Sayfa 518/1032 İlkİlk ... 184184685085165175185195205285686181018 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 4,137 - 4,144 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
    Trendcim sen tatildeydin galiba bu konuda yazdim ben: Basina yansiyan derin kulis haberlerine gore parasal ceza yok (cunku OFAC listesinde kimseyle yapilmis hicbir transaction yok) ama HSBC gibi 2 sene probation durumu olacak deniyor.......
    Dilerim haklı çıkarsın. Eğer öyle olursa durum çok daha güzel olur ve piyasa değeri açısından 1.2 yerine 1.5 milyar dolarlık bir yeniden değerleme katkısı devreye girer. Bu da hisseye 6 tl yerine 7.5 tl lik ek bir değer olarak yansır, böylece hissede ilk etapta 6+7.5=13.5 tl hedefi radara girer. OFAC'tan mali ceza gelmeme senaryosu HALKB ile birlikte diğer tüm TR bankalarına da çok olumlu etki yapacaktır ancak en büyük olumlu etki HALKB hisselerinde yaşanacak çünkü en ağır iskontolu kağıt o.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Hata yapiyorsunuz orada herhangi bir sekilde vakit harcamakla. Trend'e beni o lagimdan kurtardigi icin her zaman tesekkuru borc bilirim.
    Buranın kalitesi tartışmasız çok daha iyi. Buranın müdavimlerinin yorumlarını da ilgi ile takip ediyorum. Ama yine de arada bir oraya da bakıyorum neler dönüyor diye. Dayanamayıp iki satır yazınca da illaki atlıyor boş beleş birileri.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Evet maalesef yanlış zamanda ve fiyattan girdik hepimiz. E sonuçta insanız, ilgilendiğin hissenin temel analizini yapıyorsun, teknik analizini yapıyorsun, haberlerini okuyorsun ve beğenirsen bir yerden giriyorsun. Daha da beklersen sen alamadan basıp gitme ihtimali var o zaman da arkasından ağlıyorsun. Borsadaysan belli bir riski alman lazım. Bu sefer o risk gerçekleşti işte..

Neyse hisse basıp gitmeye başlasın da burdan mı çıksak şurdan mı çıksak diye tartışalım o daha zevklidir.
    Bunlar hep olasilik dahilinde ve kac kere basimiza gelmistir. Insanlarin portfoyde cesni yapmalari, yani saglikli borsa aliskanliklari gelistirmeleri gerekli. Trend'in portfoyune tek Halk Bankasini yazmasi bence buyuk talihsizliktir. Insanlara dogruyu gostermek gerekir. Boyle carpik bir portfoy anlayisi maalesef kotu sonuclar dogurur ve dogurdu. Kendi profesyonel olarak kurtarabilse bile durumu (ki su durumda kurtulabilecek bir durumu yok, o pozisyon batti), yardim etmek istedikleri kurtaramaz.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Başlığın işc muhabiri olarak oradaki gelişmeyi de aktarayım.

İşbankası geri alımını yapacağını ilan ettiği toplam 130 milyon lotun 71 milyon lotunu bugün itibarıyla almış oldu (%55).
    Banka iki gündür geri alımlarda vites büyüttü, günlük alımların %80-90'ını iş yatırım yapıyor. Dün 15.3, bugün 13.3 milyon lot topladı. Bu sayede hisseyi tutuyor, düşmek yok ama çıkamıyor da.
    Piyasanın durumu kötü olduğu için cari fiyata değil de göreceli fiyata bakarsak geri alımın etkisi daha iyi görülüyor. Kendi ligindeki diğer iki bankayla (akbank ve garanti) fiyatını karşılaştırınca biraz pozitif ayrıştığı belli oluyor. Haftasonu grafik çalışmamı yapabilirsem koyacağım. Böyle züğürt tesellisi gibi bir şey.
    Kısacası geri alım eriyor gidiyor, hissenin trendini değiştirmeye yetmeyecek gibi görünüyor. Diğer bankalar dökülürken basıp gitmesini beklemiyordum ama daha çok etkisi olur diye umuyordum.

Bakalım halkbank ne olacak.

Bu arada halkbank geri alıma başlayacağı zamandan bir iki gün önce hissede hareketlenme olabilir, birileri içeriden tüyo almış demektir.

Olmazsa şaşarım.
    Is Bankasi yerlilerinkini aliyor artik. Cikmak isteyen ciksin. Bu seviyelerden geri alim hem sirket icin hem hisse icin iyidir. Banka ilerde onu kara dondurmesini bilir. Bankayi bankadan daha mi iyi bileceksin?

5. Yarın TCMB 500 baz puan gibi bir faiz artışına gitmeli. Benim görüşüm bu yönde. Böyle bir artışı yaparlar mı yapmazlar mı yarın göreceğiz. Politika faizi %17.75 şu anda ve çok düşük, makyajlanmış TÜFE'nin bile altında. Eğer 500 baz puan civarında bir artış yapıp politika faizini %23 civarına çekerlerse ne ala. Aksi halde ekonomi daha da kötüye gider. Enflasyonu frenlemek ve dolar kurunu makul seviyelere indirmek için böyle bir artış şarttır. Ülkenin yabancı yatırımcılar açısından cazip hale gelmesi için de böyle yüksek marjlı bir faiz artışı gerekiyor. Bütün bunları göz önüne aldığımda, TCMB'nin yarın 500 bp gibi bir artışa gitme ihtimalini oldukça yüksek görüyorum. Eğer böyle olursa BİST ve banka kağıtları ne yapar? Çok kısa vadede aşağı gitme olasılığı yüksek çünkü buna benzer bir olayı 2014 Ocak sonunda yaşamıştık ve o zaman BİST endeks ile banka kağıtları faiz artışı ertesinde 1 hafta gibi bir sürede %5 gibi aşağı salmıştı.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

6. 2014 Ocak sonunda TCMB'nin aldığı faiz artırımı kararlarını emsal olması için aşağıda özetliyorum:
    TCMB bir haftalık repo faiz oranını yüzde 4.5'ten yüzde 10'a yükseltirken (550 baz puanlık bir artıştır), gecelik borç verme faiz oranını yüzde 7.75'ten yüzde 12'ye (425 baz puanlık bir artıştır), gecelik borçlanma faiz oranını yüzde 3.5'ten yüzde 8'e (450 baz puanlık bir artıştır), geç likidite penceresi borç verme faiz oranını yüzde 10.25'ten yüzde 15'e (475 baz puanlık bir artıştır), APİ borçlanma faizini ise yüzde 6.75'ten yüzde 11.50'ye (475 baz puanlık bir artıştır) yükseltti.

Görüldüğü üzere 2014 Ocak ayındaki artışlar 425 ila 550 baz puanı aralığında gerçekleşmiş. Şimdiki ekonomik konjonktür o zamankinden çok daha kötüdür, yani piyasa asgari 500 baz puanlık bir faiz artışına ihtiyaç duymaktadır, daha aşağısı kesmez.

artık faizin bankalara zararı olmayacaktır.
    zaten t.kredi faizlerini %35 yapmışlar.
    bankalar için sorun özel sektörün borcunun geri dönmesinde sıkıntı olup olmayacağı
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    2014 Ocak sonunda TCMB'nin aldığı faiz artırımı kararlarını emsal olması için aşağıda özetliyorum:
    TCMB bir haftalık repo faiz oranını yüzde 4.5'ten yüzde 10'a yükseltirken (550 baz puanlık bir artıştır), gecelik borç verme faiz oranını yüzde 7.75'ten yüzde 12'ye (425 baz puanlık bir artıştır), gecelik borçlanma faiz oranını yüzde 3.5'ten yüzde 8'e (450 baz puanlık bir artıştır), geç likidite penceresi borç verme faiz oranını yüzde 10.25'ten yüzde 15'e (475 baz puanlık bir artıştır), APİ borçlanma faizini ise yüzde 6.75'ten yüzde 11.50'ye (475 baz puanlık bir artıştır) yükseltti.

Görüldüğü üzere 2014 Ocak ayındaki artışlar 425 ila 550 baz puanı aralığında gerçekleşmiş. Şimdiki ekonomik konjonktür o zamankinden çok daha kötüdür, yani piyasa asgari 500 baz puanlık bir faiz artışına ihtiyaç duymaktadır, daha aşağısı kesmez.
    500 baz puanlık artış sadece kağıt üstündeki durumu pratikte yaşanmakta olan duruma biraz yaklaştırmaktan öteye nasıl bir etki edebilir ki? Ben şahsen artırmamasının etkisini olumsuz olarak beklerken, 500 baz puan artırmasının etkisinin ise kısa/orta vadede olumludan ziyade nötr olmasını bekliyorum. Döviz belki bir miktar gevşeyebilir ama son çeyrekte bugünkü değerlere bence geri dönecektir.
    Bir de belli bir zaman aralığında azar azar yapılan artırımlardan ziyade, yine aynı zaman aralığında ve aynı toplam tutara eşit olacak şekilde, fakat tek bir dozda yapılan oldukça yüksek tek bir artırımın daha etkili olabileceğine inanıyorum. Ne dersiniz?

Sayfa 518/1032 İlkİlk ... 184184685085165175185195205285686181018 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •