25 milyar la 47 milyar tl arasi bir kar hesapladi..
Kur 39.6 tl den hesaplandi..
TARİHE NOT DÜŞELİM..
25 milyar la 47 milyar tl arasi bir kar hesapladi..
Kur 39.6 tl den hesaplandi..
TARİHE NOT DÜŞELİM..
sn wuhanlı
eğer bu hesaplar doğru ise ( ben groku tanımam etmem) neden sosyal medyada müptezellerin var olduğu anlaşılabilir ( mahluk sürekli karalamakta ve hiç bir tutarlılığı bulunmamakta. ona göre domates falan yok, hiç bir yatırım yok ve holding batmakta imiş). en düşük senaryonuzda bile hisse başı 2 dolar kar 0,50 cent temettü ortaya çıkar ( ben 1 dolar isterim ama yayınladıkları mevzuat 1/4 ünü dağıtmak şeklinde )... diğer işler de çekirdek parası olacaktır.. tam vazgeçiyorum her şey bitti diyorum yeni bir hesap çıkıyor ortaya ve benim yatırım hesabımı doğruluyor...
sn 101 in pazarı da mezara doğru gitmekte bence... bulduysa daha iyi hisse biz de alalım üçe beşe![]()
Sn. Vuhanlı..
Bu @grok'a ben guvenmiyom.
İşine gelene cevap veriyor.
İşine gelmeyince pili bitmiş gibi davranıyor.
Üretim kaç ton hesapladı acaba?
Ayrıca wiking leyla abılam biber üretiminden bahsetti
Bir de tohum araştırmaları var ...
Meyve kurutma (malüm tûbekaÅ• abemin kiraz bahçesinin yakınına fabrika kuruyorlar)
Cankırı gübre fab. da devrede
Bunların muhtemel gelirlerini senin @grok biliyor mu?
Bilmez
bilmez![]()
Geleneksel tarım yöntemiyle 1 dönüm araziden yılda ortalama 12 ton domates üretiliyor.
Topraksız tarım serasında ise 1 dönümden bir yılda 40 tonun üzerinde hasat yapılabiliyor..
1 dönüm =40 ton..
100000 dönüm =4 milyon ton..
4 milyon ton =4 milyar kg
4 milyar kg × 1 usd satis...4 milyar dolar..
%50 maliyet deniyor..
2 milyar dolar yapar yilda..
2028 yilinda gercekten 100.000 donum seraya ulaşır, ve full kapasite uretim baslarsa rakamlar böyle cikiyor..
Bu isten anlayan,topraksiz tarim i bilen birileri bizi aydinlatirsa daha iyi olur..
Ve ya sirkete sorulabilir mail yoluyla..
Internetten arastirdigim kadari ile ,domatesin in de kilosunu 1 usd den ihrac i oldugundan,en azindan şu anki piyasa degerimiz kadar domates den kazanırız gorunuyor..
Sadece domates fk yi 1 in altına getirebilir bugun ki fiyatlarla..
Ucuk rakamlar gibi görünüyor ama 100.000 dönüm de az buz bir yatirim degil..
1 milyar usd yatirim i 1senede amorti edebilme potansiyeli var 2028 itibari ile..
5.000 dönüm türkiye
5.000 dönüm Kazakistan nihai hedef
Reis Leyla abılaya devletin elinde olan jeotermsl kaynaklı araziler varsa ve tahsis ederse rakamlar daha da büyüyebilir.
Alpaslan bey 330.000 ton gibi bir rakam söylemişti bana.
Bu rakam türkiye mi? Kazakistan da dahil mi?
Sormadım ..
Yer İmleri