Sayfa 520/1000 İlkİlk ... 20420470510518519520521522530570620 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 4,153 - 4,160 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

Corona hakkında labratuvar virüsü olduğuna dair yazmıştım zamanında, internette okuduysanız,pek çok bilim adamı aynı şeyi yazdı.Dünya sağlık örgütü bu virüsü salanlar ne derse onlar da öyle diyor.Yahu pandemi ilanında geç kaldılar,haftalarca maske takmak zararlıdır dediler,kaç kişi bu yüzden enfekte oldu.Bu yanlış bilgiler nedeniyle kimse bunlara hesap sormuyor

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Valla doğruya doğru sn kitapçı nasıl akp lidir nasıl reisi sever aklım ermiyor ki.Cidden kendisi iyi bir forumdaş ve insan ,kesinlikle kendisine en ufak zarar gelsin istemem.
    onu gaya da demişti hocam, hem de toplantılarında söylediğini söylemişti, bakma sataşmalarına.

AVM işinde , avm sahiplerinin tabi ki işine gelir açılması.

Ancaaakk , avm de dükkan işletmecilerinin de işine , zarar kes noktasında işlerine gelir, sözleşmeleri gereği kiralarını ne olursa olsun ödeme zorunluluğu olanlar için.

Ben şu an emeki mühendisim , part time danışmanlık yapıyorum. Bir yandan profesyonel hayat devam ederken bir yandan da 2009-2015 arası , ülkenin bilinmiş bir fast food markasının franchiser lığını yaptım. Caddelerde 2 şube şahsımın idi , İstanbul da bir avm de fast court katında da ortak bir şube işlettim bir ortak arkadaş ile. Fast food işinde , AVM işletmeciliğinin direkt içindenim anlayacağınız.

Fastfood işinde hesap aşağı yukarı şöyledir. İstanbul da 50 dolar/m2 ye de yer var , 150 dolar/m2 ye de fast food katında. Bizim yer 90 dolar/m2 bir yer. 40 m2 dükkanımız var. 3600 dolar/ay kira gideri. Asağı yukarı 30.000 tl/ay
    Eğer dükkan açık olmaz ise , yani AVM kapalı olursa , bu parayı ödeyeceksin , muhasebeci ödeyeceksin , benim ve ortak gibi iş in başında değil isen , mağaza müdürünü eğer güvendiğin biri zaten olmalı , o çoçuğun maaşını bu işi yapmaya devam edecek isen ödeyeceksin. Başka da bir şey ödemene gerek yok. Ay da 35.000 tl site site zarar edip , ödeyeceksin.

Fast food işinde , kirayı bileyim , 1 saat iş yoğunluğunda , 1 saat kapanışa yakın , bir gün hafta içi , bir gün özellikle pazar günü aynen bu şekilde zamanımı vereyim , ortamı , yoğunluk durumunu göreyim , o işletmenin ay da ne kadar para kazandığını veya ne kadar zarar ettiğini +/- %5 max hata payı ile söyleyebilecek deneyime sahibim , 10 dk da fizibilitesini yaparak.

Fast food işinde kira en büyük gider kalemidir. 30000 tl kira ödeyen bir işletmede , personel,elektrik,doğalgaz,su,muhasebe,temizlik , muhtasar stopaj , genel gider kalemi olarak 25000 tl civarı , toplam 55000 tl gider olur yaklaşık. Bizim iş te , döner,köfte,kumpir, hazır yemek,hamburger vb (pizza yı bilmem) SMM yani satılan mal ın maliyeti %50 dir yaklaşık. Yani yaklaşık 55000 tl gideri karşılamak için 110.000 tl/ay ciro yapmak , iş in başabaş noktasıdır. Bunun altındaki ciroda zarar , üstünde kar yazarsın. Hafta içi 3000 tl , cumartesi 8000 , pazar 12000 tl ciro gibi. Hafta sonu , özellikle pazar , fast food un can damarıdır. Bu şekilde ciro yapan bir dükkan ay da 150.000 tl ciro yapar ki , 75 bin Smm ye gider , diğer 75 bin den 55 bin genel gider düştükten sonra 20.000 tl/ay bir kar ı her ay kazanır.
    Fast food işinde bu iş dediğim gibi max %5 yanılma payı ile böyledir.

Eğer AVM kapalı olursa , işletmeci 35.000 tl/ay zarar ede , kapalı olduğu heray için.

Eğer AVM ler açılırsa , işte bu konu muallak , corona dan dolayı işler yarı yarıya düşebileceğini düşünüyorum , ciro 75.000 tl/ay olur. Giderlerde de , 2 civarı personel eksik çalıştırmalısın ki o zaman giderin 50.000 tl/ay kabul edersek , 37500 tl smm , 37500 tl den de genel gideri düştüğünde 37500-50000= 12500 tl her ay zarar yazarsın.

Yani AVM kapalı olursa 35000 tl heray zarar , açık olursa da en azından edeceğin zarar çok daha fazla düşer ve bu durum işletmecinin de işine gelir. Eğer işe devam edecek ise , işlerin zamanla yoluna gireceğini düşünürse . Zaten AVM işinde kafana göre de dükkanı kapatamazsın , işi bırakacak olsan bile tabi ki yönetimin okeyini alarak devir edeceğin birini bulmalısın , yoksa yönetim sözleşme süresinin kirasını senden alma hakkı vardır.

(Tahmini ciro için , dükkanın ürün liste satış fiyatlarını önüne koyup , dükkan açılılırken elinde ne miktar var , dükkan kapandığında ne kaldı analizi çok önemlidir , buradan dükkanın cirosunu doğru tahmin etmelisin hem hafta içi , hem de hafta sonu yapacağın gözlemlerin ile)
    Bu verdiğim bilgiler , buna benzer iş düşünenler için çok değerli bilgilerdir.
    Ha ben neden zamanında devir ettim , özellikle hafta sonları dükkanlara yardıma gidip , o yoğunluğu yaşayanlar ancak bilir , bi yerden sonra siterim parasını diyorsun , akşam eve gittiğinde arabanın gazına basacak dermanın kalmıyor. Bir de hafta arası fabrikanın yönetim işleri falan , çok uzun yıllar çekilecek bir durum değil. Bir yere kadar sistematize edersin , bir yerde o işin de başında bulunman gerekiyor .

Genel hatları ile böyle bu AVM işinin açık /kapalı olma durumu

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Valla doğruya doğru sn kitapçı nasıl akp lidir nasıl reisi sever aklım ermiyor ki.Cidden kendisi iyi bir forumdaş ve insan ,kesinlikle kendisine en ufak zarar gelsin istemem.
    Senelerce cerrahide olsa hastalarlan ilgilenmişsiniz, hekim olarak bu hasta gözüylen bakıyorsunuzdur, ben ise baktığımda mikrobun tekini görüyorum!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Bu virüsü salanların bir takvimi var, ve bence o takvim maalesef gelecek kış ikinci bir dalga içeriyor.O yüzden finansal olarak da sağlık açısından da yazın bu konuları düşünüp her açıdan gelecek kışa hazırlık yapmanızı tavsiye ederim.Bu virüs wuhanı kavururken foruma baya yazı yazmıştım hatırlarsınız ,o zaman bu virüs hakkında neler neler yazılıyordu.Türk geni diyenler vardı,aslında diğer üst solunum yolu enfeksiyonları da bu kadar öldürüyor çakma bu virüs deniyordu,görüldüğü üzere durum öyle değil ciddi arkadaşlar.

Sn. Roxette, genel de kaç yıllık oluyor, bu AVM sözleşmeleri?
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

10 yıl genellikle

İstanbul için

8. gene ayarı bozuldu bunun ben gideyim yoksa müebbet yiyecem.

Sayfa 520/1000 İlkİlk ... 20420470510518519520521522530570620 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •