Aktif Kârlılığın ve Öz Kaynak Kârlılığının düşmesi Toplam Varlıkların ve Öz Kaynakların EM nedeniyle ciddi şekilde artmış olmasından kaynaklı. Aynı zamanda Finansal Borç Oranı ve Kaldıraç Oranının ciddi şekilde düşmüş olması da yine Toplam Varlıkların EM nedeniyle ciddi şekilde artmış olmasından kaynaklı.
Bu nedenle değişimlerin bazıları olduğundan daha negatif bazıları olduğundan daha pozitif görünüyor.
Son düzenleme : deva-i dert; 17-05-2024 saat: 23:26.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Milyonlarca yürek ve tek bir soru, fiyata nasıl etki edecek? Yahut edecek mi? Olması gereken şekliyle değilde, deva bağlamında düşünürsek nasıl bir etki olacak bakalım...
Grafikler için sağolun
ancak elma ile armut
kıyaslanıyor
çeyrekleri karşılaştırmak
yanlış sonuç verir
iki ayrı muhasebe tekniğine
göre yapılmış hesaplar
örneğin
üçünçü çeyrek ve son çeyrek
brüt kar marjı hemen hemen
aynıdır %4X gibi
Şirket dün nasıl idiyse bugün de aynı şirket. Bu bilançolar şirketin gerçek Net Varlık Değerini ortaya çıkardı, eksiğine gediğine rağmen. Şirketin dün göründüğünden aslında çok çok daha ucuz değerlendiğini göstermiş oldu bu bilançolar. Ama piyasa asıl nerelere bakması gerektiğini ve EM sonrası rotasını henüz belirleyebilmiş değil. Piyasa ben olsam bu Deva'yı alırdım. Elimde şu anda hiç bir Deva hissesi olmadan söylüyorum bunu. Ama piyasa ilginç ve karmaşık bir yapı ve liberal teorinin aksine kendi kendine her zaman dengesini bulamıyor. Etkin Piyasa hipotezi fasa fiso. Görmek istemeyen göz görmüyor. Ya da görülmemesi sağlanıyor bazen de. YTD.
Clausewitz
Elma ile armutun kıyaslandığını biliyorum. Buna F/K, FD/FAVÖK çarpanları da dahil. Ama yapacak bir şey yok. 3-4 çeyrek daha böyle elma ile armuta bakacağız maalesef. Keşke tüm çeyrekler EM ile güncellense idi. Biraz da o sebeple ben Gelir tablosundan ve onlara bağlı olarak üretilen rasyolardan ziyade Net Varlık tarafındaki değişimlere odaklanıyorum. Şartlar oraya itiyor çünkü.
Clausewitz
stoğa giren mal 100
ise158 satılıyor şeklinde
% 58 brüt kar marjı
stok enf.düz. tabi
100 olan stok
115 oluyor
brüt kar marjı
% 42 lere
aynı şey bütün çeyreklere
uygulansaydı