Sayfa 519/1032 İlkİlk ... 194194695095175185195205215295696191019 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 4,145 - 4,152 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Bu yazıdan mevcut büyüme ve dış ticaret rakamlarına pek inanmadığın gibi bir sonuç çıkıyor trendciğim...Son açıklanan büyüme rakamı dünyada 2 nci sırada an itibariyle...İşler düzelmeyecek derken nesi düzelmeyecek abi, fıstık gibi veriler geliyor...
    Kinayeli yorumları severim yetkisizcim. 2018'in 2. çeyreğinde %5.2 büyümüş TR ekonomisi geçen senenin ayni çeyreğine oranla. Bu rakam pekala gerçek olabilir ama mevcut krizin tam arifesine tekabül ediyor ve hiç bir önemi de yok. 2018 2Ç'de ortalama dolar kuru 4.2 tl idi, Ağustos ayında 7.2 tl ye kadar çıktı dolar, şu anda da 6.4 civarında bulunuyor. 2018 3Ç büyüme rakamında ya çok düşük ya da eksi bir büyüme gelecek, 3Ç rakamı da öyle olacak, 2019 1Ç ve 2Ç rakamları da bundan pek farklı olmayacak. Geleceğe bakmak icap ediyor, geçmişe değil. Sen bunun farkındasın tabii.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    ….Erdoğan ile birlikte bütün dertleri küresel çeteyi bitirmek...Hepsi anlaşmalı bunların...Bizim başkanın Trump'a verdiği aleni destek karşısında çetenin dolar yoluyla atağa kalkması, İdlib konusu alevlendiğinde Merkel'in olaya hemen maydanoz olması felan...Son dönemde dengeyi biraz daha Trump tarafında tutuyoruz bana kalırsa...S<rışın manyakın epeydir ses çıkarmaması da bu yüzden...Kasım seçimleri öncesi papazı bırakırsak Pentagon İdlib'i direkmen bağışlar bize...Putin zaten dünden razı buna...Başka türlü İran'ı buradan çıkaramayacağını O da biliyor...Lazkiye ve Tartus üslerini başka türlü garanti altına da alamaz netekim...Herkesin kazanacağı tek formül bu...
    Dostum, Jeopolitika ve Realpolitik alanlarında müthiş bir bilgi ve öngörüye sahipsin. Bu tür mevzuların HALKB ile ilgili olmadığını düşünenler olabilir ancak doğrudan olmasa bile dolaylı yoldan hem HALKB ile hem BİST ile ilintilidir bunlar. Jeopolitika mevzuları ülkenin karşı karşıya kaldığı problemlerle bunlara uygulanabilecek çözümleri yansıtıyor, böylece de tüm ekonomiyi yakından ilgilendiren bir tablo ortaya çıkmış oluyor. Asker kökenli olduğunu biliyorum yetkisizcim, askeri istihbarat dairesi başkanlığı filan gibi görevlerde bulunmuş olduğunu tahmin ediyorum. Bu arada, benim de TC Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile bir ilişkim var ve zaman zaman toplantılara çağırırlar beni bazı özel konularda bilgilendirme yapmam için. Öte yandan İngiliz Rezerv Deniz Kuvvetleri'nde (Royal Navy Reserve) Binbaşı (Lieutenant Commander) rütbesinde bir yedek subayım. Benimkisi part-time olsa da ikimiz de askeriz gördüğün üzere.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3.  Alıntı Originally Posted by Eng16 Yazıyı Oku
    500 baz puanlık artış sadece kağıt üstündeki durumu pratikte yaşanmakta olan duruma biraz yaklaştırmaktan öteye nasıl bir etki edebilir ki?......Bir de belli bir zaman aralığında azar azar yapılan artırımlardan ziyade, yine aynı zaman aralığında ve aynı toplam tutara eşit olacak şekilde, fakat tek bir dozda yapılan oldukça yüksek tek bir artırımın daha etkili olabileceğine inanıyorum. Ne dersiniz?
    Ben de öyle düşünüyorum. Mevcut kriz oldukça şiddetli bir kriz ve gıdım gıdım yapılan artışların etkisi sınırlı olur hatta ters yönde bile olabilir yani krizi daha da derinleştirebilir aynen 26 Nisan 2018'de yapılan 75 baz puanlık faiz artışının yarattığı olumsuz etki gibi. Yüksek dozlarda artış yapmak lazım. Mesela daha 4.5 ay önce 26 Nisan'da TCMB GLP faizini %12.75 den sadece 75 baz puanı artırarak %13.5'e yükseltmişti yani şaka gibi bir faiz artışında bulunmuştu. Doğal olarak böylesine cimri bir artışın olumlu etkide bulunmasını bir kenara bırakalım, tam tersine son derece olumsuz bir sonuç ortaya çıktı. Bu 75 baz puanlık şaka gibi faiz artışının arifesinde 4.04 tl olan dolar kuru bu faiz artışının ertesinde dev adımlarla çıkış trendine giriverdi ve soluğu 13 Ağustos'ta gördüğü 7.24 tl de aldı. 3.5 ay içinde dolar kuru 4.04 den 7.24'e fırladı yani %80 artış gösterdi ve hemen hemen 2 katına çıktı. 75 baz puanlık bir artış piyasa ile dalga geçmek anlamına geliyordu. Ek olarak RTE'nin faiz artışlarına karşı alerjisi olduğu biliniyordu. TCMB'nin bağımsız olmadığı, elinin kolunun bağlı olduğu yabancılar tarafından sürekli dillendiriliyordu. Durum böyle olunca da dolar kurunun çıkmasının önünde hiç bir engel kalmadı. Forex treyderlerine gün doğdu. Tek bir yön söz konusuydu kurda, o da yukarı yönde idi. Böyle bir ortam forex treyderlerine altın tepside bir fırsat sundu.

