Originally Posted by
TRENDHOUND
Dostum, Jeopolitika ve Realpolitik alanlarında müthiş bir bilgi ve öngörüye sahipsin. Bu tür mevzuların HALKB ile ilgili olmadığını düşünenler olabilir ancak doğrudan olmasa bile dolaylı yoldan hem HALKB ile hem BİST ile ilintilidir bunlar. Jeopolitika mevzuları ülkenin karşı karşıya kaldığı problemlerle bunlara uygulanabilecek çözümleri yansıtıyor, böylece de tüm ekonomiyi yakından ilgilendiren bir tablo ortaya çıkmış oluyor. Asker kökenli olduğunu biliyorum yetkisizcim, askeri istihbarat dairesi başkanlığı filan gibi görevlerde bulunmuş olduğunu tahmin ediyorum. Bu arada, benim de TC Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile bir ilişkim var ve zaman zaman toplantılara çağırırlar beni bazı özel konularda bilgilendirme yapmam için. Öte yandan İngiliz Rezerv Deniz Kuvvetleri'nde (Royal Navy Reserve) Binbaşı (Lieutenant Commander) rütbesinde bir yedek subayım. Benimkisi part-time olsa da ikimiz de askeriz gördüğün üzere.
Meslektaş olduğumuza sevindim trendciğim...Ancak senin de bildiğin gibi ben emekli olalı 12 yıl oldu, yani artık hürgeneralim abi...
Seninle bu forumda olmak ve yazdıklarını okumak büyük keyif veriyor bana...Sonuçta yapmaya çalıştığımız şey yeni nesile "hiç bir şeyin göründüğü gibi olmadığı, çok basit gibi görünen olayların bile birbirleri ile gayet anlamlı ilişkilere sahip olduğu" konusunda bir ışık tutmak...İnancıma göre kişinin sahip olduğu bilgiyi paylaşması farzdır abi...Tıpkı sahip olduğu maddi varlıkları (fitre, zekat, sadaka, kurban vs yoluyla) paylaşması gibi...Şurada 2 satır bir şeyler karalamak bütün gün ibadet etmiş gibi haz veriyor bana...
Saygı ve hürmetlerimle...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
Yer İmleri