Sayfa 522/1312 İlkİlk ... 224224725125205215225235245325726221022 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 4,169 - 4,176 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Bazı konularda hala aynı fikirdeyim. Ama türkiye gibi belirsizliğin hat safhada olduğu, bir gece aniden alınan kararlarla borsaların alt üst olduğu ülkede malesef yatırım araçlarının korumadığını yaşadığım acı tecrübeyle öğrendim.

Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Bu da ayrı bir ilginçlik ama tamamını okuyun yazının yurt dışından ev almak daha mantıklı diyor.
    Yurt dışına yatırım yapmak hala çok mantıklı ve bu sözümün arkasındayım dolar bazlı yaptığım yatırımlar her zaman tl olanlardan iyidir.

3. Neyse hatalarını kabul etmende erdem tebrik ediyorum saygı duyuyorum öyle her baba yiğit yapamaz helal olsun bu konuda saygimi kazandiniz [emoji122][emoji122][emoji122]

4. Şu an ev almak mantıklı değil
    Fiyatların yanında kiralar komik kalıyor
    Şişmiş fiyatlar uzun süre yerinde sayabilir, yerinde saymasa da getirisi az olur

İkinci konu; adamın alış fiyatı tapuda belli, satış fiyatı internet sitesinde açıkça yazıyor
    İnternette veya emlakçıda 800 binden satışa konulan ev tapuda 300 bine anlaştık diyerek devri yapılıyor, aynı zamanda alıcı ve satıcı arasındaki para transferide zaten bankada kayıtlı, evin hangi fiyattan satıldığı çok rahat ispat edilecekken alıcı ve satıcının yalan beyanı kabul edilerek alım satım gerçekleşiyor !!!
    Devlet bi yönden yalana ortak olurken bi yönden salağa yatıyor, çok büyük vergi kaybı var, yüksek miktarda haksız kazanç var, göstere göstere yaşadığın ülkenin devletini dolandırmak var
    Bu işi bırakın hristiyan ve yahudiyi Allah’a inanmayan insanların ülkesinde göremezsiniz

Milyonların döndüğü Bu kadar büyük miktarlı vergi kaçakçılığına nasıl göz yumuluyor gerçekten enteresan

Tapuda düşük gösterilme olayına devlet özellikle göz yumuyor,nedeni de basit.Misal uyuşturucu işinden 5 milyon dolar kazanan bir adamsınız veya rüşvet yediniz aynı miktarda paranız var veya şirket sahibisiniz sistem dışı usülsüz bu kadar bir para sakladınız sistem dışı ama legal bir şekilde parayı nasıl sisteme sokarsınız.Cevap basit 5 milyon dolarlık ev alırsınız bankadan 10 milyon liralık transferi yaparsınız evin alış fiyatını 10 milyon TL olarak gösterirsiniz 5 milyon doların kalan kısmını elden verirsiniz alan razı veren razı paranız aklanıverdi gitti.Rakamlar uydurulmuştur sistemi anlatmak için atmasyon rakamlardır rakamlara takılmayın.

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Tapuda düşük gösterilme olayına devlet özellikle göz yumuyor,nedeni de basit.Misal uyuşturucu işinden 5 milyon dolar kazanan bir adamsınız veya rüşvet yediniz aynı miktarda paranız var veya şirket sahibisiniz sistem dışı usülsüz bu kadar bir para sakladınız sistem dışı ama legal bir şekilde parayı nasıl sisteme sokarsınız.Cevap basit 5 milyon dolarlık ev alırsınız bankadan 10 milyon liralık transferi yaparsınız evin alış fiyatını 10 milyon TL olarak gösterirsiniz 5 milyon doların kalan kısmını elden verirsiniz alan razı veren razı paranız aklanıverdi gitti.Rakamlar uydurulmuştur sistemi anlatmak için atmasyon rakamlardır rakamlara takılmayın.
    Bana soylenen su

Maliye buna goz yumuyor cunku o yeni alinan ev satilacagi zaman gercek fiyati beyan etme zorunlulugu geldiginde yani gelecekte bu is daha siki tutuldugunda alis fiyati cok dusuk gozuktugu icin ve satis fiyatida gercekten gosterilecegi icin saticinin kazanci anormal yuksek gozukecek ve yuksek vergi verecek

Ama bir de karsi gorus var efendim dakka basi af cikiyor kesin yirtariz falan zaten hukumet degisecek yeni gelen hukumet goz yumar falan

Bu soru hep kafama takilan bir sorudur ne zaman bu konuyu acsam cevap boyle oluyor ilgili cevrelerden

7. Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    2021 in tam sonunda kirmizi cizgi yani satilik konut sayisinin tepetaklak asagi gitmesinin sebebi nedir? 2021 in sonunda ne oldu?

Sayfa 522/1312 İlkİlk ... 224224725125205215225235245325726221022 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •