler arasında

Daha onceden Ortadoğu da sınırları eline cetveli alıp cizen , demiryolunun güneyine Suriye kuzeyine Türkiye diyeceğiz bundan sonra diyenle

Onunla , sınırları yeniden çizerek

..... Sen artık bittin yavlum , cuktur git buralardan .... Bundan böyle bu işler bizden sorulur diyenler arasında

Deas a karşı Koalisyon falan hepsi dalga dümen

Türkiye buranin eski sahibi olarak kendi menfaatleri doğrultusunda neye hukmederse oyunu o yönde değiştirebilecek bir ülke

Oyun karışık değil çok basit ancak kural olarak kuralsizlik benimsendiği için oynanışı çok belalı

Süreç ve zaman meselesi

Acele davranan düşünmeden hareket eden kaybeder

İzleyip göreceğiz

Ben devletime güveniyorum aksi düşünülemez

7.  Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    İlginç bir şekilde etf ler yüksek hacimde tutundu

Feyk mi değil mi

Hiç farketmez , önemli olan 131000 üzeri bist30 a artık Short yönlü bulasilmaz

131 altına sarkan BIST 30 a da LONG yönlu bulasilmaz

USD TL ye gelirsek

3.66 civarında civarinda yöne karar verecek

3.63 pivot öldü

Yaşasın yeni pivot 3.66 seviyesi

Dolar TL de eski 3.63 pivotu yeni 3.66 pivotuna göre çok daha önemliydi benim için daha doğrusu teknik olarak

3.63 pivotunun asagi kirilmamasina rağmen bistin tutunması şaşırtıcı idi derken etf lerde gelen alımı görünce şöyle bi haaaaa hööööö dedim ( alım geldikten üc gün sonra görünce çünkü üç gün sonra bakmak geldi aklıma investinge yoksa ekotivi nin Londra hormonlu hamsolari gibi 10 gün sonra değil )

Peki ne oldu

Dolar 3.63 ten sekti ama BIST Newyork ta etf lere gelen alimla daha da sekti

Ancak etf lerdeki son gün hareketi dışındaki önceki üc gün para çıkışı görmüştüm

Bist Son gün o noktada da şaşırtıcı bir hareket yaptı ama o biraz soru işareti

Bu kadar sasirticiligin bir araya gelmesinin sonucu olarak

TESTERE PİYASASİNDA OLDUGUMUZ GORUSUMU DEVAM ETTİRİYORUM

Dolarda 3.66

BIST te ise 131-132 arası pivot olmaya devam edecek gibi gözüküyor

Ancak yukarıda belirttiğim gibi testerede isek eğer

O pivotlar önümüzdeki gunlerde çok aşınabilir

8. Dolar gapladi yine

Bu hafta içerisinde 3.667 ye çekilmesine kesin gözüyle bakıyorum

Sayfa 52/238 İlkİlk ... 242505152535462102152 ... SonSon

Yer İmleri