4. ...Analistler bankalarin 2019dada kar uretebilecegini ön gorurken, istirak yada tasinmazlarida baz alindiginda cok daha dusuk fiyatlaniyor olmalari acaba fonlama ihtiyaci icin varlik satisimi bekleniyor gibi bir secenegi canli tutarken; bu secenegin ginede dusuk ihtimal oldugunu belirtiyorlar...peki bankalari hala bukadar ucuz kilan neden ne diye dusunuldugunde bankalarin fonlama konusunu bedell arttirim secenegini kullanarak karsilama gibi bir yolada basvurabilme ihtimalinin hala fiyatlari baskiladigi gercegi daha fazla dillendirildigi gorulmekte...ekim kasim gibi yalanci bir pembe panjurlu bist havasi olusursa bu bedelli durumundan 10tlye kadar kacis sansi verebilir gibi piyasa...bankalarin astronomik ucuz oldugu; bistin de oldukca ucuz oldugu artik bist icin negatif yorumlarin pozitife evrilmeye basladigi ic ve dis analistler tarafindan konusulur olmaya baslandi fakat hala ciddi bir para giris yok...
    ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

5.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Bu olay siyasi bir olay ve ABD de bunu siyasete cekti. Ben hukuk icerisinde davranacaklarini dusunuyordum en basindan beri, yanilmisim.

Ona buna gore degil artik bunun cezasi, keyiflerine yani siyasi duruma gore. Hem sen hem TREND yaniliyorsunuz bence.
    E tabi hersey olabilir - zaten o yuzden hisse tavan tavan gitmiyor millet cekiniyor mala girmeye..

Artirsa baski, artirmasa baski. Her bir sekilde baskiya devam bankalarda.

7.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Artirsa baski, artirmasa baski. Her bir sekilde baskiya devam bankalarda.

Hakkaten anormal yaa.. Birileri kafaya koymus olumune shortluyor TR'yi..

Bilgi almaktan ziyade bilinen birsey bu Drexty. Faiz artirimi bankalari etkiler. Fiyatlamistir zaten diye etkisi olmaz seklinde dusunuyoruz ama yine tutmadi.

Sayfa 519/1032 İlkİlk ... 194194695095175185195205215295696191019 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •