Sayfa 520/1032 İlkİlk ... 204204705105185195205215225305706201020 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 4,153 - 4,160 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Bilgi almaktan ziyade bilinen birsey bu Drexty. Faiz artirimi bankalari etkiler. Fiyatlamistir zaten diye etkisi olmaz seklinde dusunuyoruz ama yine tutmadi.
    Yok bir anda saniyeler içinde bir hareket oldu. Ben sonradan öğrendim sayın CB faiz denen sömürü aracını kullanmaya vesile olamayız vb. demiş. Öğleden sonra MB işi sıkar biraz...

Haa. Somuru araclari mi? Konugumuz ne guzel demis "Bunyen gucluyse bunyede olan virus hicbir zaman zarar veremez, dis mihraklar hikaye" diye.

https://www.youtube.com/watch?v=tYZoXONbZrU

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Dostum, Jeopolitika ve Realpolitik alanlarında müthiş bir bilgi ve öngörüye sahipsin. Bu tür mevzuların HALKB ile ilgili olmadığını düşünenler olabilir ancak doğrudan olmasa bile dolaylı yoldan hem HALKB ile hem BİST ile ilintilidir bunlar. Jeopolitika mevzuları ülkenin karşı karşıya kaldığı problemlerle bunlara uygulanabilecek çözümleri yansıtıyor, böylece de tüm ekonomiyi yakından ilgilendiren bir tablo ortaya çıkmış oluyor. Asker kökenli olduğunu biliyorum yetkisizcim, askeri istihbarat dairesi başkanlığı filan gibi görevlerde bulunmuş olduğunu tahmin ediyorum. Bu arada, benim de TC Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile bir ilişkim var ve zaman zaman toplantılara çağırırlar beni bazı özel konularda bilgilendirme yapmam için. Öte yandan İngiliz Rezerv Deniz Kuvvetleri'nde (Royal Navy Reserve) Binbaşı (Lieutenant Commander) rütbesinde bir yedek subayım. Benimkisi part-time olsa da ikimiz de askeriz gördüğün üzere.
    Meslektaş olduğumuza sevindim trendciğim...Ancak senin de bildiğin gibi ben emekli olalı 12 yıl oldu, yani artık hürgeneralim abi... Seninle bu forumda olmak ve yazdıklarını okumak büyük keyif veriyor bana...Sonuçta yapmaya çalıştığımız şey yeni nesile "hiç bir şeyin göründüğü gibi olmadığı, çok basit gibi görünen olayların bile birbirleri ile gayet anlamlı ilişkilere sahip olduğu" konusunda bir ışık tutmak...İnancıma göre kişinin sahip olduğu bilgiyi paylaşması farzdır abi...Tıpkı sahip olduğu maddi varlıkları (fitre, zekat, sadaka, kurban vs yoluyla) paylaşması gibi...Şurada 2 satır bir şeyler karalamak bütün gün ibadet etmiş gibi haz veriyor bana...

Saygı ve hürmetlerimle...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

4. Piyasaların burada yazdığımız makro ve mikro her şeyden ama kısa ama uzun vadede etkilendiği konusunda hemen hepimiz hemfikiriz...Tam da Almanya ile yakınlaştığımız bir dönemde oldukça büyük bir firmanın üst düzey bir yöneticisinin bindiği helikopterin "kaza ile" düşmesi ilk bakışta sıradan gibi gelebilir insana...Ancak Jandarma teşkilatında görev yaptığım dönemde öyle şeylerle karşılaştım ki yani yoldan geçen biri ayağı takılıp yere düşse "bu kaldırım taşı niye diğerlerinden yüksek ve bu düşen adam kim" diyorum...

Can çıkar huy çıkmazmış ya...Tam da bu durum abi...Sv. 666'nın dediği gibi, komplocunun tekiyim resmen...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

5. Mesela, Erdoğan'ın Varlık Fonu'nun başına geçmesinin ilk etkisini bugün gördük abi...PPK Kararının açıklanmasından hemen önceye yapılmış bir program ve burada faizle ilgili söylediği şeyler sırasında piyasada kimlerin Dolar&TL'de 6.50 li seviyelerden şortladığı ???

Devletle baş edilmez diyecekler çok yakında...Bu tespitimi de yazın bir kenara...

6. Şimdi "aynı el" bu kuru alsa 7 TL ye atsa...Çifte kavrulmuş fıstık...Hem parayı vuracak hem de "ben size demedim mi dolar faizle düşmez" le gelsin oylar ...Benimkisi bildiğin komplo işte....

7. Deseniz ki, devletin serbest piyasaya bu denli müdahalede bulunması makul ve mantıklı mıdır...Bizim gibi jeoekonomik parametrelere sahip bir ülkede kesinlikle evet...Albayrak'ın göreve atanmasından sonra da yazmıştım bu tespitimi; bu şekilde muslukları elde tutarak öngörülemezliği yani finansal anlamda kaostan çıkacak düzeni tespit ve tesis etmeye çalışacaklar...Hiç şüphesiz ki dünya yepyeni bir sisteme doğru hızla ilerliyor ve özellikle gelişmekte olan ülkeler bu hızlı ilerleyişten olumsuz anlamda çok ciddi etkilenmekte...

8. Açıkçıların ırzına geçtiler özellikle garanda...

Sayfa 520/1032 İlkİlk ... 204204705105185195205215225305706201020 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •