Sayfa 523/692 İlkİlk ... 23423473513521522523524525533573623 ... SonSon
Arama sonucu : 5531 madde; 4,177 - 4,184 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1. Benim gözüm Rusya'daki faaliyetlerini donduran Amerikalı şirketlerin üzerinde daha çok.

Portföyümde olup da ekleme yapmak için gözüme kestirdiklerim:

PEP, MCD, V

Epey çakıldılar.

ytd tabiiki

2.  Alıntı Originally Posted by richardbozkurt Yazıyı Oku
    benim hesabim var ama borsa kapali bekliyoruz oyle iste
    daha kötüsü var BEN ETF'i aldım ETF tahtası kapandı :D
    RSX ERUS vs etflerle alabiliyorsunuz şuan kapalı galiba bir tek japon borsasında işlem gören bir etf kalmış sanırsam...

3.  Alıntı Originally Posted by kerem_goksoy Yazıyı Oku
    Türkiyede vergi mükellefi olmayan dolayısıyla vergi numarası olmayan tüm şirketler için 2222222222 kullanabilirsiniz. ETFler için de durum aynı. Örneğin "Vanguard Group, Inc."
    teşekkürler çok makbule geçti taslak olarak kaydettim.
    TL bazda zarar ettiğim şirketi iratı gelir olduğu için eksi yazdırmıyor. Gelire 0, zararıda gider olarak gösteremedim total rakama etkilemedi sistem hesaplamıyor yani.. o yuzden kar ettigim bir sirketin içerisinde gösterdim.

Örnek Apple'dan 100 lira kar edip Amazondan 20TL zarar ettiysem
    Apple.us & Amazon.us 2222222222 yazıp gelir (+100-20) 80tl al sat gider komisyon ikisinin 10tl diyelim.. (Kalan Menkul Sermaye İradı) 70 tl gibi.. oldu

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    teşekkürler çok makbule geçti taslak olarak kaydettim.
    TL bazda zarar ettiğim şirketi iratı gelir olduğu için eksi yazdırmıyor. Gelire 0, zararıda gider olarak gösteremedim total rakama etkilemedi sistem hesaplamıyor yani.. o yuzden kar ettigim bir sirketin içerisinde gösterdim.

Örnek Apple'dan 100 lira kar edip Amazondan 20TL zarar ettiysem
    Apple.us & Amazon.us 2222222222 yazıp gelir (+100-20) 80tl al sat gider komisyon ikisinin 10tl diyelim.. (Kalan Menkul Sermaye İradı) 70 tl gibi.. oldu
    Bu dogru..
    Ayni donem icinde ve ayni tur gelir olacak.
    Dovleti ilgilendiren toplam.
    Hangi sirketten oldugu onemsiz.
    Inceleme olursa ki hala beyannamelerin sadece %1-2 si inceleniyormus ekstreleri iyi saklayin durumu aciklarsiniz.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Moscow, Istanbul, Bogota, Amsterdam
    Gönderi
    1,953
    selamlar dostlar, Rusyada . yabancilarin cikmasiyla inanilmaz bir bosluk olustu, butun is fikirlerine acigim
    ozellikle gidanin her anlamda is yapacagina inaniyorum,

varsa fikirleriniz acigim, burasi (moskova) tam anlamiyla toz duman, ve bir suru yeni firsat sunuyor

6.  Alıntı Originally Posted by richardbozkurt Yazıyı Oku
    selamlar dostlar, Rusyada . yabancilarin cikmasiyla inanilmaz bir bosluk olustu, butun is fikirlerine acigim

varsa fikirleriniz acigim, burasi (moskova) tam anlamiyla toz duman, ve bir suru yeni firsat sunuyor
    Kur bir ithalat şirketi, orada ambargo yiyen ne varsa Türkiye'den götür sat, parayı kır. Nato Türkiye'den yaptırımlara katılmasını istemiş ama zannetmiyorum dinleyeceğimizi.

Pepsi mi yok, yığ 1L, 330ml pepsileri , CocaCola mı yok, aynı şekil... Gibi gibi. Cugara mı lazım, al bizden sat Moskov'da. Biraz tuzlu olur ama bulduklarına dua etsinler

ytd

7. Bir bakis acisi [emoji4]

SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by richardbozkurt Yazıyı Oku

Moskova hangi anlamda toz duman? Biraz daha bilgi verirseniz daha iyi fikirler sunulabilir.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Sayfa 523/692 İlkİlk ... 23423473513521522523524525533573623 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •